Factory Brains släpper debut-EP

factory-brains

När rockhistorien skall redogöras för tas alltid bluesen fram som anfadern till allt det som senare skulle komma att bli rock och popmusik.

Hundra år efter det att Robert Johnson sålde sin själ till djävulen vid en dammig vägkorsning i Mississippi har tre unga män med rötterna i Stockholms ytterkanter inspirerats av och finslipat hela spektrat av bluestolvan och dess efterföljare. Resultatet – en tidlös, frenetisk avgrundsblues lika besläktad med Tom Waits som tidiga White Stripes och Black Keys.

Musiken har nötts i såväl the Hives replokal i Fagersta som på scener runt landet. Factory Brains tog sig osignade till Sweden Rock sommaren 2011. Factory Brains hamnade under vingarna på Graveyards management och sedan vidare till skivkontrakt med Universal Music.

Debutsingeln och tillika bandets namne Factory Brain släpptes precis digitalt och på 7″ vinyl och följs upp av albumet Love Like Hours den 30 maj . Albumet är inspelat på klassiskt manér – helt live i Atlantisstudion under fyra dagar i december 2011.

Factory Brains spelade förband till Rival Sons under deras Sverigeturné och kommer spela på tisdag 24/4 på O-baren i Stockholm.

Factory Brains på Spotify

Rulla till toppen