Facebook-grupp resulterade i Rockbåt

Hårdrocksfantasten Marko Mansikka från Vara var sugen på en rejäl rockfest till havs och startade facebookgruppen Vi som vill ha rockbåt med Stena från Göteborg. Två dagar senare hade gruppen 2500 medlemmar. Stena Line hakade på Markos idé och igår den 5 maj släpptes biljetterna till höstens Rockbåt exklusivt till gruppens nu 7200 medlemmar.

PeO Axelsson, marknadschef på Stena Line och själv gammal hårdrockare, fick höras talas om gruppen som på två dagar fått så många medlemmar och förstod att något var på gång.

Medlemsantalet i gruppen ökade lavinartat. Jag blev själv medlem och lämnade ett inlägg. Sedan ringde jag Marko och bjöd ner honom till Göteborg för att diskutera upplägget för Rockbåten, berättar PeO.

Medlemmarna i gruppen började snabbt diskutera med varandra och på sidan kom det in många tips och önskemål om vad som skulle finnas på en rockbåt.

Samtliga bokade band är tips från gruppmedlemmar. Det fanns också önskemål om ett samarbete med Bandit Radio och de kommer nu att vara med ombord och spela musik och underhålla, säger PeO.

Igår släpptes biljetter och datum för höstens rockbåt exklusivt i facebookgruppen och medlemmarna kommer att kunna påverka sin resa ända fram till avgång.

Det är deras produkt. De kommer kunna påverka allt från vilken musik som ska spelas till vilka ölsorter vi ska ha extrapris på i baren, säger PeO Axelsson.

Han ser inte rockbåten som en isolerad händelse utan som början på ett nytt sätt att utveckla produkter tillsammans med gästerna.

Om tillräckligt många önskar en produkt som vi tycker är bra ska vi givetvis ge dem det. Vem vet vilket kryssningskoncept som skapas på Facebook härnäst?

Produkten kommer att utvecklas tillsammans med Facebookgruppen ända fram till avgång. Men redan idag är följande klart:

Band som spelar Live på rockbåten
Hellfueled
Astral Doors
Celestial Decay
Embodied

Rulla till toppen