Exklusiv drömpopturné till Stockholm i maj

FKP Scorpio presenterar i samarbete med Svenska Musikklubben en magisk kväll med fem unga och hypade dream pop-producenter. XXYYXX, Blackbird Blackbird, Slow Magic, Giraffage och Beat Culture beger sig i vår ut på en exklusiv Europaturné tillsammans och den 12 maj når turnén Stockholm och Kägelbanan.

Headlinern XXYYXX har för närvarande över sex miljoner visningar på Youtube för sin singel About You, i höstas besökte han tillsammans med Giraffage Sverige för första gången och spelade bland annat för ett helt knökfullt Landet i Stockholm. I maj förra året släppte de två collaben Even Though via Kitsuné, ett samarbete som bland musikbloggarna benämnts som himmelskt. Giraffages drömska pop och XXYYXXs R&B-influerade toner passar onekligen som handen i handsken tillsammans, men även i sig själva är deras musik något alldeles extra. Även Blackbird Blackbird och Slow Magic har tidigare gjort väldigt uppskattade spelningar i Sverige.

Det här är första gången de alla fem amerikanerna ställer sig på samma scen under samma kväll. Musiken kan kallas för chillwave, dreamwave, drömsk glo-fi electronica – oavsett så kommer Kägelbanan att fyllas av en helt magisk atmosfär den 12 maj.

Konsertdatum:
12 maj 2013, Kägelbanan Stockholm

Scroll to Top