Eventim inleder samarbete med Live Nation

Efter att ha förberett sin verksamhet i Sverige sedan augusti 2008 är Eventim Sweden nu en operativ aktör på den svenska marknaden. Det första evenemanget till försäljning på www.eventim.se var Göteborgsfestivalen Metaltown (26-27 juni), arrangerad av Kulturbolaget.

Eventims samarbete med den internationella arrangören Live Nation i Sverige startades officiellt den 23 januari med försäljning av biljetter till Laura Pausini, vars konsert äger rum på Cirkus i Stockholm den 22 maj. Nästa försäljning påbörjas den 26 januari då Eventim släpper biljetterna till Bruce Springsteens konserter på Stockholms Stadion den 4 och 5 juni.

Eventim kommer under en period om tio år att vara exklusiv biljettpartner till Live Nation i ett flertal Europeiska länder, inklusive Sverige. Denna exklusivitet gäller där avtal med berörd arena tillåter det.

Eventim säljer biljetter genom följande kanaler; webb – www.eventim.se, telefon via callcenter – 0771-651000 samt Eventim-ombud. Uthämtning av biljetter sker via Eventim-ombud eller något av ATG:s cirka 2050 ombud.

Ombud nu knutna till Eventim som ”Eventim-ombud”:

Stockholm

  • Stockholm Tourist Centre
  • Pet Sounds Records
  • Megastore Sergel

Göteborg

  • Pusterviksbiljetter

Malmö

  • Malmö skivhandel
  • Nöjesteatern Malmö (biljettkassa)

Lund

  • Sydsvenskans Stjärncafé

Eventim kommer att ingå avtal med ombud över hela landet.

– Det som gör oss unika är våra system som bevisat sin funktionalitet i över tio år, vi släpper kontinuerligt nya versioner och uppdateringar till dessa. Systemen är ett resultat av fortlöpande utveckling i nära dialog med de arrangörer och arenor som använder dem. Vi har fått ett mycket positivt mottagande från den svenska marknaden för enkelheten och användarvänligheten i våra verktyg – precis som det ska vara när man säljer biljetter; enkelt, säger Marc Fettes, Projektledare hos CTS Eventim Sweden AB.

– I och med vårt pan-europeiska system och dess centrala biljettdistribution kan vi erbjuda våra svenska kunder internationella evenemang. Detta ger oss möjlighet att bredda utbudet mot kunderna genom att erbjuda svenska fans evenemang hos närliggande marknader såsom Tyskland och Holland.

Eventim erbjuder redan nu två internationella evenemang. Svenska AC/DC-fans som inte fick biljetter till bandets spelning på Globen har nu möjlighet att via Eventim köpa biljetter till deras konsert i Amsterdam den 23 juni. Konstintresserade kan köpa och själva skriva ut sina biljetter till en spektakulär Van Gogh-utställning och därigenom slippa att köa för biljetter på plats.

– Det positiva mottagandet är jätteroligt för oss, säger Marc Fettes, vi jobbar hårt för att kunna leverera en bra service. Ett tips till alla Springsteen-fans är att skapa en kundprofil på www.eventim.se före biljettsläppet på måndag morgon, detta kommer utan tvekan påskynda köpprocessen. Vi förväntar oss en enorm efterfrågan på dessa biljetter! Ett annat tips är vårt Biljettalarm, i och med det kan fans ställa in vilka artister de vill nyhetsbevaka. Vi meddelar sedan via e-post när biljettsläpp för de valda artisterna/evenemangen sker.

Scroll to Top