Eventim biljettpartner i FKP Scorpios Sverigeetablering

FKP Scorpio har valt Eventim som sin primära biljettpartner i Sverige, parterna har ingått avtal rörande biljettdistribution och inpasseringskontroll.

FKP Scorpio Konzertproduktionen GmbH är en tysk arrangör som sedan starten 1990 stått som värd för fler än 7000 evenemang, bland annat festivalgiganter som Hurricane och Southside. År 2011 utökades koncernen till att även innefatta FKP Scorpio Sweden AB, detta genom att återuppväcka den insomnade Hultsfredsfestivalen. På endast två år har FKP Scorpio nu gjort sig ett namn som en av Sveriges främste festivalarrangörer, med tre festivaler som slagit sig in i ledande positioner i sin respektive inriktning – Hultsfred, Getaway Rock och Bråvalla Festival. Samtliga säljer sina biljetter genom Eventim.

Det har varit väldigt intressant att följa FKP Scorpios inträde i en marknad som länge varit dominerad av samma aktörer, säger Eventims VD Lars Aadde, inte minst eftersom vi gjort precis samma sak på biljettfronten. Tack vare tjugo år av verksamhet i Tyskland har de erfarenheter och kontakter som få andra lokala bolag kan stödja sig på – även detta är någonting vi har gemensamt.

Det var en självklarhet att välja Eventim som biljettpartner i Sverige, säger Folkert Koopmans – FKP Scorpios grundare och VD, vi har arbetat med dess europeiska motsvarigheter i många år och är väl förtrogna med systemet och dess fördelar. Trots att vi är veteraner på hemmaplan är svenska marknaden ny mark för oss, då är det värdefullt med en väletablerad lokal partner. Eventims erfarenhet och tjänster har hittills varit till enorm hjälp i att få ut våra varumärken och dess innehåll till rätt målgrupp.
Nu drar vi dessutom igång konsertverksamheten på allvar, fortsätter Koopmans, vi ser fram emot att tillsammans utveckla även denna marknad.

CTS EVENTIM Sweden AB är ett helägt dotterbolag till CTS Eventim AG och hade sin operativa start i januari 2009. Bland evenemangsarrangörer vi arbetat med finns såväl etablerade svenska företag såsom Kulturbolaget, Fotografiska, Luger som Live Nation och andra internationella aktörer.

FKP Scorpio är en konsert- och festivalarrangör som startades i Tyskland av Folkert Koopmans 1990. 2011 startade arrangörerna ett svenskt kontor och stoltserar idag med de tre festivalerna Hultsfredsfestivalen, Bråvalla och Getaway Rock Festival samt ett stort utbud av konsertevenemang i världsklass. Under 2013 ser FKP Scorpio bland annat till att de bejublade och framgångsrika artisterna Lana Del Rey och Justin Bieber gör konserter i Sverige.

Rulla till toppen