Evelina Kinell släpper nytt

KironYda Records presenterar singeln “Vem gör det trasiga helt” av Evelina Kinell från debutalbumet ”Kirons Ros” som kommer att släppas den 22 september 2010. Albumet är producerat av Henrik Åström (bla Miss Li, Oh Laura med flera) och han och hans kontaktnät av duktiga musiker har varsamt tagit fram kärnan och budskapen i Evelinas låtar.

Låten ”Vem gör det trasiga helt ” är en låt som stegras från ett stillsamt utgångsläge med enbart piano och sång, och där sedan instrumenten introduceras ett i taget. Den växer, från en stillsam sommarvind till ett stormande hav, instrument för instrument.

” Den här sången är relativt nyskriven och den skiljer sig från andra sånger på skivan, den är lite enklare med få ackord . Låten var oerhört rolig att spela in, eftersom den växte så mycket av alla duktiga musiker . Jag inspirerades mycket i upplägget av låten av Beatles klassikern ”Let it be ”, och ville från början att det skulle låta 70-tal . Sedan så fick låten ett eget liv, och produktionen har något oemotståndligt, medryckande i sig ”, säger Evelina.

Debutalbumet Kirons Ros som kommer att släppas i september, innehåller flera spår med temat liv och död, kärlek och ensamhet, och en obunden andlighet genomsyrar låtarna. Det finns en tidlöshet som fascinerar, i sången och i texterna. Ett jag som växlar till ett du, och ett du som kan vara allt från ett ljus till en älskad.

” Jag har under många år haft en dröm om att få en bra inspelning av mina låtar, men inte haft en aning om hur jag skulle gå tillväga. Dörren till de stora skivbolagen har varit stängd, och först på senare år när tekniken gjort det möjligt att göra inspelningar till överkomliga priser, så har tanken väckts hos mig. Så hittade jag av en slump en producent som jag tog kontakt med. Det visade sig att det var precis rätt person för mig att samarbeta med. Innan jag påbörjade arbetet med att spela in i studio så hade jag ingen klar ide om hur musiken skulle arrangeras. Vi hittade snabbt ett sätt som kändes rätt, piano, akustiska gitarrer, trummor och bas och så vissa låtar med cello andra med fiol. I sin enkelhet räckte det långt, det viktigaste är att varje instrument får utrymme och att man låter känslan komma fram, inte överarbetar.”

”Vem gör det trasiga helt” är en medryckande låt, som växer både för varje lyssning och för varje instrument som introduceras. Den kommer att finnas tillgängligt digitalt i sommar.

Hemsida:
www.myspace.com/evelinakinell

Scroll to Top