Evan Dando från The Lemonheads till Sverige

evan-dando

Någon skrev att Lemonheads-sångaren Evan Dando är större som berättelse än som musiker. Fram till för några år sedan stämde det på många sätt. Efter smärre hits med titelspåret till 1992 års mästerliga ”It’s a Shame About Ray” och en cover på ”Mrs. Robinson” blev Dando alternativrockens it-boy. Med sin varma, känsliga röst och en av musikhistoriens snyggaste käklinjer röstades han fram till en av världens femtio vackraste människor av tidningen People. Han hängde med stjärnor som Johnny Depp och Courtney Love och tillägnades hatfanzinet Die Evan Dando Die (ett framgångstecken så gott som något).

Idag är Evan Dando fyrtiotvå år gammal och ser fortfarande ut som en fotomodell. Men med allt rock’n’roll-liv förpassat till historien är det så mycket lättare att fokusera på den person som historien så småningom kommer att minnas: den fantastiske sångaren, gitarristen och låtskrivaren Evan Dando. Fjolårets hyllade nyutgåva av ”It’s a Shame About Ray” visade att Lemonheads må bra-rock låter lika bra nu som för tjugo år sedan – kanske ännu bättre. I somras släpptes ”Varshons”, det enda coveralbumet någonsin som tolkar både Christina Aguilera och GG Allin och på allvar visar vilket skruvat geni som döljer sig bakom den svallande hårmanen.

Därför blir det spännande när Evan Dando avslutar sin Europaturné i Sverige och spelar på Debaser Slussen i Stockholm den 7 december och Sticky Fingers i Göteborg den 8 december. På egen hand, utan Lemonheads, får vi en genialisk slackertrubadur som fokuserar på melodierna och har en gigantisk repertoar med allt från hits som ”My Drug Buddy” till Gram Parsons-covers. Under dessa intima spelningar kommer musikern Dando att vara så mycket större än myten.

Hemsidor:
www.thelemonheads.net
www.myspace.com/thelemonheads

MÅNDAG 7 DECEMBER – DEBASER SLUSSEN, STOCKHOLM
TISDAG 8 DECEMBER – STICKY FINGERS, GÖTEBORG

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen