European Song Festival till Sverige 2014

Det är nu bekräftat att Upplands Väsby kommer att stå värd för European Song Festival 2014 för artister med intellektuell funktionsnedsättning. Artister från hela Europa kommer då till Sverige och Upplands Väsby för att tävla i musik. Det innebär att vinnaren i den nationella Väsby melodifestival i början av 2014 kommer att gå vidare till denna Europeiska festival som sker senare på året, datum är ännu ej bestämt.

Det var inför helgens kommande nationella melodifestival i Väsby som beskedet kom. Luc Zelderloo, Generalsekreterare för EASPD, European association of serviceproviders, i Bryssel bekräftade att Väsby utsetts som arrangör för den Europeiska festivalen 2014. Luc kommer till Sverige i helgen för att dels se på det nationella genomförandet av festivalen 2013 men också för att sitta i den jury som tillsammans med publikens röster kommer att utse vinnaren på lördag. I juryn ingår även Richard Herrey och Nina Söderqvist, båda välkända musikprofiler.

Vi är väldigt glada och stolta över att få arrangera den europeiska finalen 2014. Det är otroligt givande att veta att vi gör skillnad i människors vardag samtidigt som det är spännande att ta detta evenemang till en ny nivå, säger Yvonne Boberg som är initiativtagare till Väsby Melodifestival.

I år arrangeras den svenska melodifestivalen människor med intellektuell funktionsnedsättning, Väsby Melodifestival, för tredje året i rad. De 13 artister som tävlar kommer från olika kommuner och alla deltagare har någon funktionsnedsättning. Intresset för tävlingen är stort och de 1 200 biljetterna till arrangemanget i Infra City i är redan slutsålda.

Väsby Melodifestival växer för varje år. Vår ambition med Väsby Melodifestival är att lyfta fram och uppmärksamma artister som oftast verkar i det tysta, säger Yvonne Boberg.

Konferencierer för årets Väsby Melodifestival är Doreen Månsson, känd från Bolibompa i SVT, och Tommy Fagerberg, som varit konferencier vid de tre tidigare tävlingarna och själv har en funktionsnedsättning.

Vi vet att Väsby Melodifestival gör skillnad. Alla människor, oavsett funktionsnedsättning, får här möjlighet att ägna sig åt det de verkligen brinner för, nämligen musiken, avslutar Yvonne Boberg.

Scroll to Top