Europe förband till KISS i Stockholm

europe

Sommarens största smällkaramell blir KISS, Mustasch och nu även Europe när de intar Stockholms Stadion den 12 juni.

Nu står det klart. Sveriges genom tiderna största rockband bjuds in som special guests när KISS med sin Sonic Boom Over Europé – From The Beginning To The Boom intar Stockholms Stadion den 12 juni.

Det är ingen hejd på de goda nyheterna nu för tiden. Efter att för två veckor sedan bekräftat att Mustasch spelar som special guests till KISS på deras båda Sverigedatum den 12 och 13 juni i sommar ger vi nu alla Stockholmsbesökare ännu en present, och ingen liten sådan heller. Europe! Nedräkningen kan börja.

Som Sveriges största hårdrocksband genom tiderna behöver Europe knappast en närmare beskrivning, men en kortfattad historielektion skulle kunna lyda något i stil med att Joey Tempest som 15-åring träffade John Norum på Folkets park i Upplands-Väsby. De fann varandra musikaliskt med en gång och det dröjde inte länge förrän de värvat John Leven och Mic Michaeli till sitt nystartade band Force. Force bytte namn till Europe och 1982 vann de Rock-SM. 1983 kom den självbetitlade debuten och 1986 tog de världen med storm med dundersuccén ”The Final Countdown”. 16 miljoner skivor och 1500 gig senare finns fortfarande suget att spela in ny musik och turnera världen över, till alla fans stora glädje. Senast de spelade i Sverige var i december 2009 då de intog Lisebergshallen i Göteborg och Hovet i Stockholm. Det senaste albumet, Last Look Of Eden, gick direkt upp på den svenska försäljningslistans första plats och DN beskrev plattan som ”oemotståndlig classic rock”. Idag bekräftar Live Nation stolt att Europe spelar som special guests när KISS intar Stockholms Stadion den 12 juni i sommar med turnén Sonic Boom Over Europe – From The Beginning to The Boom.

Europes sångare Joey Tempest kommenterar hur det känns att i sommar inta Stockholms Stadions stora scen och vara special guests till KISS:

”Från Centrumgården i Upplands Väsby till Stockholms Stadion. Vilken känsla! Riktigt stort att spela med Kiss! Flera i bandet Europe har ju haft dom som tonårsidoler. Har också rykten om att Paul Stanley värmer upp rösten till Final Countdown! Det här skall bli riktigt kul”.

Som tidigare bekräftats kommer även Mustasch att vara special guest under KISS båda kvällar i Sverige. Mustasch är ett av Sveriges mest älskade hårdrocksband, och det med rätta. Efter fem album, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och Rose Tattoo i Europa har en annan utgång varit direkt otänkbar. Med albumet Latest Version Of The Truth (2007) sålde de både guld och vann en grammis i kategorin Hårdrock och snart är det dags igen. Det självbetitlade nya albumet Mustasch släpptes i september 2009 och vann välförtjänt en grammis, i samma kategori.

Gott folk, vi ger er sommarens bästa uppställning under en och samma magiska kväll på Stockholms Stadion den 12 juni. Mustasch, Europe och KISS. You wanted the best, you got the best. Sonic Boom Over Europe är på väg.

Konsertdatum:
12.6 Stockholm, Stockholms Stadion
13.6 Malmö, Malmö Stadion

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top