Europe avrundar rekordsommar på Gröna Lund imorgon

europe

Vilken sommar Gröna Lund har bjudit oss på! På fredag är det sommaravslutning och de som får äran att summera och avrunda är inga mindre än Sveriges största rockband genom tiderna – Europe! På med mössan men lämna för guds skull inte skinnjackan hemma, det är dags för the final countdown av sommaren 2010.

Till förmån för Drottning Silvias Childhood Foundation inleddes sommaren av inga mindre än Erik Grönwall och Peter Jöback. En vecka senare såg vi stenhårda Mustasch fullständigt skaka sönder scenen och redan då visste vi det – Gröna Lund skulle bli en av våra största scener för livemusik denna sommar.

Hästpojken, Olle Ljungström, Caroline af Ugglas, Ebbot, David Urwitz, Kristian Anttila är bara en liten del av de konserter som Gröna Lund bjudit oss på denna sommar. För dessutom har vi äntligen fått se mannen bakom oräkneligt antal hits, John Fogerty, dra rekordpublik i strålande sol. Vi har sett Erik Hassle göra ett bejublat Sverigebesök, vi har sett hiphop och reggae i världsklass i Nas & Damien Marley, som trots inställt Hultsfredsbesök ändå bestämde sig för att göra ett stopp i Sverige, och vi har dessutom blivit bjudna på rockpoesi i klassiskt format signerat av Ulf Lundell. Och när vi ändå pratar svenska storheter, ni missade väl inte Marit Bergman, The Ark eller Amanda Jenssens konserter? För två veckor sedan fyllde vi parken med uppvikta jeans, rutiga skjortor och pomada och tyska rockabillyundret The Baseballs stod för underhållningen.

Det börjar redan nu lukta historisk konsertsommar på Gröna Lund. Men vem nöjer sig med det? Vi gillar grädde på moset, så låt oss därför ge er ett tips: missa inte sommaravslutningen på Gröna Lund på fredag, med inga mindre än Europe på Stora Scen!

Konsertdatum
17 september – Gröna Lund, Stockholm

Biljetter till Europes konsert på Gröna Lund säljs i Gröna Lunds entréer på konsertdagen. (80 kr fram till kl 18.00 och 150 kr mellan 18-20.30) Innehavare av Gröna Kortet har fri entré.

Rulla till toppen