Europas största ungdomsfestival Ung08 blir We Are Sthlm

170 000 unga tillbringar en vecka i Kungsträdgården i Stockholm varje sommar. Riktnumret 08 har spelat ut sin roll. Nu går namnet Ung08 i graven men återuppstår som We Are Sthlm. Festivalen kommer fortsätta vara en plattform för Stockholms unga med musik, aktiviteter och skönt häng, gratis, veckan innan skolorna startar.

Det nya namnet är en hyllning till alla Stockholms unga och alla som underhåller, jobbar med och stöttar Stockholms framtid.

Det är dags att för festivalen att lämna det numera döda riktnumret bakom sig för att visa att framtiden är här och tillsammans är vi är Stockholm, säger Eva Widgren, projektansvarig för festivalen.

We Are Sthlm är festivalen som bygger på vad Stockholms unga vill ha och tillsammans med dem. Fares Hamed är 20 år, kommer från Alby, och har varit på Ung08 i alla år. Så här tänker han om det nya namnet och festivalen:

”We Are Sthlm blir en tribut för alla besökare av festivalen. När jag tänker på namnet ser jag ungdomar som går tillsammans, med en stark gemenskap, starka röster och stabila tag i marken, som är hungriga på framtiden. Att lämna Ung08 och bli We Are Sthlm är en övergång som hänger ihop med besökarna och deras koppling till festivalen. Alla de 14–16-åringar som besökte festivalen, haffade killar och tjejer, festade i Gallerian, i tunnelbanan & i Kungsan och var med och spelade fotbollsturneringar som nu är äldre och fortsätter hänga kvar men som nu ser konserter och gör mer vuxen-stuff. Festivalen öppnar en värld som man annars aldrig ser. Jag menar… ingen chans att jag någonsin innan skulle testa att brodera, men jag gjorde det på festivalen, och det var skitkul!”

Sedan starten 2000 har festivalen haft närmare 1,5 miljoner besök. We Are Sthlm kommer fortsätta vara festivalen för Stockholms ungdomar och den kommer att fortsätta vara gratis. En vecka under året där allt handlar om dem. Datum för nästa festival är 13-17 augusti 2013.

Läs mer: www.ung08.se

Scroll to Top