Eugene McGuinness till Sverige i februari

eugene-mcguinness

14 februari 2009 – Stockholm, Strand/Daydream Nation
15 februari 2009 – Oslo, Garage Bar

Eugene McGuinness springer cirklar runt andra musiker. Hans eklektiska, inspirerade och känslofyllda låtskrivande har ett bäst före-datum som sträcker sig långt längre än vad du föreställer dig och då han lär ha en lång karriär framför sig, är det bara att tacka och ta emot.

Den unge Liverpool-baserade musikern är nämligen bara 23 år gammal i år men det är lätt att tro att han är långt äldre och mer väderbiten än så. Hans musik är den totala motsatsen till förutsägbar och han är en av de musiker som helt enkelt är briljant, och behöver därför inte, i något dammigt Oasis-manér, slå sig på bröstet för att basunera ut budskapet. Musiken talar för sig, och Eugene McGuinness har rakt igenom fått strålande recensioner både på sin debut EP som släpptes 2007, och det efterlängtade debutalbumet som kom i oktober förra året.

Eugene McGuinness är lika överraskande och nervkittlande som en bergochdalbana. Texterna passar alltid som hand i handske till musiken och McGuinness bjuder för det mesta på snillrika vardagsbetraktelser.

Nedan kan du se videon till Eugenes låt ”Moscow State Circus”.

McGuinness är varken singer/songwriter eller traditionell popartist. Han är heller inte gammaldags, även om historiens vingslag ibland kan höras i hans musik. Många kritiker ställde sig frågande till hur en så ung man kunde låta så gammal, men enligt Eugene själv så betyder det ingenting. I slutändan är han en brittisk musiker som kallas poppoet i pressen, men som själv mest tycker att han skriver poplåtar. Och när resultatet är så pass bra som vad McGuinness presterar, så kvittar det vad du kallar det. På spelningarna i Stockholm och Oslo uppträder Eugene McGuinnes solo.

HEMSIDA
www.myspace.com/eugenemcguinness85

BILJETTINFORMATION
Stockholm. Inget förköp, 80:- i dörren
Gratis entré i Oslo

Rulla till toppen