EU-projekt ger countryfestival i Skåne

Den 8-9 september 2012 arrangeras Söderslätts Countryfestival för första gången på Söderslätt i Anderslöv. Det är de tre eventkoordinatorerna Jonas Lundh, Betty Holmberg och Andrea Droca som tagit initiativet till idén. De tre träffades under sin utbildning i Landskrona och har sedan dess spånat på eventidéer.

Evenemanget är främst en musikfestival men mycket kringaktiviteter och attraktioner för barn, allt med ett genomsyrande western och countrytema.

”Vi hoppas detta ska bli en festival för hela familjen, vi har inspirerats av det traditionella amerikanska nöjesfältet”, säger Jonas Lundh.

Som musikform innefattar country också: Blues, Folkpop, Sing/Song writers, Rockabilly, Roots osv.

”Anderslöv är ju beläget i hjärtat av Söderslätt, regionens mittpunkt och vi har ett väldigt bra stöd av kommunen och de lokala företagarna”, säger Betty Holmberg
.
Projektgruppen har som mål att göra festivalen till ett återkommande evenemang som på långsikt kan locka internationella artister och publik från hela Sverige och Europa.

Festivalen finansieras genom EU. ”Vi arbetar med en projektform som kallas Leader, vilket i korthet innebär att ideella krafter i samarbete med den privata och offentliga sektorn utvecklar projekt som kan gynna landsbygden”, säger Jonas Lundh.

Festivalen kommer äga rum i Anderslöv. ”Byn har haft en negativ trend med företag som har lagt ner och behöver ett uppsving”, säger Andrea Droca.

Följ deras arbete vidare via Facebook och Twitter:
www.facebook.com/soderslattscountyfestival
www.twitter.com/countryfestiva1

Scroll to Top