Ett år i Sverige för FKP Scorpio Sweden

Av Redaktionen
Maj 21st, 2012
0 Kommentarer
426 Views

FKP Scorpio Sweden firar nu ett år i Sverige och låter meddela följande:

Vi firar i dagarna ett år som verksamma på den svenska marknaden!

Det var ifjol som Folkert Koopmans introducerade sig och sitt team genom att med kort varsel gå in som ny arrangör av Hultsfredsfestivalen. Koopmans deklarerade tidigt att ambitionen var att driva fler festivaler parallellt med en konsertverksamhet året runt för att därigenom bredda utbudet för den konsertintresserade publiken i Sverige.

Koopmans har höjt servicemedvetenheten på den svenska festivalmarknaden, där hans erfarenheter från andra festivaler inom företagets regi såsom Hurricane, Southside och Rolling Stone Weekender är extremt värdefulla för den svenska publiken. Hultsfredsfestivalen som går av stapeln 14-16 juni har redan nu sålt mer än hälften av de tillgängliga 20.000 biljetter som släppts, och har med sitt oerhört starka program hyllats som ett av sommarens absoluta måsten av tunga aktörer som t.ex. XFM och The Sunday Times, det internationella intresset för festivalen är större än någonsin. Det bjuds på exklusiva Sverigepremiärer med band och artister som har efterfrågats länge av den svenska publiken, t.ex. har, otroligt nog, inga av Noel Gallagher, Kasabian, Bat For Lashes, Bombay Bicycle Club, Gorillaz Sound system m.fl aldrig spelat i Sverige tidigare! The Stone Roses återförening är en av 2012 års största musikhändelser, och det är i Hultsfred de gör sin festivalpremiär för året. Eviga tonårsfavoriterna The Cure återvänder till Sverige för att stå för festivalens längsta konsert, Mumford & Sons och The XX är bägge aktuella med uppföljare till sina hyllade debuter, deras enda festivalspelningar i Sverige 2012 sker också på Hultsfred.

Getaway Rock Festival lockar en bred rockpublik med namn som Manowar, Nightwish, Yngwie Malmsteen samt en mängd andra, och även på Gävlefestivalen arbetas det intensivt på att förbättra servicen och miljön för besökarna. Responsen på programmet och den faktiska biljettförsäljningen visar att konceptet att bredda ett program med ”hård rock” istället för nischa sig mot olika genrer inom hårdrocken är en fullträff. Det är med en särpräglad fingertoppskänsla bakom bokningarna där självklara favoriter av den äldre skolan med Manowar, Saxon, Venom m.fl. i spetsen blandas med högklassiga namn för finsmakarna såsom Killing Joke, Devin Townsend Project och Meshuggah. Getaway Rock Festival är också, mer än någon annan hårdrocksfestival, i Sverige ett tillfälle för de mest initierade hårdrockarna att för första gången uppleva morgondagens stjärnor, en möjlighet att om några år framåt kunna briljera genom att säga; ”Triggerfinger? Jag såg dem första gången på Getaway 2012!”.

2012 arrangerar FKP Scorpio förutom festivalerna konserter med Leonard Cohen, Rufus Wainright, The Tallest Man On Earth, Nitro Circus, Dragonforce och klubbspelningar med spännande akter som t.ex. Shabazz Palaces, Willis Earl Beal och Errors. Utöver allt ovan pågår planeringsarbetet för fullt med den nya jättefestivalen i Norrköping, nästa sommar får vi skörda frukten av det arbetet. Ja, budgivningen på artister för detta arrangemang är redan igång!

Sammanfattningsvis har FKP Scorpio under sitt första år i Sverige mer än väl levererat vad som utfästes från starten.

Kommentering är stängd