Yohanna

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 2nd, 2009

yohannaIsländska Yohanna vann (nästan, det var visst en norrman som härjade på samma scen också…) allas hjärtan när hon gjorde den bländande vackra balladen “Is It True?” i Eurovision Song Contestfinalen från Moskva i maj. Över en natt gick singeln upp och blev etta på Itunes singellista.

“Is It True?” är en av sommarens största radiofavoriter – etta på RixFM Topp 6 och ligger fast förankrad på Music Control Topp 5.

År 2000, när Yohanna bara var 10 år gammal, släppte hon sitt debutalbum. Plattan blev en stor framgång och befäste hennes status som underbarn. Albumet följdes upp av ett andra album 2001 och en skiva med julsånger 2003.

Detta blev hennes sista album på ett tag då både hennes föräldrar och management tyckte att hon kunde få vila från rampljuset och förädla sin talang.

Butterflies and Elvis blir Yohannas första album som vuxen, och innehåller självklart storslagna balladen “Is It True?”. Butterflies and Elvis släpps 22 juli via Warner Music.

I samband med albumsläppet kommer Yohanna till Sverige för att uppträda live på Pridefestivalen i Stockholm den 30 juli och den 1 augusti medverkar hon i TV4 “Sommarkrysset” från Gröna Lund.

Låtlista:
1. Is It True?
2. Beautiful Silence
3. I Miss You
4. Butterflies And Elvis
5. Funny Thing Is
6. Worryfish
7. Spaceman
8. Say Goodbye
9. Rainbow Girl
10. The River Is Dry
11. Walking On Water
12. White Bicycle

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 25th, 2009

miss-li-stockholm-pride

Miss Li, Basic Element, Petter, E-type och Yohanna är några av de nya artistnamn som är klara för årets Stockholm Pride.

Mångfasetterade Miss Li blev stjärna genom MySpace 2007. Känd för den breda massan blev Miss Li när hon några månader senare släppte sitt debutalbum “Late night heartbroken Blues”.

– Det skall bli fantastiskt kul att spela på Pride i år. Jag såg fram emot det redan 2007, men då blev jag sjuk och fick ställa in och var helt förstörd. Nu har vi längtat sen dess och därför kommer vi att vara extra taggade till årets spelning, berättar Miss Li.

Miss Li delar scen på lördagen med Marc Almond, Andrés Esteche, Sheri, Neo och skaparen av årets Pridelåt; Marit Bergman som uppträder tillsammans med sitt band. Marit spelar också på onsdagens Dusty Springfield-tribut där även Jill Johnsson, Moto Boy, Rebecka Törnqvist, Tingsek, Anna Maria Espinosa och en rad hemliga artister kommer att tolka sina favoritlåtar av soulstjärnan.

På fredagen är det 90´s kväll i Pride Park och nostalgin blir slående då E-type, Basic Element, Petter, Meja och Pandora äntrar scenen för att spela 90-talets stora hits.

Torsdagen bjuder traditionsenligt på schlagereufori. Detta är sista året på grusplanen och artisterna hålls hemliga fram tills dess att de står på scenen. Men redan nu kan vi avslöja att årets runner-up i stora Eurovisionsschlagern, isländska Yohanna, kommer.

Anette Hermann, som är en av grundarna till Wallmans salonger, kommer tillsammans med parhästen och pianisten Maria Johansson att i dagarna tre – onsdag, torsdag och fredag – bjuda på två timmars musikfest med gästartister såsom Malena Lazlo, Micke Grahn, Martina Edoff, Svante Drake, Anna Ploby och Magnus Carlsson.

[Hetero] är 2009 års tema för Stockholm Pride. Det fokuserar på hur heteronormen praktiskt inverkar på homosexuella, bisexuella och transpersoners vardag, vilka konsekvenser den för med sig och hur den påverkar samhället i stort.

Heteronormativitet är de ramar som skapar förväntningar på hur en person ska bete och uppföra sig samt uppfattas gällande kön och sexualitet.

...