Wolfmother

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2011

dropkick-murphys-foto-kerry-brett

Fler akter är nu klara för sommarens Peace & Love. Wolfmother, Dropkick Murphys, John Hiatt och det nya svenska hemlighetsfulla projektet Caligola är några av dem. Stolt presenteras även Syster Sol, ett av de största kvinnliga stjärnskotten inom svensk reggae samt ännu fler fina akter idag.

Med släppet idag har nu ett trettiotal akter presenterats. Innan allt sätter igång kommer mer än 150 musikakter att ha avslöjats till någon av festivalens 9 scener i sommar.

Peace & Love 2012 äger rum i Borlänge 26 -30 juni. Temat är En Ny Värld.

Wolfmother ställde tyvärr in 2010 och vi har gjort allt för att få hit dem igen. Nu kommer de äntligen tillbaka. Vi är även särskilt stolta över att kunna presentera livekanonen Dropkick Murphys, säger presschef Ronny Mattsson.

Alla akter i dagens släpp:
Wolfmother (AU) Exklusivt
Dropkick Murphys (US)
Caligola
John Hiatt (US) Exklusivt
Evidence (US) Exklusivt
Syster Sol
Stiko Per Larsson
Hazlius Hedin
Daniel Norgren
Shilovatt

Wolfmother skulle spelat 2010 på Peace & Love men var då tyvärr tvungna att ställa in hela turnén. Hårdrockarna från Australien har under de senaste åren dragit jorden runt och bjudit på en strålande show med influenser från tidig hårdrock som Led Zeppelin och Deep Purple blandat med modernare inslag. Nytt album väntas från Wolfmother under 2012.

Från Boston kommer en av de kanske bästa liveakterna inom nutida Celtic punk, en blandning av irländsk folkmusik och punk. De går under namnet Dropkick Murphys, bildades 1996, har haft en låt med i Scorseses film Departed och gästas av Bruce Springsteen på senaste albumet Going out in style som kom tidigare i år. De är kända som en stor liveupplevelse.

Årets mest mystiska konstellation, Caligola, kommer till Peace & Love. Hemlighetsmakeriet har varit stort men vi har lyckats lista ut att det handlar om de gamla trotjänarna Gustaf och Björn från Mando Diao tillsammans med bröderna Salazar från The Latin Kings. Första singeln ”Sting of Battle” släpptes tidigare i år och har spelats flitigt på radion.

Redan från starten 1972 har John Hiatt varit kritikernas favorit och producerat mängder av skivor, den senaste kom 2011 och bär namnet Dirty Jeans and Mudslide Hymns. Hiatt har tolkats av storheter som Bob Dylan, Ry Cooder, B.B. King, Joan Baez, Iggy Pop, Nick Lowe, Jewel, Chaka Khan, Bonnie Raitt och Joe Cocker. John Hiatt är en av de mest respekterade musikerna i USA.

Hip hop-akten Evidence från Los Angeles har under de senaste åren rört om i grytan som kallas den amerikanska hip-hopen och producerat alster som har fått kritiker och publik att höja på ögonbrynen. Evidence började som graffitiartist men efter hand tog producerandet och rappandet över, nu är han en av Amerikas vassaste. Han är även medlem i hip hop-gruppen Dilated Peoples.

Isabel Sandblom är Syster Sol och har varit ett namn i reggaesvängen en längre tid. Hon är den första svenska kvinnan som satsat på en solokarriär inom reggaescenen. Det andra albumet Kichinga! släpptes tidigare i år.

Stiko Per Larsson är dalkarlen som under de senaste åren spelat på Peace & Love otaliga gånger och dessutom slagit publikrekord på P&L-scenen Tropico. Även i år ger han sig ut på vandringsturné, den här gången från Trondheim till Stockholm så vi välkomnar en förhoppningsvis vältränad spelman till Peace & Love 2012.

Två av Sveriges mest etablerade folkmusiker, Esbjörn Hazelius och Johan Hedin, sammanstrålar till en duo och kommer till Peace & Love. Hazelius Hedin musicerar med en innerlighet som lämnar få oberörda.

Daniel Norgren har de senaste åren rönt framgångar med sina smått originella liveframträdanden. Daniel kompar sig själv med elgitarr, baskagge, virveltrumma, bjällror, munspel, kazoo, blåshorn och sång. Musiken kan bäst beskrivas som tidig blues med mängder av nyare influenser.

Vinnarna i musiktävlingen Garagerocken spelar varje år på Peace & Love. I år var det skatepunkarna i Shilovatt som blev värdiga vinnare i en hård batalj. En enig jury beskrev dem som ”energiskt på flankerna, bra genomtänka låtar och att de kan sin genre utan och innan.” Stilen har blivit beskriven som “En liten matsked Rock n Roll och fem större matskedar Punk”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2010

wolfmother

Tidigare under veckan mottogs beskedet att rockbandet Mastodon tvingas ställa in sin spelning i sommar på Peace & Love i Borlänge. I går kom så nästa besked – Wolfmother ställer nu också in på grund av sjukdom. Festivalen letar ersättare.

En något crazy vecka men vi letar givetvis ersättare med ljus och lykta, säger presschef Ronny Mattsson.

Meddelandet från Wolfmothers management:
”I regret to inform you that due to medical reasons Andrew Stockdale, Wolfmother’s lead singer is unable to fly and as such we have been forced to cancel the full European tour for June and July including Peace & Love on 1st July, 2010”.

Peace & Love-festivalen pågår mellan 28 juni-3 juli. Wolfmother skulle ha spelat torsdag den 1 juli.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

wolfmother

Ännu fler artister. Tar det aldrig slut? Nej, inte än på ett tag. Vi har som vanligt fått dårfnatt och kör så det ryker. Klara nu är bland annat de hårt riffande Wolfmother och proggmetalbandet Mastodon. Heta indieakten donkeyboy och Imperial State Electric, Nicke Anderssons (The Hellacopters) nya band, vill inte vara sämre och tänker också bjuda på allt de har i Borlänge i sommar. I och med dagens släpp har cirka 60 artister konfirmerats. Ännu fler tillkommer framöver.

När Wolfmother och Mastodon dundrar igång lär fenomenet krullhår på armarna hända på ett antal ur publiken. Och när Shout out Louds och Rootvälta sätter fart är oddsen höga för crazydans, även på ålderdomshemmet i närheten av scenområdet. Vi vet att det bor ett riktigt skönt gäng där, säger presschef Ronny Mattsson.

Nu klara artister:
Wolfmother (AUS)
Mastodon (US)
Imperial State Electric
Shout out Louds
Gallows (UK)
Donkeyboy (N)
A Day to Remember (US)
Tutankamon
Andreas Grega
Rootvälta
Housemeister (DE)

Wolfmother spelar klassisk hårdrock á la Deep Purple, AC/DC och Jimi Hendrix. Ett flertal har säkert sett dem på Grammyutdelningen, Live Earth och genom Guitar Hero. Wolfmother spelar endast på Peace & Love och Hultsfred i sommar.

Atlantabandet Mastodon har mer än hyllats och är det ledande bandet inom den nya skolan av amerikansk heavy metal. Fyra plattor i ryggen har man hunnit med sedan starten för tio år sedan.

Nicke Andersson, från nyligen insomnade The Hellacopters, kommer med sitt nya band Imperial State Electric. Tillsammans med bland annat Dregen från Backyard Babies visar bandet prov på äkta rock n roll med tydliga drag av The Hellacopters men även nya inspirationskällor. Bandet har beskrivits som en blandning av Big Star, The Who och Kiss.

Efter tre års väntan kan vi äntligen gotta oss i den nya skivan “Work”, och tro inte att Shout out Louds legat på latsidan, efter omfattande utlandsbesök, ett besök hos David Letterman och turné med The Strokes, så kan man acceptera att det dröjer en tid mellan skivorna.

Under de senaste åren har England fått uppleva en renässans inom punkrock, och väldigt mycket av detta är på grund av Gallows, bandet som Bad Religions sångare Brett Gurewitz anser är det bästa som har släppts sedan Refused. Efter att ha spelat på världens största festivaler, turnérat med AFI, medverkat med filmmusik i Hollywoodproduktioner och vunnit fina utmärkelser är Gallows riktigt heta.

Vårt grannland Norge har många finfina artister. Sedan glansdagarna med Aha har det hänt en hel del. Kings of Convenience och Röyksopp banade vägen inom indiescenen och landets senaste tillskott är donkeyboy. Med singeln “Ambitions” har de redan sålt platina.

Att förklara A Day to Remembers musikstil är inte alltid det lättaste, de har beskrivits som poppunk, metalcore, emo med vissa inslag av death metal och så vidare. Vi nöjer oss med att säga att ADTR är ett grymt rockband som vi är oerhört stolta över att kunna presentera. Bandet har gjort sig kända genom att bygga upp en stor och trogen skara fans runt om hela världen och Sverige är inget undantag.

Vad händer ifall man sätter ihop medlemmar från briljanta band som Peter, Bjorn and John, The Concretes och Shout out louds i ett gemensamt band? Man får ett popband vid namn Tutankamon med faraonsk touche som kommer att välta både kupol, pyramider och sfinx.

Årets nya och mest färgstarka stjärnskott på pophimlen är utan tvekan Andreas Grega. Efter att ha släpat runt med folkpunkbandet Kungers i flera år bestämde sig Andreas för att stå på egna ben vilket ledde till ett enormt genomslag. Efter en lång Sverigeturné som förband till Lars Winnerbäck och det hyllade debutalbumet “En sak i taget” så har Andreas Grega på bara ett halvår gått från Rookiescenen på Hultsfred till eget framträdande på P3 Guldgalan.

Ett av Sveriges bästa reggaeband, Rootvälta, besökte Peace & Love första gången redan 2001 och Borlängebandet har sedan dess besökt oss med jämna mellanrum och framfört sin gungande reggae. Bandet är inne på sitt 22:a år och låter just nu bättre än någonsin tidigare. De har under dessa år besökt både Jamaica och USA för att sprida sitt budskap om fred och kärlek.

Tysklands, och kanske till och med Europas absolut häftigaste Dj kommer till Peace & Love i sommar. Housemeister ligger inte på latsidan och har under sin karriär hunnit med betydligt mer än någon Dj gjort de senaste åren och under den tiden har han hunnit skapa sig ett riktigt stort namn inom technoscenen.

För mer information besök gärna www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 9th, 2010

wolfmother

När australiensiska Wolfmother släppte loss sitt självbetitlade debutalbum var dom en av världens i särklass hetaste debutanter och deras spelning på Hultsfred 07 rankades som en av den sommarens absolut bästa spelningar. Tre år och ytterligare en släppt skiva senare återvänder dom till Hultsfred för att överträffa triumfen från förra gången.

Wolfmother, som sedan debuten gått från att vara en trio till att bli en kvintett, är som den perfekta tidsmaskinen – äntligen har ett nutida band verkligen lyckats fånga den råa energin och den progressiva styrkan från 60- och 70-talets hårdrocksscen. Att Woltmother dessutom har gjort det med hjälp av urstarka melodier är så klart en välkomnad bonus och då de förra året följde upp debutsuccén med skivan ”Cosmic Egg” bevisade dom med all önskvärd tydlighet att debuten inte var någon lyckoträff.

Förutom på Hultsfred, så kommer Wolfmother även att uppträda på Peace & Love i Borlänge i sommar.

Vid sidan av Wolfmother är även den ständigt gränsöverskridande amerikanska hiphopartisten Everlast samt den dansanta fransosen Yuksek klara för sommarens festival. Dessutom kan Hultsfred X även presentera den nordirländska debutanttrion Two Door Cinema Club, som efter att ha uppmärksammats på fjolårets samling ”Kitsuné Maison 7” släpper sitt debutalbum 1 mars. Det handlar om dansant pop när den är som absolut bäst.

DAGENS BANDSLÄPP:
WOLFMOTHER [AU]
EVERLAST [US]
YUKSEK [FR]
TWO DOOR CINEMA CLUB [UK]

SEN TIDIGARE KLARA ARTISTER:
KENT [S]
MASKINEN [S]
HÄSTPOJKEN [S]
FAMILJEN [S]
SHOUT OUT LOUDS [S]
FIBES, OH FIBES [S]
VERONICA MAGGIO [S]
MAKE THE GIRL DANCE [FR]
JOEL ALME [S]
YACHT [US]
SISTA SEKUNDEN [S]
DANIEL GILBERT [S]
FENECH-SOLER [UK]
ROYAL REPUBLIC [S]

HULTSFRED X = 7-8-9 juli

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

wolfmother

Wolfmother. Namnet är så rätt att mer än ett band borde ha tagit det trettio år innan några håriga australiensare kom på idén. Men så är också Wolfmother ett band som befinner sig en bit bortom normal tidsuppfattning. Sångaren och gitarristen Andrew Stockdale föddes 1976, men spelar som om han var jämnårig med Robert Plant och Tony Iommi. Vilket också är nyckeln till Wolfmothers storhet: den urgamla tungrocken spelas som om världen aldrig hade hört något liknande.

Den självbetitlade debuten från 2005 tog det bästa från ikoner som Led Zeppelin, Black Sabbath och Blue Cheer och satte samman allt på nytt, utan att för ett ögonblick vara en simpel sjuttiotalspatsisch. Med gigantiska låtar som ”Woman”, ”Joker & The Thief” och ”White Unicorn” fick trion fans såväl i Thom Yorke och Lars Ulrich som ytterligare någon miljon mindre kända rockälskare som också köpte skivan.

Det Wolfmother som ställer sig på scen på Berns i Stockholm den 1 februari 2010 för mycket nytt med sig: nya albumet ”Cosmic Egg” – som är ännu större, bredare och färgrikare än debuten – och inte minst tre nya medlemmar. Kanske såg du bandets lysande spelning på festivalen Way Out West i somras. Då vet du att den nya sättningen är ännu mer övertygande än den gamla och får varje årgångsriff och psykedelisk utsvävning att kännas som om man kissat på ett elstängsel. Med en extra gitarr blir soundet också fylligare, vildare och tyngre.

Vill du uppleva den hårda rockmusikens elektrifierande essens ut i minsta nerv får du släppa ”Guitar Hero”-kontrollen och möta Wolfmother vid scenkanten. Ibland är det tur att saker kommer trettio år för sent.

Hemsidor:
www.wolfmother.com
www.myspace.com/wolfmother

Speldatum:
MÅNDAG 1 FEBRUARI – BERNS, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 12th, 2009

wolfmother

Det australiensiska hårdrocksbandet Wolfmother kommer att släppa sitt nya album “Cosmic Egg” den 12 oktober. Plattan föregås av singeln “New Moon Rising” som dyker upp en vecka tidigare. Detta är den första inspelningen sedan bandets ledare Andrew Stockdale stuvade om i sättningen och rekryterade de nya medlemmarna Ian Peres, Aidan Nemeth och Dave Atkins.

Wolfmother bildades i Sydney år 2000 och är inspirerade av de tidiga hårdrocksbanden såsom Black Sabbath, The Who, Deep Purple och givetvis hemlandets ikoner AC/DC. De gjorde sin första spelning i Sverige på Debaser i Stockholm i augusti 2006 och nu på lördag (den 15 augusti) spelar de på festivalen Way Out West i Göteborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 18th, 2009

royksopp

Nu är uppställningen till festivalen Way Out West i Slottsskogen i Göteborg spikad och fulländad! Inga mindre än Wolfmother, Röyksopp och Florence Valentin är klara. Samtidigt kan vi berätta vilka dagar artisterna spelar och att festivalen igår släppte endagsbiljetterna.

Speltider och klubbschema släpps inom kort.

FREDAG
Antony & the Johnsons med Göteborgs Symoniker
Arctic Monkeys
Band Of Horses
Beirut
Bon Iver
Fever Ray
Florence and the Machine
Glasvegas
Grizzly Bear
Laakso
Robyn
Röyksopp
Seun Kuti & Fela´s Egypt 80
Timo Räisänen
Wilco
Vivian Girls

LÖRDAG
Amadou & Mariam
Asher Roth
Basement Jaxx
Calexico
Dead Prez
Florence Valentin
[ingenting]
Jenny Wilson
Lily Allen
My Bloody Valentine
Nas
Olle Ljungström
Patrick Wolf
Teddybears
Vampire Weekend
Wolfmother

Hemsida:
www.wayoutwest.se

...