Wizex

Av Redaktionen
1 kommentar
Jun 13th, 2012

kikki-danielssonEfter nästan 30 år återförenas Kikki Danielsson med Wizex och gör en spelning under Stockholm Pride 2012.
Jag ser fram emot att komma tillbaka till Stockholm Pride, Tantolunden och den sköna stämningen som alltid är där. Har många fina minnen därifrån och det ska bli mycket roligt att få komma dit ihop med Wizex, säger Kikki Danielsson

Kikki Danielsson firar 40 år artist under 2012. Med låtar som ”Bra Vibrationer”, ”Dag efter dag” och ”Vem é dé du vill ha” har hon fäst sin position som en av Sveriges mest folkkära artister. 1973 blev hon sångerska i dansbandet Wizex, som deltog i Melodifestivalen med låten ”Miss Decibel”. Efter närmare 10 år lämnade hon Wizex 1982. Efter nästan 30 år, med ett undantag 2010, återförenas hon nu med bandet och gör en spelning under Stockholm Pride, den 1 augusti i Pride Park, Tantolunden.

I Pride Park kommer det också varje eftermiddag bjudas på musikunderhållning från krogscenen av Nettan Herman som kommer att bjuda dit aktuella gäster.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2010

wizexEfter förra veckans succé med Linda Bengtzing som vikarie är nu Lotta Engberg tillbaka i BingoLotto efter en välförtjänt semester! Kvällen går i dansmusikens tecken, med legendariska gästerna Wizex och Drifters i studion, så det är bara att valla dansskorna och bjuda upp där hemma i vardagsrummet!

Wizex och Drifters är två av Sveriges mest älskade dansband, båda med betydande rutin i bagaget.

Drifters kan räkna sina anor ända bak till 1962, då bandet bildades i Skövde. Sångerskan Erica Sjöström har varit med sedan 1999 och lämnar då och då mikrofonen för att istället greppa saxofonen! Drifters utsågs 2004 till årets dansband i Sverige och är ett av ytterst få band som haft fem låtar från samma CD på Svensktoppen. Bandet har också släppt ett flertal skivor för den tyska marknaden, då under namnet Midsommar. Erica Sjöström kommer senare i höst också att synas i TV4 Plus satsning ”Dansbandsbrudar”.

Wizex spelade tillsammans första gången 1973, då med Kikki Danielsson som sångerska. Bland övriga välkända sångare i bandet finns Danne Stråhed och Charlotte Perelli, även om hon hette Nilsson på den tiden hon sjöng i Wizex. Gruppen släppte sin senaste CD, ” Innan det är försent” i maj och lär bjuda tv-publiken på ett smakprov. Även Wizex dyker upp i tv-rutan senare i höst, de ställer upp som ett av elva band i SVT:s ”Dansbandskampen”.

Kvällens finalspelare, med chans att vinna tre miljoner kronor, heter Berit Ivarsson från Våxtorp utanför Laholm.

Söndagen blir annars en helkväll för den spelsugne, med hela fyra bingospel och bland vinsterna finns kontanter, Volvobilar, semesterresor, vitvaror och heminredning.

BingoLotto sänds på söndag 17 oktober, kl. 19.00 i TV4 Plus. Mer om programmet finns att läsa på www.bingolotto.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

scotts

Nu är det spikat. Bland artisterna till Kulturkalasets dansbandsyra på Packhuskajen finns några av Sveriges just nu hetaste dansband. Under hela fem dagar ska det buggas loss till bland annat Scotts, Larz Kristerz, Barbados och Thorleifs.

Dansbandsyran drar igång redan på Kulturkalasets första dag tisdagen den 11 augusti.

Först ut på scen är Scotts, Lidköpingsbandet som gjort sig kända från Dansbandskampen och Melodifestivalen. Under inledningskvällen ses även Göteborgs Killkör presentera en kompott och tolkning av kända dans och schlagerlåtar på scen.

På onsdagen delar de flerfaldigt prisbelönta hitmakarna Barbados scenen med Bhonus, bandet med stämsång och en repertoar från 50-talet fram till idag. På torsdagen följer kultbandet Thorleifs med 47 år och över tre miljoner sålda skivor i bagaget liksom Flamingo, som slog igenom redan 1966.

Under fredagen och lördagen förlängs dansyran med en timme fram till 00.30. Då spelar Larz Kristerz som blev hela svenska folkets favoriter när de med sina 70-tals inspirerade framträdanden tog hem vinsten i Dansbandskampen 2008. Också High Lights med frontfiguren Andreas Wistrand, känd från Fame Factory, syns på scenen under fredagen.

Dansbandsprogrammet avslutas på lördagen med Wizex som idag frontas av sångerskan Anna Sköld och 20-årsjubilerande Arvingarna.

Och kan man inte dansa, kan man lära sig! Flera av dagarna erbjuds danskurser av olika slag. Bland annat i line-dance, bugg och salsa. Alla åldrar är välkomna och inga förkunskaper krävs.

För detaljerat program se www.goteborg.com/kulturkalaset.

...