We Are The Catalyst

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 18th, 2013

Varberg – Rock / Alternative Metal-bandet We Are The Catalyst är något utöver det vanliga, därför är det inte helt oväntat att deras första officiella musikvideo har regisserats av Grzegorz Jonkajtys, känd för sitt arbete som visual effects artist i bl.a. Transformers, Pacific Rim, Terminator Salvation, Star Trek Into Darkness och Sin City.

Nedan kan ni se videon.

“Vårt management ordnade samarbetet med Greg. När vi fick chansen att jobba med honom tvekade vi inte en sekund då vi visste vad han hade gjort tidigare och älskar det” säger Kenny Boufadene, gitarrist och låtskrivare i WATC.

“Tomorrow” är bandets andra singel från EP:n “Panem Et Circenses” som släpptes den 2 maj 2013.

“EP:n är kort sagt ett smakprov på vad som kommer framöver”, säger Catrin Feymark, bandets sångerska. “Många fans från vårt tidigare band One Without frågade efter nytt material, så vi släppte helt enkelt EP:n för att dämpa deras törst fram tills dess att vi släpper debutalbumet ‘BELIEVE IN EVERYTHING BECAUSE EVERYONE´S RIGHT’ under 2014” .

2014 blir ett stort år för We Are The Catalyst, då de förutom att släppa sitt album, även har planer på fler videor samt planerar en lång lista med spelningar i och utanför Europa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst har släppt en musikvideo till låten “Beware of Snakes”.

We Are The Catalyst bildades i Varberg i November 2012, och har sedan starten släppt tre singlar, två covers samt fyra musikvideor.

We Are The Catalyst vill väcka tankar hos lyssnaren, att få den att våga ifrågasätta sin omvärld, att inte blint följa strömmen. Det handlar om ett socialt ansvarstagande, att inte längre stå vid sidan om och hoppas att världsproblem ska lösa sig utan att själv bli inblandad, och utan att ifrågasätta tillvägagångssätten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har gjort en cover på brittiska stjärnskottet Ellie Gouldings låt “Lights”, och de har även gjort en musikvideo till låten. Resultatet kan du lyssna till nedan. Covern producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown.

We Are The Catalyst bildades i november i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene som tidigare var medlemmar av det nu nedlagda Modern Metal-bandet One Without. One Without släppte bl.a. två fullängdare och turnerade med band som Dead By April, Katatonia och Evergrey.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 2nd, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har gjort en cover på Swedish House Mafias låt “Don’t You Worry Child”, och även spelat in en musikvideo till denna.

Covern producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown

We Are The Catalyst bildades i November i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without som la ner tidigare i år. One Without släppte två album och en EP, genom skivbolag och själva, och åkte bl.a. på ett flertal europaturnéer med band som Dead By April, Eergrey och Katatonia.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har släppt en ny singel med tillhörande musikvideo. Låten heter “This is Paranoia” och släpptes både gratis och med möjligheten att köpa låten på i-Tunes, Spotify, eMusic etc.

“This is Paranoia” är skriven av “We Are The Catalyst” och producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown. We Are The Catalyst bildades i November i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without som la ner tidigare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2012

Före detta sångaren Catrin Feymark och growlaren/gitarristen Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without har lanserat det nya Rock/Metal-bandet We Are The Catalyst. De har även släppt bandets första låt “Beware of Snakes” gratis genom Facebook, och laddat upp en video till låten på Youtube.

Med ett starkt fäste i Rock och Metal, fokuserar bandet från Varberg på att experimentera med olika sound, och hämtar inspiration och influenser från en mängd olika genrer, med grundidén att skapa ett tungt sound med en twist.

We Are The Catalyst formades kring känslan av att världen är upp-och-ner, och att det är dags för en förändring. Om vi bara accepterar att saker och ting är som dom är, utan att tro att en förändring är möjlig, så kommer ingenting att förändras. Valet är vårt, oavsett om man vill tro det eller ej.” Säger Catrin Feymark, sångerska i “We Are The Catalyst”.

“Beware of Snakes” är skriven av We Are The Catalyst och producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown.

...