Way Out West

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2014

wow12

Nya toppnamn till Way Out West:

QUEENS OF THE STONE AGE
RÖYKSOPP & ROBYN
THE JULIE RUIN

JONATHAN WILSON (Stay Out West)
CIRCA WAVES (Stay Out West)
JUNGLE (Stay Out West)

Biljetterna släpps den 14 februari klockan 09.00

Dessa är alltså klara för festivalen just nu:
Queens of the Stone age
Röyksopp & Robyn
The National
Janelle Monae
Neutral Milk Hotel
Blood Orange
Jenny Wilson
Joey Bada$$
The Julie Ruin

Deafheaven (Stay Out West)
Jonathan Wilson (Stay Out West)
Circa Waves (Stay Out West)
Jungle (Stay Out West)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 5th, 2013

För tre månader sen släpptes Håkan Hellströms sjätte studioalbum – Det kommer aldrig vara över för mig. Sen dess har albumet hunnit sälja platina, SVT har sänt en timmes special-konsert från Skansen och långfilmen Känn ingen sorg, baserad på Hellströms texter och karaktärer, har haft premiär.

Nu släpps videon till andra singeln “Valborg”. I videon syns flera scener från Känn ingen sorg.

I veckan blev det även officiellt att Håkan Hellström är klar för årets upplaga av Way out West.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 2nd, 2013

Parlophone Music Nordic står för andra året i rad värd för ett musik-hackathon på musikfestivalen Way Out West i Göteborg, i år i samarbete med Sony, Spotify och Luger.

Som en del av Way Out West samlas hackers från hela Europa för att utveckla kreativa idéer under temat ”Musical Discovery”. En av de mest framgångsrika idéerna som utvecklades från förra årets evenemang var Rem – ett sätt att samla alla dina gig och festivalminnen. Rem byggdes av Retrofuzz​ och förvandlades senare till en fullt kommersiell plattform: https://lanyard.fm/

Paul Sonkamble
, chef över Parlophone Nordics Innovation Lab, säger:

“Att vara ett konkurrenskraftigt skivbolag under 2013 kräver en djup förståelse av den ständigt utvecklande dynamiken som sker varje dag inom informationsteknik. Att stödja ett event som detta stärker inte bara att förståelsen från vår sida – det är också en utmärkt arena för att identifiera nya möjligheter. Det är även ett utmärkt tillfälle att bygga relationer med de som driver utvecklingen framåt. Med tanke på den framgång vi hade förra året var det ingen tvekan om att vi skulle delta igen.”

Tom Noble, PR & Kommunikation på Spotify tillägger:

“På Spotify jobbar vi alla för att det ska vara enkelt att utforska ny musik och vi letar alltid efter innovativa lösningar som ger en djupare musikupplevelse för våra användare. Detta event är ett bra sätt att åstadkomma just detta, och vi är glada att se vad det ger.”

Lugers grundare Patrick Fredriksson kommenterar:

“Way Out West är mycket mer än en musikfestival. Det är ett firande av människor, konst och fest och allt som rör detta. Eftersom den digitala aspekten är en del av samtiden är det helt enkelt en naturlig utveckling för oss att inkludera även den kreativa sidan.”

#wowhack kommer att äga rum mellan den 6 – 8 augusti på Way Out West i Göteborg. Utvecklare och programmerare kan hitta mer information och anmälan på smarturl.it/wowhack.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 18th, 2013

Imorgon den 19 juni släpper det kanadensiska elektropopbandet Austra sitt nya album “Olympia”. I augusti kommer de också till Göteborg för att spela på festivalen Way Out West.

“En skiva för alla som önskar att The Knife inte övergett poppen – och för dem som bara saknat riktigt bra och välgjord electro- pop.”, skriver Festivalrykten om det nya albumet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

En av världens just nu största artister kommer till Slottsskogen och Way Out West. Plus en av årets hetaste snackisar. Vi ger er Alicia Keys. Dessutom: Miguel.
Inte för att det är obetydligt, men typ 14 Grammystatyetter, arenaturnéer, 35 miljoner sålda album och fler listbrottare än du har dåliga vanor är inte det som imponerar med Alicia Keys. Lockelsen nu är detsamma som det var när debuten Songs in A Minor damp ned från ingenstans 2001: förmågan att balansera motsatser och brygga kontraster.

Hon är Alicia Keys, och hon är allt du någonsin kunnat hoppas på i ett gripande artistskap. Frigörelse, protest och kärlek. Bombastiska hjärtekrossare och minimalistiska popgryn. Way Out West får besök av en tvättäkta, modern ikon i augusti 2013.

Den 27-årige sångaren, låtskrivaren, producenten och Grammy-vinnaren Miguel lämnar ingen oberörd. Med listettan “Adorn” som tillhygge håller han på att inta en säker och hyllad plats i R&B-världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2013

Idag bjuder vi på ett av våra allra bästa artistsläpp någonsin.

Med ett efternamn som överskuggar hela jazzvärlden skulle man inte tycka det vore konstigt om man inte hittade ut till ljuset. Men Ravi Coltrane, vars föräldrar är just John och Alice Coltrane, så var det ett enkelt sidosteg och sen in i ett rampljus, blistrande hett och bländande. Vi kan inte tänka oss att Slottsskogen inte kommer att ryckas med besinningslöst när Ravi Coltrane och Co. kommer att shredda sig igenom sitt set.

Ben Zabo är bwa-rytmer ihopkokade med svettiga saxofoner och magisk balafon. Albumet (släppt på legendariska Glitterhouse) är producerat av Chris Eckman från Seattles altcountry-veteraner The Walkabouts. Tänk ett uppdaterat Africa 70 med, om det går, ännu mera glöd. Låt Way Out West bli ett utomhus-rave där Ben Zabo styr dina danssteg.

Inte nog med dessa två musikaliska guldklimpar. Dagens släpp bjuder även avant-garde-RNB-pop i form av Autre Ne Veut, Matt Mondanile i Real Estates soloprojekt Ducktails, svenskhoppen Lune och Little Jinder och även ung, ny och gyllene dansmusik i form av Porter Robinson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2013

Vi rundar av den här veckan med ett trevligt tillskott för Stay Out Wests räkning. En fin blandning vi hoppas alla ska trivas med!

Välkommen Kim Cesarion, Merchandise, Tommy Trash, Maya Jane Coles, VAZ, Say Lou Lou och Jenny Hval!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Vi vet att det är många som har längtat, undrat och frågat. Nu äntligen kan vi glädja er med att ungdomsbiljetterna till Way Out West 2013 är ute till försäljning. Det finns endast ett begränsat antal biljetter så passa på.

Biljetterna gäller för åldrarna 13-18 år
Pris: 1640 kr

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Göteborgs-festivalen Way Out West låter meddela följande angående årets festivalmenyer:

På Way Out West 2012 serverade vi allsköns mat, ett drygt hundratal olika rätter stod på menyerna. Vegetarisk mat. Bevekelsegrunderna för detta var flera: miljö och hållbarhet, alternativitet och normativitet, djurrätt, genus, pacifism, hälsa, upptäckarglädje. Goda resultat har kunnat uppvisas, de miljömässiga effekterna har reducerats och publikens och artisternas uppskattning av initiativet såväl som käket har ökat.

Way Out West vill fortsätta gå framåt, vi tror vi kan bli ännu bättre. Utan att trumma sig på bröstkorgar ska festivalmaten gå från statement till upplevelse, vilket vi jobbar hårt på. Vi kommer presentera menyer och aktörer som förhoppningsvis i sig lockar besök och höjer kicken på plats. Och nej, det blir inget kött i år heller.

Siffror visar på att ni gillar det, om inte annat så fattar ni det. Annars finns en hel stads rikedom att ta del av. På Way Out West försöker vi mäta rikedom i andra termer. Ett litet ställningstagande som förhoppningsvis ska smaka.

Bon appetit!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2013

Sex olika sound som alla uppmanar musiken att låta sig överraskas. Gospelpop som bråkar med klassisk folktronica, Trådsmal fluffig pop, blandrasig folkpop och några pikanta inslag av syntpop. Gillade du inte pop tidigare lägger vi nu chansen till förälskelse ömt i din famn. För i augusti kommer dessa sex band ha en sak gemensamt och den gemenskapen heter Stay Out West. Läs mer:

SWIM DEEP
AUSTRA
STEVE MASON
THE STAVES
JULIA HOLTER
AMASON

...