Västerås

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2013

Festen fortsätter våren 2014 på konsertturné med Ulf Dageby, Nikke Ström, Håkan Nyberg, Mattias Hellberg, Håkan Svensson, Matilda Sjöberg och Ulf ”Vinyl” Stenberg.

Turnépremiär för NationalTeaterns RockOrkester blir det i Borås på Folkan den 31 januari 2014 och totalt besöker man 13 orter (se turnéplan nedan) med final den 8 mars i Trollhättan. Det utlovas en stor dos nostalgi och en bit svensk musikhistoria med låtar som ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar” som många av oss diggat på fritidsgården, i gillestugan och i vår återupplevs live på turné! Biljetterna finns ute nu.

I höst medverkar Ulf Dageby i TV4´s succéprogram ”Så mycket bättre”.

Om NationalTeaterns RockOrkester:

Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte följt av Livet är en fest som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.

Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang. Det verkliga politiska budskapet i vissa låtar, exempelvis Speedy Gonzales och Livet är en fest har därför ibland misstolkats. Dessa låtar har ibland kommit att betraktats som drog- och festmusik trots att det avsedda budskapet egentligen snarast varit det omvända. 1978 kom albumet Barn av vår tid, där titelspåret är en av de mest kända låtarna gruppen framfört. Ulf Dageby var nu den drivande musikaliska kraften i bandet. Sommaren 1977 var Nationalteatern en av de ledande krafterna i Tältprojektet.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturné. Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.

Turnéplan 2014: NationalTeaterns RockOrkester
31/1 Borås, Folkan
1/2 Ronneby, Ronneby Brunn, Ronsalen
5/2 Stockholm, Cirkus
7/2 Uppsala, Konsert & Kongress
8/2 Gävle, Konserthus
14/2 Helsingborg, Konserthus
15/2 Växjö, Konserthus
21/2 Norrköping, De Geerhallen
22/2 Örebro, Konserthus
28/2 Eskilstuna, Lokomotivet
1/3 Västerås, Konserthus
7/3 Huskvarna, Folkets Park
8/3 Trollhättan, FH Kulturhuset

(med reservation för eventuella ändringar)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. I höst släpper den ikoniske artisten boken om sitt liv och ett nytt album. I samband med detta ger han sig ut på en turné som avslutas på Cirkus i Stockholm.

Thomas Di Leva har tillsammans med journalisten Klas Ekman, skrivit självbiografin Vi måste prata om allt. Boken skildrar rakt och rättframt hans väg från det fattiga arbetarhemmet och mobbingen på gymnasiet till vändningen med albumet Vem ska jag tro på?. Hans livshistoria rymmer ufos, kristallmissbruk, skilsmässor, självmordstankar, bus med Måns Herngren, telepatiska samtal med delfiner, hyllningar och sågningar.Boken släpptes igår i samband med Bokmässan i Göteborg

En månad senare, 6/11, kommer också Thomas Di Levas ny album Innan solen går upp. En avskalad samling sånger i akustisk ljudbild där Di Levas röst backas av stråkar och piano. Förstasingeln Drömmen om Sverige släpps 7/10.

I samband med albumrelease ger han sig ut på en kort Sverigeturné som inleds i barndomstaden Gävle och avslutas på anrika Cirkus i Stockholm. Turnerandet tas sedan upp på nytt 2014 med datum som offentliggörs inom kort.

Turnédatum
19 Nov GÄVLE Gävle Konserthus
20 Nov NYKÖPING Culturum
25 Nov GÖTEBORG Stora Teatern
27 Nov VÄSTERÅS Konserthuset
28 Nov ÖREBRO Konserthuset
01 Dec STOCKHOLM Cirkus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Metalcorebandet The Drake Equation från Västerås släppte nyligen sin nya singel “Judgment” vilken du kan lyssna till nedan. Låten är en försmak på deras kommande EP “Variables” som snart släpps genom amerikanska Sumerian Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 23rd, 2013

Västerås partyrockare i Psychopunch släpper nu sin nya video “So Jaded” som finns till allmän beskådan lite längre ner. Låten kommer från gruppens nya album, “Smakk Valley”, som släpps nu på måndag den 25 februari genom tyska SPV/Steamhammer Records.

“Smakk Valley” låtlista:
01. Back Of My Car
02. So Jaded
03. Last Night
04. Kick In The Head
05. Sitting By The Railroad
06. My Empty Head
07. All I Wanna Say
08. I Will Never Ever
09. Dead By Dawn
10. Smakk Valley Train
11. Emelie
12. Down On My Dreams
13. Everybody Wants An Answer
14. Your’re Totally Mistaken

Psychopunch gick nyligen skilda vägar med gitarristen Joey på grund av personliga skäl. Han ersätts utav bandets tidigare basist Lindell samtidigt som Walle tas in på bas.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 15th, 2013

Bandet Heroic har skrivit på ett tvåårskontrakt med det nystartade managementbolaget Diversify Music Group Management AB (DMG Management). En av grundarna av DMG Management, Andreas Andersson meddelar: ”Jag har aldrig tidigare träffat på så entusiastiska och passionerade musiker och det ska bli ett sant nöje att få representera och jobba med dem.”

Bandet Heroic är en kvintett hyperaktiva killar från Västerås vars intensiva sound känns igen av krispiga gitarrer, klassisk rap, trallvänlig skönsång och ett ursinnigt driv. Bandet bildades 2011 och har genom bandmedlemmarnas olika musikbakgrund bildat ett anmärkningsvärt sound och har fått stor uppmärksamhet framförallt från deras livekonserter. Deras debutalbum ”Home of the brave” släpptes via eget label sommaren 2012 i Sverige och har producerats av bandet själva tillsammans med Martin Igelström. Frontmannen Oscar Bätz beskriver själv arbetet som: ”Att skriva på ett samarbete med DMG Management var självklart för oss. Heroic har aldrig varit så bra som vi är nu, DMG Management är dem mest drivna och motiverade av de managers vi träffat i branschen.”

“Framöver väntar spännande projekt och planer och det är inte sista gången vi kommer höra från Heroic”, meddelar Andreas Andersson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 24th, 2013

Punkrockbandet Psychopunch från Västerås släpper den 25 februari sitt nya album “Smakk Valley” genom tyska SPV/Steamhammer Records. Skivan spelades in vid Studio Underground tillsammans med producenten och vännen Pelle Saether.

“Smakk Valley” låtlista:
01. Back Of My Car
02. So Jaded
03. Last Night
04. Kick In The Head
05. Sitting By The Railroad
06. My Empty Head
07. All I Wanna Say
08. I Will Never Ever
09. Dead By Dawn
10. Smakk Valley Train
11. Emelie
12. Down On My Dreams
13. Everybody Wants An Answer
14. Your’re Totally Mistaken

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2013

Nu släpper Dan Reed Signal Fire uppföljaren på första soloalbumet Coming Up For Air. Denna gång har han valt att jobba med producenten och musikern Rob Daiker (Meredith Brooks, Katy Perry). Albumet Signal Fire släpps den 15e februari 2013 på Zero One Music/Borders Musik.

Dan Reed har turnerat flitigt i Europa inklusive Sverige de senaste åren, både med sitt band och som soloartist. Förra året besökte han Sweden Rock Festival för andra året i rad. Mellan turnerandet tillbringade Dan Reed en tid på den svenska västkusten där den unika miljön influerade Dan till nya albumet Signal Fire – i både musik och text.

Albumet Signal Fire är inspelat i den amerikanska studion The Commune Studios i Portland, Oregon och i Zero One Studios i Prag, Dan hemstad sedan några år tillbaka. Det nya albumet är hårdare än det tidigare albumet Coming Up For Air. Signal Fire drar mer åt Dans tidigare musikstil under Dan Reed Network-tiden. Återigen visar Dan Reed sin talang som låtskrivare.

Dan Reed har tidigare synts som frontfigur i bandet Dan Reed Network. Bandet släppte totalt tre album och blev mest kända för hittarna Rainbow Child och Ritual som spelades flitigt på radiostationerna i Sverige och världen över på 80-talet. 1993 splittrades bandet. Även om de aldrig slog igenom på bred front vann de stor uppskattning, främst i Europa. Med sin funkiga hårdrock agerade Dan Reed Network uppvärmare åt bland andra Bon Jovi, David Bowie och Rolling Stones.

Albumet Signal Fire släpps på Zero One Music/Border Music den 15 februari.

I samband med albumreleasen beger sig Dan Reed ut på en turné med sitt band. Han besöker
Torsdag 21a februari – SödraTeatern, Stockholm
Fredag 22a februari – Bankiren, Västerås
Onsdag 27e februari – Sticky Fingers, Göteborg
Torsdag 28e februari – Sliver/Harrys, Jönköping
Fredag 1a mars – Hotel Tylösand, Halmstad
Lördag 2a mars – Moriska Paviljongen, Malmö

Dan Reed live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Foto: Tallee Savage

Det svenska hårdrocksbandet Crucified Barbara kommer i början av februari att ge sig av till Spanien för tre konserter i Madrid, Bilbao och Barcelona. Den 25 januari kommer gruppen att göra en konsert i Västerås och i maj följer ytterligare ett antal spelningar på svensk mark.

Crucified Barbara live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2012

Foto: Maria Östlin

Med sitt starka artistiska uttryck har Linda Carlsson alias Miss Li etablerat sig bland våra allra största artister 2012. Dels genom sitt senaste album “Tangerine Dream”, vars singlar My heart goes boom och Plastic Faces blivit stora radio- och svensktoppshits, dels genom medverkan i TV programmet “Så Mycket Bättre” där hon i sina framträdanden oftast gjort nya original av alstren hon framfört. Versionen av Pughs Här kommer natten blev 1:a på svenska Digilistan, samtliga andra har blivit topp 20. Framträdande på Allsång på Skansen och en mycket framgångsrik höstturné har också bidragit till att Miss Li numera är ett av den svenska pophimlens hetaste namn.

Nu släpps datumen till vårturnén 2013…

Konsertdatum
12/4 | BOLLNÄS | Bollnäs Kulturhus
13/4 | GÄVLE | Gävle Konserthus
19/4 | UPPSALA | Svandammshallarna
20/4 | ÖREBRO | Conventum Arenan
25/4 | VÄSTERÅS | Konserthuset
26/4 | NORRKÖPING | Flygeln
27/4 | KARLSKRONA | Konsthallen
03/5 | VARA | Vara Konserthus
04/5 | VÄXJÖ | Växjö Konserthus
10/5 | STOCKHOLM | Berns
16/5 | GÖTEBORG | Liseberg
17/5 | TROLLHÄTTAN | Folkets Hus
18/5 | KARLSTAD | Friluftsteatern Mariebergsskogen

Fler datum kan tillkomma.

Mer information om Miss Lis Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2012

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen Released – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%. Released – Live & Unsigned är i folkmun Sveriges bästa rock/ metal-tävling – och nu är det dags igen! Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival 2013, Metal Town 2013 samt släppa en singel i 18 000 exemplar via Sweden Rock Magazine, producerad av Warner Music. Tävlingen är skapad för bra och kompetenta band som även har ambitionen, hjärtat, och viljan att slå igenom.

Lördagen den 24 november var det dags för Released – Live & Unsigned sista deltävling, och platsen var Parken i Göteborg. Efter ett fullt hus, fyra taggade band och ett brutalt bra ADEPT stod det klart att Göteborgsbandet THE LAST BAND kammade hem sista platsen i finalen. Bandet får sällskap av THE DRAKE EQUATION (Västerås), IMMINENCE (Malmö) och juryns wildcard HIGHRIDE (Stockholm).

Finalen av Released Live & Unsigned 2012 gästas av inga mindre än HARDCORE SUPERSTAR!

Få band i hårdrockssvängen har svettats så mycket som HARDCORE SUPERSTAR. Bandets attityd har alltid varit att gå sin egen väg och det har de gjort med bravur och stilsäker pondus. Guld och platinasäljande skivor, otaliga listettor och 7 världsturnéer har byggt den toppklass HARDCORE SUPERSTAR spelar på idag runt om i världen.

Den 27 februari släpper bandet nya skivan ”C’mon Take On Me” och det är ingen mindre än legendariske Randy Staub som har mixat skivan denna gång. Randy Staub anses var en av världens absolut bästa och han har mixat skivor som ”The Black Album” med Metallica och ”Dr Feelgood” med Mötley Crüe. Första singeln ”One More Minute” är ute nu och en ny klassiker är skapad från ett av Sveriges bästa band.

Senare i vår kommer HARDCORE SUPERSTAR ge sig ut på vägarna och visa vart skåpet skall stå, men innan dess får Released Live & Unsigned ett exklusivt smakprov på vad som komma skall – missa inte denna chans!

Released Live & Unsigned (final)
21 December // Nalen // Stockholm
På scen: HARDCORE SUPERSTAR

Tävlande band:
THE DRAKE EQUATION (Västerås)
IMMINENCE (Malmö)
THE LAST BAND (Göteborg)
HIGHRIDE (Stockholm)

För mer information om tävlingen och de tävlande banden:
www.releasedunsigned.se

...