Varberg

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2013

Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget ger sig Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton ut på sin hittills största Sverigeturné.
Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras senaste skiva, platinasäljande ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan.

Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivalerna vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD’n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2012 med utsålda spelningar från Malmö till Piteå.

”Förra året fick vi flera utmärkelser. Bland annat blev vi ”Sveriges bästa liveband” enligt Bandit Radios lyssnare och detta blir vår chans att på flera klassiska arenor bevisa att vi förtjänar denna utmärkelse” /Pär Sundström, bas.

Med sig på turnén har Sabaton två förband som meddelas senare. Klart sedan tidigare är att de även spelar på sin egen festival Sabaton Open Air som går av stapeln i Falun 14 – 16 augusti.

SABATON SOMMARTURNÉ 2014:
31 juli Stenungsund, Nösnäsvallen
2 aug Varberg, Fästningshörnan
7 aug Borgholm, Borgholms Slottsruin
8 aug Ronneby, Brunnsparken
9 aug Trelleborg, Östervång
16 aug Falun, Sabaton Open Air
21 aug Uppsala, Vaksala Torg
22 aug Norrköping, Folkets Park / Borgen
23 aug Karlstad, Mariebergsparken

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 18th, 2013

Varberg – Rock / Alternative Metal-bandet We Are The Catalyst är något utöver det vanliga, därför är det inte helt oväntat att deras första officiella musikvideo har regisserats av Grzegorz Jonkajtys, känd för sitt arbete som visual effects artist i bl.a. Transformers, Pacific Rim, Terminator Salvation, Star Trek Into Darkness och Sin City.

Nedan kan ni se videon.

“Vårt management ordnade samarbetet med Greg. När vi fick chansen att jobba med honom tvekade vi inte en sekund då vi visste vad han hade gjort tidigare och älskar det” säger Kenny Boufadene, gitarrist och låtskrivare i WATC.

“Tomorrow” är bandets andra singel från EP:n “Panem Et Circenses” som släpptes den 2 maj 2013.

“EP:n är kort sagt ett smakprov på vad som kommer framöver”, säger Catrin Feymark, bandets sångerska. “Många fans från vårt tidigare band One Without frågade efter nytt material, så vi släppte helt enkelt EP:n för att dämpa deras törst fram tills dess att vi släpper debutalbumet ‘BELIEVE IN EVERYTHING BECAUSE EVERYONE´S RIGHT’ under 2014” .

2014 blir ett stort år för We Are The Catalyst, då de förutom att släppa sitt album, även har planer på fler videor samt planerar en lång lista med spelningar i och utanför Europa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst har släppt en musikvideo till låten “Beware of Snakes”.

We Are The Catalyst bildades i Varberg i November 2012, och har sedan starten släppt tre singlar, två covers samt fyra musikvideor.

We Are The Catalyst vill väcka tankar hos lyssnaren, att få den att våga ifrågasätta sin omvärld, att inte blint följa strömmen. Det handlar om ett socialt ansvarstagande, att inte längre stå vid sidan om och hoppas att världsproblem ska lösa sig utan att själv bli inblandad, och utan att ifrågasätta tillvägagångssätten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har gjort en cover på brittiska stjärnskottet Ellie Gouldings låt “Lights”, och de har även gjort en musikvideo till låten. Resultatet kan du lyssna till nedan. Covern producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown.

We Are The Catalyst bildades i november i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene som tidigare var medlemmar av det nu nedlagda Modern Metal-bandet One Without. One Without släppte bl.a. två fullängdare och turnerade med band som Dead By April, Katatonia och Evergrey.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 20th, 2013

Göteborgs-bandet Junip, med den hyllade gitarristen José González bland medlemmarna, släppte nyligen sin nya singel “Line of Fire” och nu kommer också videon till samma låt. Bakom videoklippet står Varbergs-sonen Mikel Cee Karlsson som vunnit flera priser för sina kortfilmer och musikvideor efter att ha tagit examen i fotografi och film vid Göteborgs universitet 2005. Den 22 april släpper Junip sitt eponyma andra album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2013

Metalbandet Revengia från Varberg presenterar nu sin nya video “His Will” vilken producerats utav ZerOone. Låten kommer från gruppens senaste album, “Lake Of Fire”, vilket släpptes den 11 november förra året genom Dirge Entertainment med distribution via Sound Pollution Records. Plattan mastrades vid Bohus Sound Studios av Dragan Tanaskovic.

“Lake Of Fire” låtlista:
01. Free From Sin
02. His Will
03. Lake Of Fire
04. The Day I Die
05. Alone
06. Purest Of Emotions
07. Sin For Sale
08. Asylum
09. Bloodline
10. Termination By The Hand Of Creation
11. The Galleon
12. The One (bonusspår i första upplagan)

Revengia rekryterade nyligen Andreas Stolt från Nascency som livegitarrist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 2nd, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har gjort en cover på Swedish House Mafias låt “Don’t You Worry Child”, och även spelat in en musikvideo till denna.

Covern producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown

We Are The Catalyst bildades i November i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without som la ner tidigare i år. One Without släppte två album och en EP, genom skivbolag och själva, och åkte bl.a. på ett flertal europaturnéer med band som Dead By April, Eergrey och Katatonia.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har släppt en ny singel med tillhörande musikvideo. Låten heter “This is Paranoia” och släpptes både gratis och med möjligheten att köpa låten på i-Tunes, Spotify, eMusic etc.

“This is Paranoia” är skriven av “We Are The Catalyst” och producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown. We Are The Catalyst bildades i November i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without som la ner tidigare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2012

king-of-asgard-2012

Viking metal-bandet King of Asgard från Mjölby färdigställde nyligen sitt andra album, “…To North”, vilket planeras att släppas den 30 juli genom amerikanska Metal Blade Records. Skivan spelades in vid Sonic Train Studios i Varberg tillsammans med producenten Andy La Rocque, även känd som gitarrist för den dansk-amerikanske hårdrockslegenden King Diamond.

“…To North” låtlista:
01. Intro
02. The Nine Worlds Burn
03. The Dispossessed
04. Gap of Ginnungs
05. Bound to Reunite
06. Nordvegr
07. Up on the Mountain
08. Plague-ridden Rebirth
09. Harvest (The End)
10. …to North
11. Vinterskugge (bonusspår)

På “…To North” medverkar två gästartister, dels den kvinnliga sångerskan Heléne Blad i den inledande låten “The Nine Worlds Burn”. Hon är en professionellt skolad folkmusiksångerska som varit vän till bandet under en lång tid och även spelade keyboard i King of Asgards föregångare Mithotyn en kortare tid. Gitarristen Jimmy Hedlun, känd från metalbanden Falconer och Supreme Majesty, har även lagt två gitarrsolon till låten “Gap Of Ginnungs”.

“…To North” blir det första King of Asgard-albumet med andregitarristen Lars Tängmark, bördig från Sollefteå och tidigare främst känd som basist i Dawn under 90-talet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 8th, 2012

sonic-syndicate-2010

Efter nio månaders tystnad så reser sig återigen Varbergsbandet Sonic Syndicate och tar nya tag. Metalbandet från västkusten belönades förra året med guldskivor och fick turnera över hela Europa med besök även i Japan. Gruppen gjorde stor succé och fick mer än 100 000 vänner på sin Facebook-sida.

Så kom bakslaget. Sonic Syndicate släppte sin nya video “Turn It Up”. Det visade sig vara för mycket våld, sex och droger för internet-jättarna. Videon togs bort från YouTube och Facebook raderade helt sonika bandets Facebook-sida, en av bandets viktigaste marknadsföringskanaler.

“Vi fick ett mejl om att vår grupp är permanent raderad. Helt utan förvarning och det är jävligt konstigt. Jag ser ofta mycket brutalare och mer utmanande rockvideos. Det räcker att slå på MTV så matas folk med nakenhet och utmanande material”, sade bandmedlemmen Robin Sjunnesson till Expressen.

Sedan sin spelning på den stora tyska hårdrocksfestivalen Summer Breeze förra sommaren, där de var en av huvudakterna, så har Sonic Syndicate inte gjort en enda spelning och har tackat nej till många turnéerbjudanden. Gruppen funderade på att lägga av helt men de saknade varandra och de saknade sina fans.

Nu har bandmedlemmarna beslutat sig för att fortsätta som Sonic Syndicate trots allt som hänt det senaste året. I juni spelar de som en av huvudakterna på Vekeri Fesztival i Ungern där även de finska kollegorna i Amorphis och Norther uppträder såväl som det hyllade schweiziska metalbandet Eluveitie med sina unika låttexter på det sedan länge utdöda språket galliska.

...