Ulf Lundell

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2014

latitude57

För 6e gången i ordningen arrangerar Brädholmen Event tvådagarsfestivalen Latitud 57. Förra året besökte närmare 8000 personer festivalen. Nu släpper vi de första artisterna som kommer få Brädholmen i Oskarshamn i gungning helgen 4-5 juli:    Ulf Lundell, Stiftelsen, Dregen, Mojje, The Neverdies, och Lars Allertz.
Brädholmen Event presenterar stolt de 6 första artisterna till årets upplaga av Latitud 57 den 4-5 juli. Två av de mest önskade artisterna finns med. Ulf Lundell och Stiftelsen! Jag har varit på jakt efter att få Lundell till Latitud länge och äntligen lyckades det säger Christian Åberg (Brädholmen Event). I de undersökningar som gjorts inför festivalen så har Stiftelsen varit det i särklass mest önskade bandet så det känns mycket bra att kunna presentera dem. Det ser för övrigt ut som att de endast kommer att göra ett fåtal spelningar i sommar vilket vi är mycket glada för, fortsätter Christian.

Dregen kommer spela låtar från sin nya soloplatta blandat med låtar från Backyard Babies och Hellacopters vilket kommer bli grymt. För den yngre publiken presenterar vi en favorit i repris, Mojje.

The Neverdies är ett  ungt, hungrigt rockband från Vadstena som har släppt två singlar, ”Miss U” som gick direkt in på 14:e plats på Itunes, och den nya singeln ”Stockholm” som kom nyligen. Över 100 000 följer dem på Instagram och deras videos har setts över 60 000 gånger på Youtube.

Årets DJ heter Lars Allertz och är en ung talangfull DJ som kommer få dansgolvet att gunga!

Fler artister kommer att släppas inom kort.

Nedan följer Live Nations PM för Lundells Sommarturné

Ulf Lundell:
I sommar åker Ulf Lundell på en landsomfattande turné med egna konserter varvat med festivalspelningar. Turnépremiär blir det på Midsommardagen den 21 juni i Leksand. Den 4 juli kommer han till Oskarshamn och Latitud 57 för första gången någonsin.

I december gjorde Lundell sin senaste spelning, en bejublad och kritikerrosad konsert på Berns i Stockholm, i samband med släppet av det guldsäljande albumet ”Trunk”.

”Trunk” har toppat Försäljningslistan och nyligen släpptes den allra första Ulf Lundell-remixen någonsin. Tre olika remixar av ”L-bows & Kash” släpptes digitalt och på en limiterad och numrerad 12″ vinyl, hämtad från Lundells senaste album.

I sommar har Lundell med sig musikerna som även medverkar på ”Trunk”; Jan Bark, Surjo Benigh, Andreas Dahlbäck, Jens Frithiof, Thomas Hallonsten och Marcus Olsson (från Oskarshamn).

Turnéplan
21.6 Leksand, Tegera Arena
4.7 Oskarshamn, Latitud 57
5.7 Karlstad, Putte i Parken
9.7 Halmstad, Tylösand
12.7 Hasslö, Hasslö Musikfestival
16.7 Malmö, KB
18.7 Kristianstad, Tivoliparken
19.7 Trollhättan, Fallens dagar
25.7 Mariehamn, Rock Off Festival
26.7 Hudiksvall, HudikKalaset
1.8 Göteborg, Trädgårdsföreningen
14.8 Stockholm, Skansen

Hemsida – http://www.latitud57.se/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2013

Den 27 november (OBS. Nytt releasedatum) släpps Ulf Lundells nya album ”Trunk” och detta firas med en exklusiv spelning på Berns i Stockholm den 1 december. Biljetterna till konserten på Berns släpps måndag den 11 november.

På scen har Lundell med sig samma band som finns med på nya albumet, ett band som vi lärt oss känna väl under de senaste åren nämligen; Jan Bark, Jens Frithiof, Marcus Olsson, Andreas Dahlbäck, Surjo Benigh och Thomas Hallonsten. Självklart kommer det spelas en hel del låtar från det nya albumet men räkna med att en rad sånger ur Lundells digra arkiv dyker upp som kan göra det här till en lång första adventskväll.

I måndags släpptes singeln digitalt med låtarna ”Jag vill ha fest” & ”En fyr i natten”.

Biljetterna till konserten den 1 december släpps måndagen den 11 november. Obs! ett ex av nya CD:n ”Trunk” ingår i biljettpriset och kommer att delas ut vid entrén till Berns på konsertkvällen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2013

Vi är bäst! är Lukas Moodyssons senaste film. Ingen kan ha missat denna film som hade premiär för tre veckor sen och som rönt stor uppmärksamhet i all media.

Filmen handlar om Klara, Bobo och Hedvig, tre tjejer som är 12-13 år och som drar runt på gatorna och babblar. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död. En film om att vara annorlunda och om en vänskap som är större än allting annat.

Tidstypisk musik, bland annat Ebba Grön, KSMB, Ulf Lundell och Ståålfågel, sätter stämningen i filmen.

Nu släpper Universal soundtracket på vinyl; en dubbel-LP i gatefoldsomslag med bilder från inspelningen och klassiska låtar med Ebba Grön, KSMB, Ulf Lundell m fl som varvas med låtar från filmen där Liv Lemoynes (Hedvig i filmen) gitarr sätter stämningen, fr a i hennes version av KSMBs ”Sex noll två”. Den versionen släpps även i en ny inspelning på Spotify, fredagen den 1 nov.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2013

Det har gått ganska precis ett år sedan det guldsäljande dubbelalbumet ”Rent förbannat” släpptes och nu överraskar Ulf Lundell med ännu ett nytt studioinspelat album döpt till ”Trunk”. Albumet släpps den 20 november.

Inspelningarna av ”Trunk” påbörjades i våras och under en kort tid fanns en tanke på en singel, alternativt EP till sommaren, men fler låtar tillkom och nya idéer föddes. Uppmärksamma Lundell-fans kan konstatera att några av låtarna som ”När vi var kungar”, ”63 i november” och ”Vi är inte arbetslösa” fanns med under årets sommarturné.

”Trunk” är fylld med sånger som innehåller både nostalgiska tillbakablickar och nutida samtidsblickar, stämningar av melankoli, sorg, glädje, ilska och fest.
En platta präglad av spontanitet, nyfikenhet och spelglädje tillsammans med ett band som följt Lundell under flera år, nämligen: Jan Bark, Jens Frithiof, Marcus Olsson, Andreas Dahlbäck och Surjo Benigh. Bland gästmusikerna hör vi också Thomas Hallonsten och Pelle Ossler.

Det är Lundell här och nu 2013, ett stopp på vägen, trunken är packad och en fortsatt spännande resa tar sin början.

Låtlista:
1. Vi är inte arbetslösa
2. När vi var kungar
3. Det går som smort
4. Som en fyr i natten
5. Poker i Karibien
6. L-bows & Kash
7. 63 i november
8. Gå på tvärs
9. Fritt fall
10. Kom hem igen
11. El perro
12. Jag vill ha fest

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2013

MEP och Smögens IF presenterar Smögenfestivalen 2013. Nu är det klart att Ulf Lundell får sällskap av Bo Kaspers Orkester, Joe Cocker och Manfred Mann’s Earth Band. Ytterligare artister kommer att presenteras längre fram under våren.

Smögenfestivalen äger rum helgen den 9-10 augusti 2013 på Havsvallen i Smögen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 17th, 2013

Efter en fantastisk höst med en utsåld och kritikerrosad turné och det hyllade albumet ”Rent förbannat” har Ulf Lundell bestämt sig för att åka på turné i sommar. Turnén inleds i Luleå den 14 juni följt av festivalsspelningar och egna konserter runt om i Sverige och Norge under två månader.

När ”Rent förbannat” släpptes i början av oktober gick den rakt upp på förstaplats på Sverigetopplistan och listnoterades även på norska VG-listan, albumet sålde snabbt guld och har Grammisnominerats i kategorin Årets Rock. Singeln ”Är vi lyckliga nu” har haft stora framgångar på radio och Lundell framförde låten i TV-programmet Skavlan strax efter albumsläppet.

Turnédatum
14.6 LULEÅ Kulturens Hus
15.6 UMEÅ Aula Nordica
21.6 HAMAR Hamar Music Festival (NO)
22.6 OSLO OverOslo (NO)
28.6 KRISTIANSUND Tahitifestivalen (NO)
4.7 SUNDSVALL Sundsvalls Gatufest
5.7 RÄTTVIK Dalhalla*
6.7 KARLSTAD Putte i Parken
11.7 BORGHOLM Borgholms Slottsruin*
12.7 VARBERG Societetsparken*
13.7 SVEDALA SommarRock
18.7 TROMSÖ Bukta (NO)
19.7 BRÖNNÖYSUND Rootsfestival (NO)
20.7 TYDAL Tydalsfestival (NO)
26.7 FREDRIKSTAD Månefestivalen (NO)
27.7 ÖSTERSUND Storsjöyran
30.7 STOCKHOLM Cirkus*
31.7 STOCKHOLM Cirkus*
2.8 GÖTEBORG Trädgårdsföreningen*
3.8 VADSTENA Vadstena slott*
9.8 SMÖGEN Smögenfestivalen
10.8 UPPSALA Botaniska Trädgården*

* Biljetter släpps imorgon den 18 januari, för festivalerna gäller respektive arrangörs egna biljettsläpp

Ulf Lundells konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 15th, 2013

Efter en fantastisk höst med en utsåld och kritikerrosad turné och det hyllade albumet “Rent förbannat” har Ulf Lundell bestämt sig för att åka på turné i sommar. Och extra glädjande är det förstås att turnén tar vägen via Storsjöyran. Till Östersund kommer Lundell lördag 27 juli.

När “Rent förbannat” släpptes i början av oktober gick den rakt upp på förstaplats på Sverigetopplistan och listnoterades även på norska VG-listan, albumet sålde snabbt guld och har Grammisnominerats i kategorin Årets Rock. Singeln “Är vi lyckliga nu” har haft stora framgångar och Lundell framförde låten i TV-programmet Skavlan strax efter albumsläppet.

Turnén inleds 14 juni och slingrar sig under två månader runt om i Sverige och Norge.

När Ulf Lundell under sin förra turné meddelade att han tänkte lägga artistkarriären på hyllan trodde vi aldrig att vi skulle få se honom på Storsjöyran igen. Men nu är han tillbaka och han är förbannad. Förbannad på ett samhälle där klassklyftorna bara växer, där egennyttan får sätta dagordningen och där den allmänna välfärden krackelerar framför hans ögon. Författaren, konstnären och musikern Ulf Lundell behövs alldeles för mycket för att han ska kunna tillåta sig själv att vila. Kanske behövs han mer än någonsin. Det finns för mycket kvar att skildra, att reagera på, ja att bli förbannad på.

“Rent förbannat” är passande nog namnet på Ulf Lundells nya album. Det har rosats av kritikerna och älskats av fansen. Singeln “Är vi lyckliga nu” visar upp en sprudlande vital Lundell som tar ifrån tårna i en av sina största hits på flera år.

Istället för ett avsked skriver Ulf Lundell in en ny toppnotering i sin lika långa som imponerande karriär. Och vi är många som är rörande överens – han är i allra högsta grad behövd.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 26th, 2011

ulf-lundell

Ulf Lundells kommande turné ställs in på grund av sjukdom. Samtliga konserter är inställda och köpta biljetter återlöses på resp. inköpsställe.

De inställa konserterna är:
18.2 Luleå, Kulturens Hus
19.2 Umeå, Aula Nordica
24.2 Uppsala, Konsert och Kongress
25.2 Örebro, Conventum
26.2 Karlstad, CCC
2.3 Gävle, Konserthuset
3.3 Västerås, Konserthuset
4.3 Oslo, Sentrum Scene (NO)
6.3 Bergen, Peer Gynt/Grieghallen (NO)
8.3 Stockholm, Cirkus
9.3 Stockholm, Cirkus
11.3 Norrköping, Louis De Geer
12.3 Degerfors, Valsverket
18.3 Malmö, Konserthuset
19.3 Jönköping, Konserthuset
25.3 Linköping, Konsert & Kongress
26.3 Kristianstad, Kristianstad Arena
30.3 Mariehamn, Alandica (FI)
1.4 Helsingfors, Kulturhuset (FI)
2.2 Vasa, Ishallen (FI)
9.4 Borås, Åhaga
12.4 Göteborg, Konserthuset
13.4 Göteborg, Konserthuset

Biljetter återlöses på resp inköpsställe, dock senast en månad efter konsertdatumet.

Mer information om Ulf Lundells Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2010

ulf-lundell

I tisdags släpptes biljetterna till Ulf Lundells turné ”En öppen vinter”. Biljettrycket har varit stort till samtliga konserter och Live Nation kan glädjande meddela att imorgon, fredagen den 3 december, släpps biljetterna till ytterligare en konsert på Cirkus den 9 mars.

Turnéplan
18.2 Luleå, Kulturens Hus
19.2 Umeå, Aula Nordica
24.2 Uppsala, Konsert och Kongress
25.2 Örebro, Conventum
26.2 Karlstad, CCC
2.3 Gävle, Konserthuset
3.3 Västerås, Konserthuset
4.3 Oslo, Sentrum Scene (NO)
6.3 Bergen, Peer Gynt/Grieghallen (NO)
8.3 Stockholm, Cirkus
9.3 Stockholm, Cirkus – EXTRAKONSERT!
11.3 Norrköping, Louis De Geer
12.3 Degerfors, Valsverket
18.3 Malmö, Konserthuset
19.3 Jönköping, Konserthuset
25.3 Linköping, Konsert & Kongress
26.3 Kristianstad, Kristianstad Arena
30.3 Mariehamn, Alandica (FI)
1.4 Helsingfors, Kulturhuset (FI)
2.2 Vasa, Ishallen (FI)
9.4 Borås, Åhaga
12.4 Göteborg, Konserthuset

Mer information om Ulf Lundells Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 1st, 2010

Ulf Lundell med band ger sig ut på turnén ”En öppen vinter” med premiär den 18 februari i Luleå. Biljetterna till samtliga konserter släpps den 30 november.

Turnéplan
18.2 Luleå, Kulturens Hus
19.2 Umeå, Aula Nordica
24.2 Uppsala, Konsert och Kongress
25.2 Örebro, Conventum
26.2 Karlstad, CCC
2.3 Gävle, Konserthuset
3.3 Västerås, Konserthuset
4.3 Oslo, Sentrum Scene (NO)
6.3 Bergen, Peer Gynt/Grieghallen (NO)
8.3 Stockholm, Cirkus
11.3 Norrköping, Louis De Geer
12.3 Degerfors, Valsverket
18.3 Malmö, Konserthuset
19.3 Jönköping, Konserthuset
25.3 Linköping, Konsert & Kongress
26.3 Kristianstad, Arenan
30.3 Mariehamn, Alandica (FI)
1.4 Helsingfors, Kulturhuset (FI)
2.2 Vasa, Ishallen (FI)
9.4 Borås, Åhaga
12.4 Göteborg, Konserthuset

Mer information om Ulf Lundells Sverige-spelningar

...