TV4

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2013

Att förlåta och att ställa upp för samhällets utsatta brukar allmänt anses vara några grundläggande hörnpelare i kristendomen (liksom många andra religioner). Detta verkar emellertid inte gälla för Kristdemokraterna och deras ungdomsförbunds ledare Sara Skyttedal. I en debattartikel på SVD.se skriver hon om hur fel det är av TV4 att hylla Ken Ring i programmet “Så mycket bättre” på grund av dennes kriminella förflutna. Hon berättar bland annat om hur han sagt i en intervju om sin ungdom att “Jag var efterlyst och försörjde mig på att sno plånböcker från fulla människor som hade somnat på tunnelbanan.”. För Sara Skyttedal är inte människor värda en ny chans till ett hederligt liv? Då ska man inte kunna hyllas för sitt legitima liv som artist, föreläsare på skolor, ideellt arbete i kyrkan eller någonting annat? Frågan är hur mycket kristna värderingar som egentligen finns hos Sara Skyttedal, KDU och Kristdemokraterna idag? Ska en politiker ens lägga sig i vilka personer som tillåts medverka i kommersiell TV?

Läs mer:
Sara Skyttedals parodi på kristen tro
Sara Skyttedals blogg (intressant kommentar)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2013

PH3 är Eye-n-I och Profilen, två av Sveriges absolut mest välrenommerade rap-veteraner och pionjärer inom svensk hip-hop. Men vad som är än viktigare är att dom är Den Siste Telegrafisten och Den Motvillige Estradören och dom är livs levande superhjältar.

Men det är ju Du också!

Idag släpper PH3 sitt tredje album ”Moderna Tider”.

Jocke och Klas Åhlund, AvaStyle och Saska har bidragit till ljudbilden på albumet och den gästas av Thomas Öberg från Bob Hund, Mapei, Dungen (på scratch) samt Sjukstugan.

PH3’s förra album “Löser ett fall” (2010) blev nominerad till både P3 Guld och Grammis samt Manifest.

Ikväll kan ni se PH3 framföra sin nya singel “Vi Var Musik” på TV4 klockan 23.00.

I onsdags spelade dom på P3 live inför publik och i lördags gästade dom P3 Star.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 24th, 2013

Foto: Anna-Lena Ahlström

I helgen åker Uno Svenningsson tillsammans med Darin Zanyar, Eagle Eye Cherry och Sophie Zelmani som SOS Barnbyars ambassadörer till Manila i Filippinerna. Under två veckor ska de följa SOS Barnbyars arbete i ett av världens fattigaste områden. Under seriens gång kommer artisterna att skriva varsin låt som de framför för barnen. Låtarna baseras på upplevelserna från resan och barnens hårda verklighet.

En resa för livet är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister på deras livs resa till ett av världens fattigaste områden – Filippinernas huvudstad Manila. Långt bort från resebyråernas vackra omslagsbilder, möter de barn som lever i oerhört utsatta miljöer och de följer också SOS Barnbyars arbete för att ge barnen hopp om en framtid.

Programmet kommer att sändas tidigt nästa år i TV4. Läs mer på TV4s hemsida.

NYTT ALBUM 13 NOVEMBER
Direkt när Uno kommer hem från Manila släpper han sitt nya album ”7” (13 november). Med nya skivan tar Uno Svenningsson ett kliv tillbaka in på den svenska poparenan och bevisar att han är en av våra absolut bästa sångare och dessutom en låtskrivare som förmår hitta ämnen och formuleringar som går rakt in i hjärtat hos publiken. Tillsammans med producenten och musikern Anders Lundström har Uno spelat in en riktigt klassiskt svensk popplatta. Det är första gången på tio år som Uno släpper ett album med uteslutande eget material.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 1st, 2012

melody-gardot-2012

I måndags släpptes uppföljaren till succén “My One And Only Thrill” som verkligen satte Melody Gardot på kartan. Det nya albumet “The Absence” bjuder på både sydamerikanska som medelhavsdoftande influenser. Allt ackompanjerat av Melody Gardots lekfulla och svalkande röst som Lollo Asplund på Corren så träffande beskrev den. På lördag ser du henne hos Jesper Börjesson i TV4 Nyhetsmorgon.

Det kommer bli både framträdanden och givetvis ett mysigt snack vid bordet med den gode Jesper.

Missa inte Nyhetsmorgon i TV4 den 2:a juni mellan 07:59-11:30!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2012

darin-2010

Äntligen är det spikat vilka svenska musikprofiler som ska packa sina väskor, styra kosan mot Gotland och förbereda sig på en dryg veckas intensivt umgänge med musikkollegor. I årets upplaga av Så mycket bättre får vi lära känna människorna bakom omtyckta sånger som Varning på stan, Living in America, Apan som liknar dig, Dinga linga Lena, Lovekiller, Oh boy och Eviva España.

Deltagare i Så mycket bättre 2012
Darin Zanyar, 24 år, Stockholm.
Linda “Miss Li” Carlsson, 29 år, Stockholm.
Maja Ivarsson [sångerska i The Sounds], 32 år, Malmö.
Olle Ljungström, 50 år, Sollebrunn.
Magnus Uggla, 57 år, Danderyd.
Pugh Rogefeldt, 65 år, Visby.
Sylvia Vrethammar, 66 år, Köln.

Jag är mycket stolt och glad över att få presentera detta fantastiska gäng unika artister. Jag är övertygad om att vi både kommer att få se spännande musikaliska möten och människor med en intressant, underhållande och engagerande historia att berätta, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

Så mycket bättre vann tv-priset Kristallen för 2011 års bästa underhållningsprogram, och produceras av Mastiff.

Källa: TV4, DN

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2012

markus-krunegard-mansklig-varme

Den 28 mars släpptes Markus Krunegårds senaste album Mänsklig Värme på Stranded/Universal. Albumet gick idag rakt in som etta på svenska albumlistan före Madonna och Bruce Springsteen. Detta blir den första av Krunegårds album som når listans förstaplats.

När albumet släpptes möttes det med lysande recensioner:

Markus Krunegård gör inga fel. Inte ett enda. Hans fjärde album är briljan från början till slut. Alla världens priser borde regna som spön över Markus Krunegård.SVD

En explosion av svulstig pop om allt som spelar någon rollGaffa

Markus Krunegård besöker imorgon, lördag den 7 april, Nyhetsmorgon i TV4.

I sommar kommer Krunegård turnera i Sverige med stopp på bland annat Peace and Love och Putte i Parken.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 20th, 2011

opeth-2011-2

Det internationellt framgångsrika svenska progressiva metalbandet Opeth var i tisdags, den 13 september, den inbjudna musikgästen i TV4:s Nyhetsmorgon. Där framförde gruppen de två nya låtarna “Pyre” och “Nepenthe” och deltog i en intervju. Nedan kan du se bilder från sändningen.

Opeths nya album “Heritage” släpptes idag genom Roadrunner Records.

Opeth%20-%20Pyre

Opeth%20-%20Nepenthe

Opeth%20om%20turn%C3%A9livet%20och%20musiken

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2011

the-ready-set

Den 26-27 april kommer The Ready Set på exklusivt Sverigebesök. The Ready Set kommer bl. a att göra TV4 Nyhetsmorgon samt en exklusiv spelning på Nacka Gymnasium i samarbete med MTV och Spotify.

Bakom USA’s största pophit just nu står Jordan Witzigreuter. När man ser det efternamnet är det lätt att förstå att numer går under artistnamnet The Ready Set.

Jordan växte upp i Fort Wayne, Indiana och den nu tjugoåriga sångaren studerade flitigt sina CD-skivor under skolåren. I tonåren började han skriva låtar och uppträda under sitt artistnamn The Ready Set.

Hans första låt heter ”Love Like Woe” och Pete Wentz från Fall Out Boy behövde bara höra den en gång för att bestämma sig för att The Ready Set skulle vara det första band att kontrakteras till hans nya skivbolag ”Decaydance Records/Sire Records”

Första låten är en smash-hit i hemlandet och nu är The Ready Set redo att erövra Europa med denna trallvänliga pop-hit som alla kommer att nynna på i sommar.

Debutalbumet heter I’m Alive, I’m Dreaming som släpptes digitalt 2010. Nya albumet planeras till sommaren. Jordan spelar alla instrument på albumet själv. Han beskriver själv albumet som 12 låtar med olika inriktiningar, det finns pop, techno, rock och ballader. Någonting för alla smaker.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 7th, 2011

Stim låter meddela följande:

I ett inslag i TV 4:s Nyhetskanalen hävdas att Stim gynnar sina mest framgångsrika medlemmar genom att inte ta in fullständig rapportering från samtliga radiokanaler. Inslaget innehåller en rad felaktigheter och otydligheter som bör bemötas.

I inslaget hävdar man att ett stort antal musiker blir utan ersättning från Stim.
Stim är upphovsmännens (kompositörernas, textförfattarnas och bearbetarnas) organisation och betalar således inte ut några pengar till musiker eller artister. Deras organisation heter SAMI, där Musikerförbundets ordförande Jan Granvik är styrelseordförande.

I inslaget hävdas att Stim bara tar in rapportering från de allra största radiokanalerna.
Stim tar in rapporter från samtliga svenska radiokanaler, stora som små, med undantag för närradion som ännu inte haft de tekniska förutsättningarna att kunna rapportera sin musikanvändning till Stim. Till dess de har det, fördelar Stim de pengar som närradioföreningarna betalar utifrån musikrapporter från Sveriges Radio P4:s lokalkanaler. Pengar från de kanaler som lämnar fullständig rapportering till Stim fördelas individuellt till varje musikskapare som fått sin musik spelad.

I inslaget hävdas att de vars musik spelas i mindre kanaler missgynnas i förhållande till dem vars musik spelas i de allra största kanalerna.
En radiokanals spridning (antal lyssnare) påverkar hur mycket kanalen ska betala till Stim och är således också en parameter i beräkningen av hur mycket pengar en minut i just den kanalen ger inblandade musikskapare att dela på. Om en låt spelas i en rikstäckande kanal ger det upphovsmannen större inkomster än om den spelas i en lokalkanal.

...