Torpedo

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 13th, 2010

torpedo-2010

Världens mest kända sportvagnstävling har aldrig tidigare under sin 87-åriga historia haft ett svenskt band på scen inne på Circuit de la Sarthe. Förräns nu. I år är nämligen Torpedo inbjudna till tävlingen som hölls igår och idag i Frankrike.

Världsklass har alltid varit nyckelordet när Le Mans bokat in artister. Tidigare år har bland annat James Morrison, Seal, The Stranglers och Jamiroquie gästat tävlingen. Och 2010 blir det alltså episk kraut-pop som skall underhålla de ca 250 000 besökarna.

Utöver spelningen på Le Mans gör bandet ytterligare ca 20 spelningar runt om i Europa i sommar. Kolla torpedo.se eller myspace.com/torpedo för senast uppdaterade turnéschema.


From Russia With Love

TORPEDO | MySpace Music Videos

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

torpedo-2010

Krautpopbandet Torpedo från Stockholm har påbörjat ett högst oväntat samarbete med hitmakaren och världsartisten Justin Timberlake. Det hela började med att en reklamproducent fick upp öronen för bandet och undrade om de ville medverka i en reklam för bilmärket Audi.

Trummisen Pontus Levahn (även medlem i Tiger Lou) berättar:
“För en gångs skull en musikintresserad person som sätter ihop en reklamkampanj. Vi fick ett samtal. Han frågade om vi kunde tänka oss att skriva en låt och ge till Justin. 300 miljoner i mediabudget, en massa resor till LA, Geneve, Salzburg o.s.v. Det är en rätt osannolik kombination, sa vi. Jag vet, sa han, vad säger ni? Vi spelar Krautpop sa vi och plötsligt satt vi på planet. Justin fattade ingenting när vi kom och första dagen i studion var helt katastrof. Men han gillade att Karlsson spelade trummor i kalsongerna. Nu håller vi på att klura ut strategin, om det nu finns någon.”

Torpedo håller på för fullt med sitt nästkommande album som spelas in med Christoffer Berg (The Knife, Fever Ray) i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Hemsidor:
www.torpedo.se
www.myspace.com/torpedo

...