The Haunted

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 15th, 2013

Den tidigare The Haunted– och nuvarande At The Gates-gitarristen Anders Björler låter nu meddela att titeln på hans första soloalbum blir “The Antikythera Mechanism”. Skivan väntas släppas senare i år med Morgan Ågren från Mats & Morgan Band och Kaipa på trummor. Inspelningen påbörjades igår med just trummor vid Morgans egen studio i Stockholm.

Anders har poängterat att detta INTE är ett metalprojekt utan har mer gemensamt med hans soundtrack- och filmmaterial som kan höras i dokumentärerna om The Haunted och At The Gates. Musiken är enligt egen utsago inspirerad av italiensk filmmusik från 60- och 70-talen, postrock, ambient, progg, jazz och svensk folkmusik.

Anders Björler lade tillsammans med sin tvillingbror Jonas Björler från början av 1990-talet grunden för musiken i såväl At The Gates som The Haunted, två av de viktigaste metalbanden i svensk musikhistoria och välkända över hela världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 29th, 2012

peter-dolving-2012

Sångaren Peter Dolving lät idag via sin Facebook-sida meddela att han lämnar det framgångsrika svenska metalbandet The Haunted. Så här skriver han själv:

“Efter flera års arbete så lämnar jag bandet. Jag har fått nog. Jag kommer INTE att besvara några frågor om varför. Det har ingen annan med att göra.”

Peter Dolving sjöng ursprungligen för Mary Beats Jane men rekryterades av The Haunted 1997 för att sjunga på gruppens hyllade debutalbum. Året därpå lämnade han bandet men återvände 2003 för att ersätta Marco Aro som valde att koncentrera sig på familjelivet.

The Haunted släppte sitt sjunde album “Unseen” i mars förra året genom Century Media Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

the-haunted

Göteborgska thrash metal-veteranerna The Haunted skulle i början av oktober ge sig ut på en miniturné i Spanien tillsammans med de spanska kollegorna i Angelus Apatrida och Hollow. Turnén har nu emellertid ställts in på grund av omständigheter utanför bandets kontroll. The Haunted hoppas kunna boka om spelningarna till senare datum. Totalt var sex konserter planerade i Bilbao, Santiago de Compostela, Madrid, Granada, Valencia och Barcelona.

The Haunted släppte i slutet av mars sitt sjunde album, “Unseen”, genom Century Media Records, en platta som nådde en femteplats på den svenska albumlistan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2011

Flera före detta medlemmar i de ledande svenska metalbanden In Flames, The Haunted och Grave har slagit sig samman i ett helt nytt band vid namn The Resistance. Bland dessa finns gitarristen och låtskrivaren Jesper Strömblad vilken som sista kvarvarande originalmedlem lämnade In Flames i februari 2010 för att fortsätta behandlingen mot sitt alkoholberoende. Han slår här följe med sin låtskrivarkollega i såväl sidoprojektet Dimension Zero som In Flames, gitarristen Glenn Ljungström. Det nya bandet frontas av Marco Aro, tidigare sångare i The Haunted.

The Resistance består av följande medlemmar:

* Marco Aro (FACE DOWN, före detta THE HAUNTED) – Sång
* Jesper Strömblad (före detta IN FLAMES, DIMENSION ZERO) – Gitarr
* Glenn Ljungström (före detta IN FLAMES, DIMENSION ZERO) – Gitarr
* Alex Losbäck Holstad (före detta DESPITE, DECAMERON, CARDINAL SIN) – Bas
* Chris Barkensjö (CARNAL FORGE, GODSIC, före detta GRAVE) – Trummor

Dimension Zero släppte sitt tredje album, “He Who Shall Not Bleed”, 2008 genom Vic Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2011

icon-in-me

Det moderna metalbandet Icon In Me, med den svenske sångaren och Göteborgs-profilen Tony Jelencovich (M.A.N., Transport League) i spetsen, har tecknat kontrakt för den nordamerikanska kontinenten med det Chicago-baserade bolaget Goomba Music. Gruppens andra album, “Head Break Solution”, kommer att släppas i början av sommaren. Icon In Me söker fortfarande efter ett lämpligt skivbolag för att släppa plattan i övriga delar av världen.

Övriga medlemmar i Icon In Me är den ryska gitarristen Dmitry Frans från Hostile Breed samt den danske trummisen Morten Løwe Sørensen som bland annat spelat i Submission, franska Scarve och Helsingborgs Soilwork. Gruppen släppte sitt debutalbum, “Human Museum”, i april 2009 genom tyska Massacre Records.

Icon In Me kommer i slutet av februari att spela in en video till låten “Un-Slaved” i Moskva. På skivan gästar även Anders Björler från The Haunted med ett gitarrsolo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 20th, 2010

the-haunted

Sveriges bästa thrash metal-band The Haunted släpper i slutet av mars sin sjunde fullängdsplatta. En låt från skivan kommer att premiärspelas på P3 Guld i januari. The Haunted bildades 1996 och de har vunnit två grammisar; en för ”The Haunted Made Me Do It” från 2000 och en för ”One Kill Wonder” från 2003.

Under vintern och våren 2011 är The Haunted aktuella för en rad spelningar i Sverige, Norge och Danmark.

Konsertinformation:
14.1 Falun, Arenan
15.1 Vänersborg, MIC
19.3 Trondheim, Trondheim Metal Fest
7.4 Köpenhamn, The Rock
8.4 Lund, Mejeriet
9.4 Esbjerg, Tobakken
14.4 Stockholm, Debaser Medis
15.4 Göteborg, Brew House
6.5 Haugesund, Karmöygeddon

Mer information om The Haunteds Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 9th, 2010

the-haunted

Metalbandet The Haunted från Göteborg kommer i mars att göra en kortare turné i Finland. Fyra spelningar är inbokade i Tampere (Tammerfors), Helsinki (Helsingfors), Turku (Åbo) och Seinäjoki med finska Mygrain som förband.

The Haunted kommer även att uppträda på P3 Guld-galan i Lisebergshallen den 22 januari. Gruppen gick in i Antfarm Studio i danska Århus den 18 oktober för att tillsammans med producenten Tue Madsen påbörja inspelningen av sitt sjunde album som väntas släppas i början av nästa år genom tyska Century Media Records.

Kommande Sverige-spelningar:
10 mars – Debaser Medis, Stockholm
11 mars – Brew House, Göteborg

Mer information om The Haunteds Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

the-haunted-sweden-rock

Göteborgs The Haunted gjorde sensation redan med 1998 års självbetitlade debut. Bandet, som växt fram ur askan från de banbrytande At The Gates, gjorde sig raskt ett namn på egna meriter genom att blåsa nytt liv i den klassiska thrash metal och föra den in i framtiden. Publik och kritiker är rörande eniga om att nämnda debut och uppföljaren “The Haunted Made Me Do It” (2000) hör till vår tids viktigaste metalplattor. Även som etablerat band har The Haunted fortsatt att glädja och inte sällan utmana sina många fans – de tre senaste albumen “Revolver” (2004), “The Dead Eye” (2006) och “Versus” (2008) är moderna klassiker även de. För närvarande håller The Haunted på att spela in sitt sjunde studioalbum, och 2011 är det dags för SRF-publiken att återse dem där de imponerar allra mest – på scen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

the-sounds-2010

Nu startar försäljningen av biljetter till Peace & Love 2011 och nytt för i år är att det finns möjlighet att köpa sin biljett på avbetalning. Samtidigt släpps nu även de första klara artisterna. Två av Sveriges hetaste artister, nämligen Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, kommer. Dessutom blir det ett fint återbesök av publikfavoriterna The Sounds, internationella besök av All Time Low och Sage Francis.

Nu klara artister:
The Sounds
Oskar Linnros
All Time Low (US) Exklusivt
Daniel Adams-Ray
Maskinen
Kapten Röd
The Haunted
Sage Francis (US) Exklusivt
Asta Kask
Anna Järvinen
Carl-Johan Vallgren
Anna Ihlis
Astrolites

The Sounds första spelning utanför Skåne ägde rum på Peace & Love. Ni som har varit med förut vet att en spelning med The Sounds brukar vara något utöver det vanliga. Energisk, välspelad och överraskande är bara förnamnet när Maja Ivarsson och gänget står på scen. När de kommer till oss har de dessutom en ny platta i bagaget. Senast välte de nästan hela Borlänge centrum och nu är det dags för en efterlängtad repris.

Efter årets mest hyllade debutalbum, två fantastiska singlar, ett antal Rockbjörnar och en handfull med extremt välbesökta spelningar är vi oerhört stolta över att kunna presentera Oskar Linnros till Peace & Love 2011. Sommaren 2010 var Oskars sommar och det massiva genombrottet ledde till att han är en av de mest önskade artisterna till Peace & Love.

När vi första gången fick höra talas om All Time Low med sångaren och gitarristen Alex Gaskarth i spetsen visste vi att detta skulle bli något stort. När vi sedan fick höra debutalbumet ”The Party Scene” var vi övertygade om att det här bandet skulle göra sig perfekt på någon av Peace & Loves scener. Två album senare är grabbarna från Baltimore, Maryland hetare än någonsin och det senaste albumet ”Nothing Personal” är fortfarande lika hett som det var vid första lyssningen.
I januari kommer All Time Lows nya album och känner vi grabbarna rätt så kommer det att bli minst lika bra som de tidigare.

Höstens riktigt stora hitmakare behöver ingen närmare presentation. Ibland produceras det musik i det här landet som håller så hög klass att både förstaplatsen på Trackslistan och fjärdeplatsen på DigiListan erövras från ingenstans och Daniel Adams-Ray har verkligen dykt upp som Gubben i Lådan på den svenska musikhimlen. Vi känner honom som ena halvan av Snook samt skapare till klädmärket Lagom. Nu står han äntligen på egna ben och än så länge har vi bara hört och sett början av Daniel Adams-Ray’s framgångssaga som soloartist.

Trodde du att Straight Edge-rörelsen bara var en företeelse i Umeå under mitten av 90-talet? Då trodde du ordentligt fel och det är USA’s mest giftfria hiphopartist ett bevis på. Sage Francis första album ”Personal Journals” är en modern klassiker som blandas upp med sköna beats och ordentligt mycket politik, alltså samma koncept som genomsyrar alla hans plattor.
2010 kom det senaste albumet ”LI(F)E”, lika träffsäkert tungt och aktuellt som vanligt. I sommar kommer han till Sverige, Borlänge och Peace & Love 2011!

Biljetter och Lugn camping Deluxe
Vi har samma priser som 2010 fram till och med den 23 november. Festivalpass + Lugn camping Deluxe är en nyhet som även den ökar i pris 24 november.

Avbetalningsmöjlighet
Nytt för i år är att besökare kan delbetala ”festivalpass”, ”festivalpass med vanlig camping” samt ”festivalpass med lugn camping”. Man köper då tre biljetter i stället för en, nummer 1, 2 och 3. Dessa tre biljetter byts sedan mot en ”riktig” biljett som köparen får av Tickster. Delbetalning 1 kan endast köpas fram till och med den 28 februari. Delbetalning 3 måste vara betald och klar senast 30 april.

Lugn camping Deluxe
I år inför vi en Deluxe-camping, Lugn camping Deluxe. Denna camping kostar lite mer, men boende där erbjuds bl a detta:

-Gratis dusch
-Gratis vattentoaletter
-Gratis mobilladdning

Denna camping är också den camping som ligger närmast festivalområdet.

Mer information om biljetter, priser och mycket annat finns på www.peaceandlove.nu.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

the-haunted

Metalveteranerna The Haunted från Göteborg och Vomitory från Karlstad är bland de första bekräftade bokningarna till nästa års upplaga av Summer Breeze, en av de största hårdrocksfestivalerna i Tyskland.

Festivalen äger rum 18-20 augusti 2011 i den historiska småstaden Dinkelsbühl i Bayern. Biljetterna säljs redan nu till ett pris av 72 Euro via Silverdust-Shop.de och de första 10 000 köparna får en gratis DVD från förra årets festival.

...