Strängnäs

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2009

Det svenska punkrockbandet Dia Psalma från Strängnäs, som hade stora framgångar med hits som “Hon får…” och “Tro rätt tro fel” i mitten av 90-talet, släpper sitt nya album “Re Voltere” den 25 februari. Videon till singeln “Kulisser” hade premiär på internet inatt och kan ses nedan. Den regisserades av Patric Ullaeus från Revolver Film Company som tidigare arbetat med en lång rad internationellt kända metalband såsom In Flames, Dimmu Borgir, Arch Enemy och Enslaved.

Bandet släppte redan i slutet av december förra året gratislåten “Kalle Iskall” på nätet. Låten behandlar situationen för de hemlösa och texten är dessutom skriven av en hemlös vid namn Mikael Galloni. “Kalle Iskall” finns med på den nya plattan.

Dia Psalma — Kulisser

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2009

Med anledning av den ovisshet som råder kring artisten TDOM BAH, “The Flute Keeper” så har Indianbyn (www.indianbyn.nu) ställt in evenemangen.

(Workshop i flöjttillverkning för barn och vuxna, KONSERT och Powwow kurs med Jacki Fisher )

Kritik som framkommit via internet fick indianbyn att backa ur det evenemang som planerats.

http://worldflutes.org/alert.html

Här kan Ni läsa vad “The Flute Keeper” själv har att säga om kritiken.

http://gilamusic.com/updates.html

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 3rd, 2009

I slutet av februari kommer kiowa-indianen Tdom Bah Toden Xkee från Oklahoma till Strängnäs. Han är internationellt känd och har gett ut flera album med flöjtmusik, bland andra “Sacred Spirit”, “Memories From A Distant Past” och “Sacred Ground”. Den 28 februari kommer det att hållas en workshop med flöjttillverkning för barn med en minikonsert samt Pow-wow-dans för de vuxna. Senare på kvällen hålls även en konsert. Den 1 mars blir det flöjttillverkning för vuxna och ytterligare en konsert.

Aktiviteterna anordnas av Indianbyn i Strängnäs.

...