Stockholm

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

Förra året laddade de då helt okända svenskaustralienska tvillingsystrarna i Say Lou Lou upp låten Maybe You på sin SoundCloud. Gensvaret lät inte vänta på sig och kort därefter släppte franska Kitsuné Records låten som singel. Sedan dess har de signats till Cosmos Music Group och Columbia Records UK, följt med brittiska Hurts på Europaturné och släppt en andra singel som snurrat på P3 i snart femton veckor. För tillfället jobbar bandet på sitt debutalbum hemma i Sverige och i Los Angeles. Albumet kommer att släppas i början av sommaren.

Turnédatum
1 mars – Stockholm, Debaser Medis
5 mars – Köpenhamn, Loppen
6 mars – Århus, Voxhall
7 mars – Malmö, Moriska Paviljongen
8 mars – Lund, Mejeriet
12 mars – Helsingfors, Tavastia
13 mars – Linköping , Herrgår’n
14 mars– Oslo, Blå
15 mars – Göteborg, Pustervik

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2013

Hardcorelegenderna framför alla andra är på intåg. På med arbetarhandskarna. Judge kommer till Stockholm!

Det hände något alldeles speciellt i New York i slutet av 80-talet. Precis när straight edge-bandet Youth Of Today tog en paus och deras trummis Mike Ferraro var förbannad. Där föddes något. Mike var arg på världen och på all kritik som bandet fått utstå, trots sitt alltigenom positiva budskap. Det var oförtjänt och orättvist i hans ögon och önskan om ett hårdare och mer provokativt band växte fram. Han var arg på glorifieringen av alkohol och droger och han var arg på sig själv.

Här föddes det skoningslösa straight edge-hardcorebandet Judge, som rörde om i grytan mer än några andra, under några magiska år där 80- mötte 90-tal. Första 7” var bara Mike ”Judge” Ferraro och tidigare Youth Of Today-kollegan, och hardcorekändisen, John ”Porcell” Porcelly. Mike skötte trummor och sång, Porcell spelade bas och gitarr. Vid inspelningen av legendariska fullängdaren ”Bringin’ It Down” tillkom Sammy Siegler på trummor och Matt Pincus på bas.

Alla genrer börjar någonstans och alla har de ett par band som betyder mer än alla andra. Och när det kommer till hardcore så är det en väldigt liten, intim hall of fame. De banden har varit byggstenarna som hardcore-scenen byggt vidare på, från 80-talet till idag. Judge är ett av de viktigaste. Och nu är de tillbaka. Efter de utsålda och bejublade amerikanska spelningarna i maj 2013 vet vi vad vi har att vänta. Äntligen.

Konsertdatum
1 maj – Stockholm, Debaser Strand

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2013

Den 27 mars kommer Johnny Flynn till Debaser Strand i Stockholm. Det blir hans första anhalt på en vårturné som kommer ta honom igenom större delen av Europa. Efter en höst med flera utsålda konserter i Storbritannien och succén från det senaste albumet ”Country Mile” gör han sig redo att ge sig ut på vägarna igen.

För att stilla den långa väntan till spelningen bjuder vi på en helt ny animerad musikvideo till låten ”Tinker’s Trail” tagen från det senaste albumet ”Country Mile”, se den nedan.

Missa heller inte Flynn i det musikaliska dramat Song One där han bl.a. spelar mot Anne Hathaway och i filmen Sils Maria där han spelar mot Chloë Grace Moretz, Kristen Stewart och Juliette Binoche. Båda har premiär under år 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2013

Vi kan glatt meddela att fantastiska Chlöe Howl är klar som support till Ellie Goulding i Stockholm den 31 januari 2014. En typiskt bra julklapp!

CHLÖE HOWL
Från London kommer det nya brittiska pophoppet. Chlöe Howl är lika delar soulig röst och uttråkad tonåring i en och samma poptradition som gett oss stjärnskott som Lily Allen och All Saints. Den blott artonåriga elektropoppiga Howl jobbar just nu på sitt första album och låter sin Kate Nash-röst ringa tillsammans med Eg White i studion. White har även producerat Adele, Will Young och Florence + The Machine. Ja ni hör ju. Chlöe Howl har en envägsbiljett till att bli vår nästa stora popdrottning. Det är inte ens en fråga om hon blir det, utan bara när hon tar tronen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

De kallas punk och metal, men i sina hjärtan är norska bärsärkarinstitutionen Kvelertak ett levande, nästintill brinnande, förkroppsligande av rock and roll. Sedan bandet bildades 2006 har de byggt en trogen skara fans, alltid hungriga på deras ytterst våldsamma livespelningar som förevigats likt två flammande däckspår världen över.

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskar Kvelertak gränslöst. När Refused gjorde sin sista Stockholmsspelning någonsin på Annexet i december var det inga mindre än Kvelertak som var särskilt inbjudna “special guests”.

Bandet debuterade med sitt självbetitlade guldsäljande album 2011 och utnämndes genast till Årets debutalbum av Metal Hammer I Tyskland, Årets rockalbum på norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg det till årets Metal nykomling. Tillsammans med enhälligt beröm från Metal Hammer i England, Terrorizer, Rock Hard, och Kerrang som kallade dem “de mest spännande nya band på den här planeten”. Nu är Kvelertak aktuella med sitt andra album MEIR. Texterna är fortfarande på norska och de tre gitarrister ger själ för begreppet loud.

Kvelertak – eller “strypgrepp” på norska – visar inga tecken på att sakta ner.

Turnédatum
24 januari – Stockholm, Debaser Medis
25 januari – Örebro, Ritz
26 januari – Norrköping, Dynamo
1 februari – Umeå, Rotundan
18 februari – Göteborg, Pustervik

Support: Spiders

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2013

Från Stockholms förorter kommer metalbandet Inflikted som nyligen skrev på för det italienska bolaget WormHoleDeath / Aural Music vilka kommer att släppa gruppens debutalbum med samma namn. Plattan spelades nyligen in vid RealSound i Langhirano utanför Parma i Italien tillsammans med producenten Whaoomi Corvi.

Inflikteds debutalbum består av tio låtar med old school-metal influerad av storheter såsom Entombed, Motörhead, Venom och Kreator.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 6th, 2013

För ett par dagar sedan offentliggjorde Metallica nya Europadatum nästa sommar och kommer till Sverige och Stockholm fredagen den 30 maj 2014.

Bandet blir huvudakt på den helt nya endagsfestivalen STHLM Fields på Gärdet i centrala Stockholm. Tillsammans med bland annat Slayer (fler band tillkommer) ger Metallica Sverige och Stockholm det man har förtjänat och längtat efter – en stor musikfest i hjärtat av huvudstaden.

Biljetterna släpps tisdag den 10 december kl 9.00.

För mer info om STHLM Fields besök: www.sthlmfields.se.

Under konserten på STHLM Fields kommer Metallica bjuda på en önskekonsert där fansen bestämmer vad de ska spela. Detta har de aldrig gjort tidigare och ”Metallica By Request” som de nu presenterar är en hyllning från bandet till alla fans – det blir den ultimata Metallica-konserten.

Fans som köper biljetter online blir inbjudna att önska vilka låtar Metallica ska spela – vilket ger dem chansen att hjälpa till att bygga drömlåtlistan från över 30 år och nära 140 inspelade låtar. Metallica kommer spela 18 låtar varav 17 är de låtar som fansen valt, men då bandet inte vill bli helt utelämnade kommer de också spela en helt ny låt! Fans kan följa hur omröstningen går på www.metallica.com.

Lars Ulrich, trummis i Metallica, hälsar:
”The fact that all our nutty fans will pick the songs we play should be some next level fun and take a big load off my shoulders as the guy who usually writes the set list!”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2013

One Direction gör det igen! Killarnas nya album ”Midnight Memories” släpptes den 25 november världen över och nu kan vi stolt meddela att albumet går direkt in på svenska albumlistans förstaplats.

Detta är One Directions tredje albumetta i Sverige på tre år. Debutalbumet ”Up All Night” (2011) och uppföljaren ”Take Me Home” (2012) toppade också svenska albumlistan direkt vid release.

Denna storslagna triss i albumettor gör One Direction unika. Inget annat pojkband har tidigare lyckats toppa albumlistan i Sverige tre gånger om.

Förutom att inta tronen på svenska albumlistan med ”Midnight Memories” kan Zayn, Harry, Liam, Louis och Niall också glädjas åt att albumet redan har sålt GULD i Sverige. På Spotify Tracks Topp 100 är alla låtar från ”Midnight Memories” representerade och direkt vid release gick ”Midnight Memories” upp som #1 på iTunes albumtopplista i Sverige.

Den aktuella singeln från ”Midnight Memories” är ”Story of My Life” och den är älskad av fans, media och radio.

Den 13 och 14 juni 2014 kommer One Direction till Sverige och Friends Arena med sin ”Where We Are Tour” för två konserter. Bandet har sålt över 35 miljoner album världen över sedan debuten 2011 med ”Up All Night”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

En av Kanadas finaste naturtillgångar, den vackra folkindiesångfågeln Basia Bulat återvänder med två fantastiska spelningar och nya albumet ”Tall Tall Shadow” i bagaget. Tidigare har fröken Bulat två kritikerhyllade plattor i ryggen, starka debuten “Oh My Darling” och mindre genombrottsplattan “Heart Of My Own” från 2010, släppta av ständigt aktuella indielabeln Rough Trade. Hon har även blivit listad som 6:a på sonics årsbästlista. Med utstrålning, röst och hjärta kvittrar hon fram singer/songwriter-melodier som kan försätta berg.

Rötterna finns hos 70-tals giganter som Carole King och Joni Mitchell och denna folkindieprinsessa kommer tilltala alla som fallit för systrarna Söderbergs omedelbara charm och kvalitet i First Aid Kit, eller likasinnade tjejer som Jenny Lewis, Feist eller Zooey Deschanel. Under åren har Basia även hunnit göra omtalade succéspelningar som en del av Way Out West-festivalens klubbprogram och på klubbfestivalen Woody West Limited Edition tillsammans med bla Band Of Horses och Dylan Leblanc.

Turnédatum
21 februari – Lund, Mejeriet
22 februari – Stockholm, Södra Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Julhysterin började tidigt i år och biljetterna till Bo Kaspers Orkesters julkonserter på Rival 16 och 17 december har varit slutsålda sedan en tid tillbaka. Inget att hänga läpp över då Bo Kaspers tillsammans med Lifeline bjuder på extraföreställning 19 december på just Rival. Biljetter finns att köpa via ticnet.se

Rival Stockholm

Torsdag 19 december

Kl. 19.30

Alla konserter med Bo Kaspers Orkester

...