Stay Out West

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2013

Idag bjuder vi på ett av våra allra bästa artistsläpp någonsin.

Med ett efternamn som överskuggar hela jazzvärlden skulle man inte tycka det vore konstigt om man inte hittade ut till ljuset. Men Ravi Coltrane, vars föräldrar är just John och Alice Coltrane, så var det ett enkelt sidosteg och sen in i ett rampljus, blistrande hett och bländande. Vi kan inte tänka oss att Slottsskogen inte kommer att ryckas med besinningslöst när Ravi Coltrane och Co. kommer att shredda sig igenom sitt set.

Ben Zabo är bwa-rytmer ihopkokade med svettiga saxofoner och magisk balafon. Albumet (släppt på legendariska Glitterhouse) är producerat av Chris Eckman från Seattles altcountry-veteraner The Walkabouts. Tänk ett uppdaterat Africa 70 med, om det går, ännu mera glöd. Låt Way Out West bli ett utomhus-rave där Ben Zabo styr dina danssteg.

Inte nog med dessa två musikaliska guldklimpar. Dagens släpp bjuder även avant-garde-RNB-pop i form av Autre Ne Veut, Matt Mondanile i Real Estates soloprojekt Ducktails, svenskhoppen Lune och Little Jinder och även ung, ny och gyllene dansmusik i form av Porter Robinson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 9th, 2013

Vi rundar av den här veckan med ett trevligt tillskott för Stay Out Wests räkning. En fin blandning vi hoppas alla ska trivas med!

Välkommen Kim Cesarion, Merchandise, Tommy Trash, Maya Jane Coles, VAZ, Say Lou Lou och Jenny Hval!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2013

Sex olika sound som alla uppmanar musiken att låta sig överraskas. Gospelpop som bråkar med klassisk folktronica, Trådsmal fluffig pop, blandrasig folkpop och några pikanta inslag av syntpop. Gillade du inte pop tidigare lägger vi nu chansen till förälskelse ömt i din famn. För i augusti kommer dessa sex band ha en sak gemensamt och den gemenskapen heter Stay Out West. Läs mer:

SWIM DEEP
AUSTRA
STEVE MASON
THE STAVES
JULIA HOLTER
AMASON

...