S.P.O.C.K

Av Redaktionen
3 Kommentarer
Maj 5th, 2010

page

Ett klassiskt stycke syntpop är tillbaka. Page, idag bestående av Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko, gjorde senast väsen av sig år 2000. 10 år senare kommer det nya albumet ”Nu”. Först ut från albumet är singeln ”Ett S.O.S” och en releasespelning kommer att äga rum på Club UltraFoxx / Sugar Bar i Stockholm den 28:e maj. Redan nu på lördag kommer de dock att ge en konsert på Synthklubben / Storan i Göteborg.

Information om Pages kommande konserter hittar du här

Eddie Bengtsson har efter sin tid i Page varit aktiv i det populära syntbandet S.P.O.C.K och Marina Schiptjenko har rönt stora framgångar med BWO (Bodies Without Organs).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 10th, 2010

biomekkanik

Christer Hermodson, från legendariska S.P.O.C.K, släppte i somras sin solodubut under namnet Biomekkanik vilken rönte stor uppmärksamhet i framförallt Tyskland. Albumet ”State of Perfection” hyllades av en enig kritikerkår: ”en perfekt blandning” (9/10 Orkus), ”den totala ljudupplevelsen ger en lust att dansa” (-/- Sonic Seducer), ”har mer än nog potential att fängsla lyssnaren, och om och om igen skicka ut denne på en upptäcktsresa” (-/- Zillo), ”Köp detta album så snart det finns i butik” (8,5/10 Reflections of Darkness), ”ett anmärkningsvärt starkt debutalbum” (8/10 Gothtronic) etc. Dessutom låg ”State of Perfection” maximala tio veckor (varav åtta på andra plats) på den tyska alternativlistan DAC. Detta räckte till en imponerande tolfteplats på deras årslista för 2009, före storheter som t.ex. Depeche Mode (#15), Placebo (#16) och Marilyn Manson (#30). (Listan toppades för övrigt av samlingsalbumet ”Septic VIII” på vilket Biomekkanik medverkade).

Nu äntligen släpps titelspåret från ”State of Perfection” som singel! Den innehåller en riktigt snygg akustisk (!) version, en radioedit samt flera remixar och dessutom en cover på ”What a Wonderful World”. Upptäck Biomekkanik!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 9th, 2009

biomekkanik

Det skånska industriprojektet Biomekkanik klättrar som en raket på den inflytelserika tyska alternativlistan DAC! Det nyligen släppta debutalbumet “State of Perfection” (SubSpace/Playground) gjorde för två veckor sedan entré på plats 9 men rusade sedan upp på plats 4 i förra!! Och det är inte dåligt sällskap Biomekkanik är i; strax ovanför återfinns storheter som IAMX och VNV Nation! Vi jublar och ser fram emot de konserter till hösten som nu planeras, både i Skandinavien och Europa. Mer info följer!

Bakom Biomekkanik står Christer Hermodsson som även varit med i smått legendariska S.P.O.C.K.

www.biomekkanik.com

...