Sigtuna

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 18th, 2013

Under årets Hultsfredsfestival har uppemot ett hundra enastående band och artister bjudit besökarna på magiska upplevelser. Sammanlagt har 12.500 människor under festivalens tre dagar löst biljett för att samlas på det nya festivalområdet STOXA strax utanför Arlanda.

Vi vill rikta ett innerligt, varmt tack till besökarna som har varit fantastiska på alla tänkbara vis. På ett nytt, vackert grönskande område lyckades vi tillsammans att skapa en skön festivalkänsla. Samtidigt bekräftar både polis och säkerhetsansvariga på plats att festivalen har varit lugn och städad, med en publik som visat ett ansvarstagande och respekt gentemot både varandra och arrangören.

”Genomförandet av festivalen har gått väldigt bra och vi har fått en fantastiskt fin respons från besökarna. Vi lyckades däremot inte nå våra ambitioner publiksmässigt och ska nu sätta oss ner och utvärdera festivalen. Vi ser fram emot många fler evenemang på Stockholm Outdoor Exhibition Area (STOXA)”, säger Folkert Koopmans, vd FKP Scorpio.

Direkt efter nedmontering av Hultsfredsfestivalen fortsätter FKP Scorpio Sweden sitt arbete inför sommarens kommande två festivaler Bråvalla Festival 27-29 juni i Norrköping och Getaway Rock Festival 8-10 augusti i Gävle samt kommande konserter med bland annat Leonard Cohen, The Lumineers och Bastille som är några av de namn som är inbokade under året.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

Foto: Anders Neuman / Red Bull Content Pool

Med en mobil-app kan besökare till Hultsfredsfestivalen i år förgylla sina festivalupplevelser genom att utföra festivalrelaterade utmaningar och därmed vinna exklusiva priser; exempelvis en egen festivalbutler, möte med artister eller att se konserter uppe på festivalscenerna.

Konceptet kretsar kring smartphone-appen Red Bull Wristband i vilken festivalbesökarna tävlar om unika priser som vinns efter att olika utmaningar genomförts. Grundpoäng erhålls genom att festivalbesökarna går på så många konserter som möjligt, varpå man klättrar i poänglistan och låser upp nya prisnivåer i appen. Ju fler poäng, desto finare priser. Allt från VIP-områdesentré till en helt egen festivalbutler eller möten med kända artister. För att samla ytterligare poäng och därmed tävla om att få se konserter uppe från scen finns ett antal extrautmaningar samlade i appen. Festivalbesökarna kan bland annat samla fler poäng genom att hitta och fota artist-look-a-likes, starta vågen i publiken eller hitta en annan festivalbesökare med samma band-tshirt.

Red Bull Wristband uppgraderar Hultsfredbesökarnas helg genom att omvandla den energi som de investerar i sina festivalupplevelser till unika belöningar och priser. Konceptet är ett internationellt samarbete mellan FKP Scorpio och Red Bull vilket genomförs för första gången under helgens Hultsfredsfestival på Stoxa.

Appen kräver ingen mobiltäckning
Genom ny teknologi sänder Hultfredsfestivalens samtliga scener ut speciella ljudvågor och appen kan därmed, helt utan mobiltäckning, tagga och tracka vilka scener och artister som de tävlande i Red Bull Wristband har besökt.

När konserter är besökta och utmaningar är genomförda i appen, beger sig festivalbesökaren till Red Bull Wristband Tower på festivalområdet och registrerar sina poäng.

Informationsfilm och nedladdning Red Bull Wristband-appen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2013Looptroop Rockers har i 20 år spottat ur sig politiska käftsmällar, stilbildande beats och är idag utan tvekan en av Sveriges största hiphopgrupper. Den 1 maj släpptes det sjätte studioalbumet, Mitt hjärta är en bomb, det första albumet på svenska och som har kritikerrosats till skyarna för sin nyfunna ärlighet. Fredagen den 14 juni visar de vad de går för på Green Stage. Dessutom välkomnar vi Popkollo som kommer ordna popquiz, ukelele-workshop och massa annat skoj dagligen.

Looptroop Rockers har släppt sex studioalbum, producerat klassiska hits som Long Arm of the Law, Bandit Queen och Fort Europa samt turnerat över hela världen och bildat sig en trogen fanskara. Nu är gruppen aktuella med det albumet Mitt hjärta är en bomb, där de tar upp samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor med sin osvikliga känsla för ett gediget hantverk utan brister. Bland gästerna återfinns Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey. Hårt mot hårt var den första singeln som släpptes och gästades av Cleo, en annan Hultsfredsfestivalen aktuell artist, som gick till hårt angrepp mot vårt ojämnställda samhälle.

Popkollo är ett projekt med syfte att skapa en jämställd musikbransch och har som mål att göra det lika självklart för alla oavsett kön att göra musik, spela i band och skriva låtar. Strategin bygger på att arrangera musikläger som bryter mot de normer som idag finns i övriga samhället. Till festivalen kommer de för att peppa tjejer att börja spela musik, starta band och utvecklas som musiker, genom att hålla workshops och informera om sin verksamhet. Varje dag mellan 12-15 kommer Popkollo att hålla till på Orange Stage och köra musikquiz, introtävlingar och ukelele-workshops.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Festivalsäsongen har inte börjat men redan så har Siesta!-festivalen och den anrika Peace & Love i Borlänge fått kasta in handduken. Nu står det klart att också Hultsfredsfestivalen har svårt att locka till sig publiken och de går mot ännu ett förlustår, enligt den tyska arrangören FKP Scorpios vd Folkert Koopmans. Tidigare i år beslutade man att överraskande flytta den småländska musikpärlan till Sigtuna strax utanför Stockholm just på grund av dålig biljettförsäljning. För att gå jämnt upp i år var man tvungen att sälja 17 000 biljetter men med bara en dryg vecka kvar till festivalen så är bara 10 000 biljetter sålda. För att åtminstone få publik till konserterna så valde man idag att erbjuda de som köpt biljett till Peace & Love eller Siesta! ett begränsat antal fribiljetter Hultsfredsfestivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Den tyska konsertarrangören FKP Scorpio låter meddela följande:

De senaste veckorna har visat att det är en svår tid för festivaler i Sverige, något som Hultsfredsfestivalen redan upplevt. Det är såklart olyckligt för arrangörer, artister och andra involverade i festivalarbetet men det har oftast varit biljettköparna som hamnat i mitten och inte fått sina biljetter återbetalade. Vi på FKP Scorpio har funderat på hur vi kan hjälpa till och har kommit fram till att vi kan erbjuda en begränsad mängd som köpt antingen Peace & Love– eller Siesta!-biljett gratis inträde till årets Hultsfredsfestival (en serviceavgift på 100 kronor kommer att debiteras av Eventim för att täcka administrationskostnader). Erbjudandet är begränsat till 3000 biljetter eftersom vi bygger ett område för 15.000 besökare, så vi kan tyvärr inte ta emot alla.

Eftersom vi behöver tid för att planera evenemanget, gäller detta erbjudande från och med idag den 5 juni kl12.00 till fredag den 7 juni kl 23.59.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Direktbussar går gratis till och från festivalområdet från Stockholm och Uppsala via Swebus.

Mer information om hur man går tillväga för att ta del av erbjudandet finns på: www.hultsfredsfestivalen.se.

På grund av platsbrist kan vi tyvärr inte lägga fram samma erbjudande för våra två andra festivaler Bråvalla Festival och Getaway Rock Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Med endast 10 dagar kvar tills vi öppnar upp entrén till det nya festivalområdet på STOXA är det dags att presentera årets sista akter – Iggy Azalea, NONONO, NO, Systraskap, OH MY! och Silverarken blir de sista pusselbitarna som utgör Hultsfredsfestivalen 2013. Dessutom kan vi meddela att Say Lou Lou kommer att gästas av australiensiska electromusikern Chet Faker som bland annat medverkar på duons låt Fool Of Me. Även förra årets danstältssuccé Orange Stage är tillbaka och i år har vi bjudit in ett gott gäng klubbar och DJ’s som kommer att skapa en grym dansfest tolv timmar per dag.

Australiska Iggy Azalea samlade på sig musikvärldens uppmärksamhet när hon släppte musikvideos till smått kontroversiella låtar som Pu$$y och Two Times, vilka snabbt fick viral spridning över hela världen. Iggy gör frispråkig, stenhård hiphop, rejällt med attityd och dansvänliga beats. Under året kommer hennes debutalbum The New Classic, torsdagen den 13 juni får vi förhoppningsvis höra några smakprov när hon uppträder på Hultsfredsfestivalen.

Den svenska trion NONONO har under kort tid blivit ett av världens mest bloggade band med de två pophitsen Pumping Bloods och Like the Wind på topp 10 på Hypemachine. Soundet kan beskrivas som urband-indie, melankoliskt men samtidigt hopfull med tunga beats och en tydlig popådra. 2013 kommer vara NONONOs år och inget ni bör missa när de intar scen på Hultsfredsfestivalen.

Amerikanska NO spelar drömsk och storslagen indierock med hjärtat på rätt plats. I november 2011 släppte de sin debut-EP Don’t Worry, You’ll Be Here Forever och möttes av lovord från bland annat NME och Time Entertainment. I år har de intensivt arbetat med att färdigställa sin debut-LP samt förberett sig för att ta Hultsfredsfestivalen med storm förstås.

I samarbete med Sensus presenterar vi spelningar med Systraskap, OH MY! och Silverarken. Tre talangfulla grupper, alla i fullt pågående arbete med sina debutalbum och på uppgång på svenska pophimlen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2013

I dag är vi glada att kunna välkomna den otroligt svängiga och coola hip-hop-jazz-trion Movits! till årets Hultsfredsfestival. Kända för sina fartfyllda livekonserter har Movits! gjort succé i både Sverige och runt om i världen. I höst kommer gruppens tredje album Huvudet Bland Molnen och i fredags släpptes tredje singeln Limousin som gästas av Maskinen. Lördagen den 15 juni kommer Movits! till STOXA för att få festivalbesökarna att svänga loss så att dammet ryker.

Efter de två hyllade albumen Äppelknyckarjazz och Ut ur min skalle, platinasingeln Nah Nah Nah med Timbuktu och guldsingeln Sammy Davis Jr, och ett intensivt turnerande över hela världen var det svårt att se hur Movits skulle kunna toppa karriären ännu en gång. Men så släppte de singeln Röksingnaler, som med sin hårdare framtoning och westernvibbar gjorde oss införstådda i att gruppen hade någonting spännande på gång. Den andra singeln från kommande plattan, Nitroglycering, visade att de var här för att stanna. Den dansanta swing jazz/hiphop-stilen, som de bland annat blev hypade för av den amerikanska talkshowhosten Stephen Colbert, hade fått sig en stor dos attityd. Den tredje singeln, Limousin, gästas av Maskinen. När de tillsammans premiärspelade låten under Movits spelning på Gröna Lund den 24 maj utbröt en makalös publikfest som ytterligare befäste trion som ett av Sveriges just nu bästa liveband.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, My Bloody Valentine, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Savages, Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Labyrint, Stor, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao, Postiljonen mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2013

Med mindre än en månad kvar tills vi öppnar upp entrén till nya området STOXA kan vi idag gladeligen presentera ytterligare tre fantastiska akter till årets upplaga av Hultsfredsfestivalen. Vi välkomnar ett utav Storbritanniens just nu mest omtalade och hyllade debutanter Savages, svenska supergruppen Amason och nya brittiska stjärnskottet Wolf Alice.

Både namnet och influenserna hos Savages har tydligt fläckat av sig på den råa, tunga musikstilen som vi först fick stifta bekantskap med när de i juni 2012 släppte sin första singel med låtarna Flying to Berlin och Husbands. Post-punk som själsligt tog oss 30 år tillbaka i tiden till Joy Divisions genombrott på den brittiska musikscenen. Den 6 maj släpptes debutalbumet Silence Yourself som hyllades stort av en enad kritikerkår, där bland annat NME och Pitchfork infann sig i hyllningskören för att salutera en av årets bästa skivor. Livemässigt gjorde Savages succé på Coachellafestivalen, i sommar är det dags för Hultsfredsfestivalen.

Var och en för sig hade medlemmarna i Amason varit fantastiska bokningar. Gruppen bestående av medlemmarna Amanda Hollingby Matsson (Idiot Wind), Gustaf Ejstes (Dungen), Pontus Winnberg (Bloodshy & Avant, Miike Snow), Nils Törnqvist (Little Majorette) och Petter Winnberg (Little Majorette), bildades i december 2012 under mantrat att förutsättningslöst skapa musik grundat på frihet. I januari släppte de en första singeln vid namn Margins som närmast är en blandning av vardera medlemmens talang och musikstil.

Wolf Alice stil har jämförts med allt från The XX till Hole men soundet varierar kraftigt från låt till låt. Ellie Rowsell har själv sagt att hon alltid gillar band som inte skriver samma låt två gånger. Den senaste singeln, Bros, var en av de första låtarna som skrevs och handlar kort och gott om vänskap, medan B-sidan Every Cloud är en vacker ballad som ytterligare breddar bandets register. Någonting säger oss att Wolf Alice kommer ha desto fler stilar att visa upp lagom till årets Hultsfredsfestival.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, My Bloody Valentine, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Labyrint, Stor, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao, Postiljonen mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 3rd, 2013

Idag fyller vi på startfältet ytterligare till årets Hultsfredsfestival med tre hyllade svenska hiphop-akter i form av flerfaldigt prisade Labyrint, albumaktuella Stor och lovordade Cleo. Dessutom uppträder Uppsalabandet Frantic Sunday med sin dansvänliga pop och omtalade indiehypen Julia Vero.

Uppsalabandet Labyrint har med hits som Vår Betong, Fingrarna I Luften och När Mörkret Faller etablerat sig som en av landets starkaste akter inom hiphop/dancehall/reggae. När låten Ortens Favoriter släpptes exploderade allt kring gruppen och Ortens Favoriter Remix har fler än 2 miljoner visningar på YouTube. Under 2013 har Labyrint belönats med en rad utmärkelser som vinnare av P3 Guld för bästa Hiphop/Soul och vinnare på Kingsizegalan för Årets live och Årets låt. Just nu befinner sig gruppen i studion jobbandes med nästa album som väntas släppas via Redline/Universal under året.

2010 var året då Stor äntrade rampljuset på riktigt och vann Årets Hiphop på P3 Guld för mixtapen/debutalbumet/streetalbumet, Nya skolans ledare. Med ett rakbladsvasst flow, en grym känsla för vad som svänger och briljant lyrik tog han den svenska kritikerkåren och hiphop-publiken med storm. Idag släpps uppföljaren som redan fått hyllningar från kritikerna. Med singlarna Rom o Kush och Stolthet från albumet Shere Kahn kommer han till Hultsfredsfestivalen med vad som mycket väl kan vara årets svenska hiphop-platta.

Lovorden har haglat över Cleo genom åren i allt från Ametist Azordegan, SR Metropol, P3 till Dagens Nyheter. Förutom att stoltsera med flera egna singlar och debutalbumet Left The City Burning har hon hörts i flertalet samarbeten, just nu i Looptroop Rockers Hårt Mot Hårt samt Jessica Folckers It’s All About You. Dessutom driver hon workshops som handlar om att peppa och stärka ungdomars självförtroende genom musik. I sommar kommer förebilden och den fantastiska rapparen till Hultsfredsfestivalen för att rulla igång en galen fest.

För Frantic Sunday är det på scen det händer. Ett skarpt sväng som aldrig släpper taget om sin publik. I januari släppte de sin senaste singel Ikaros, som visar att bandet inte bara vet hur man ställer till med liveeufori, utan även hur man ständigt förfinar sitt sound och växer som band.

20-åriga Julia Veros framgångssaga har gått fort, hon har sedan hon släppte sina första låtar online i december 2012 uppmärksammats i allt ifrån P3 till internationella musiksidor av rang. Nyligen släpptes låten The Road I Know, det närmast hypnotiska resultatet av ett samarbete med Azure Blue. Nu väntar vi spänt på nästa steg i karriären och vad gömmer sig bakom allt hemlighetsmakeri.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, My Bloody Valentine, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao, Postiljonen mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

I år är äntligen Oskar Linnros tillbaka. Redan i februari fick vi höra det första smakprovet i och med nya singeln Hur dom än premiärspelades på Grammisgalan och i slutet på maj kommer nya albumet, Klappar och Slag. Skivan följs såklart av en turné och Oskar väljer att starta den genom ett efterlängtat besök på Hultsfredsfestivalen!

Det som började med den både hyllade och utskällda hiphop-gruppen Snook, utmynnade i en solodebut som ritade om kartan över hur modern pop- och soulmusik ska låta. När Oskar Linnros släppte förstasingeln Ack, Sundbyberg förstod vi direkt att ett genombrott var på ingång. När han tätt inpå släppte sin andra singel, Från och med du, så insåg vi att en stor artist var på väg att födas. När debutalbumet Vilja Bli till slut släpptes sålde den platina och motsvarade fansens och kritikernas förväntningar. Albumet följdes av en utsåld sommar- och höstturné och singeln Från och med du blev 2010 års mest spelade låt på P3. På Rockbjörnen hösten 2010 blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med Från och med du. Oskar blev även Årets nykomling på Grammisgalan. I år är vinnaren Oskar Linnros äntligen tillbaka. Lördagen den 15 juni drar han igång sin turné med en spelning på Hultsfredsfestivalen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao mfl.

...