Säffle

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

torgny-melins-2009

Finalisterna i årets Dansbandskampen står redo – på lördag är det åter dags att kora årets stora dansbandshopp. Bland finalisterna att överta stafettpinnen från Larz-Kristerz hittar vi Säffles stoltheter Torgny Melins. Sony Music är stolta att återigen få ge ut album med Torgny Melins.

Vi är verkligen glada att få hälsa Torgny Melins tillbaka till Sony Music. Bandet har ju charmat TV-publiken under hösten med sina tävlingsbidrag i Dansbandskampen och vi ser fram att få jobba emot det nya albumet som kommer att bjuda på flera roliga överraskningar, säger Lasse Höglund, Sony Music

Dansbandet med självaste Torgny Melin i spetsen är ett av Sveriges mest etablerade dansband och har spelat tillsammans i över 25 år. 2006 blev Torgny Melins kända långt utanför dansvärldens gränser när de släppte album med sina tolkningar av Teddybears-låtar. Albumet Dansbander ledde till utsåld turne som kulminerade i en spängfylld teaterlada som Hultsfredfestivalen sent ska glömma. Dansbander följdes upp av succen Allting som vi har med låtar skrivna av bla Marit Bergman och Thomas G:son.
Sedan dess har Torgny Melins rullat vidare på Sveriges vägar och bjudit upp till dans.

Det känns som att komma hem igen. Tillbaka på Stureplan, hälsar Torgny Melin.

Torgny Melins är:
Torgny “Mille” Melin
Tommy “Tintin” Pettersson
Peter “Peppe” Nordhström
Stefan “Steffe” Haglund
Tony “Göken” Eriksson

Ett nytt album väntas tidigt nästa år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

torgny-melins

Igår var det hårdrockstema när den sjätte delen av “Dansbandskampen” avgjordes i SVT:s direktsändning från Strängnäs. Dansbanden fick i den andra omgången göra sin egen version av en klassisk rocklåt och det blev till slut veteranerna Torgny Melins från Säffles cover på Alice Coopers kanske något slutkörda “Poison” som imponerade mest på juryn.

Tre procentenheter (EJ procent som alla matematikgenier till journalister envisas med att skriva) efter Torgny Melins placerade sig tvåan Titanix från Valdemarsvik som framförde “You Give Love A Bad Name” med Bon Jovi. Dessa två går alltså vidare till den stora finalen.

Sannex från Uppsala, Shake och Timrå och Konditorns från Stockholm får alltså se sig utslagna ur tävlingen.

Lördagskvällens jurygäster var, kvällens tema till mötes, Christian “Kicken” Lundqvist och Jakob Samuel från The Poodles. Deras favoriter var dock de utslagna Sannex och Shake.

Nästa lördag möter Torgny Melins och Titanix Svänzons från Sundsvall, The Playtones från blekingska Kallinge och Candela från Ängelholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 23rd, 2009
Titanix

Titanix

I lördagskvällens avsnitt av tittarsuccén “Dansbandskampen” så gick Titanix från Valdemarsvik samt veteranerna Torgny Melins från Säffle vidare i tävlingen. Carina Jaarneks, Spootlajtz och Mannerz heter de utslagna denna gången.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

YAMAT0 - The Drummers of Japan 'Matsuri'

Den japanska gruppen Yamato har i mer än tio års tid gjort succé världen över med sina storslagna trumshower. Deras föreställningar har setts av över två miljoner människor i ett trettiotal länder. I vår åker de på ännu en världsturné med nya föreställningen Matsuri – Fiesta! I mars är det Sveriges tur att ta del av deras unika trumspel när Riksteatern turnerar med Yamato. De tretton urstarka slagverkarna leker sig fram på allt från små cymbaler till Wadaiko-trummor som mäter upp till två meter i diameter – allt med samma exceptionella precision och fysik. Sverigepremiär 2 mars på Kulturhuset i Ytterjärna.

Längre ner ser och hör du Yamato från ett liveframträdande i Tyskland.

Yamato gästade Sverige första gången 2007 med showen Shin on, då de var hedersgäster på Kulturfestivalen i Stockholm. Konserten framför Kungliga Operan på Gustav Adolfs Torg lockade mer än 6 000 personer. Yamato hann också med ett bejublat framträdande på Stockholm Water Prize i Stockholms Stadshus för bland annat det svenska kungaparet. Gruppen har blivit en global världssuccé med 1 800 föreställningar och en publik på över två miljoner människor i ett trettiotal länder har sett gruppen.

Yamato grundades 1993 av Masa Ogawa i Nara som sägs vara den Japanska kulturens vagga. Idag hör de hemma i Asuka Village och reser över hela världen med sina traditionella, japanska Wadaiko-trummor. De turnerar med flera dussin trummor, inklusive en Odaiko, gjord av ett stort 400 år gammalt träd. Deras shower visar både instrumentens mångfald och instinktiva attraktionskraft. Upplevelsen är mystisk, direkt, exotisk, underhållande.

Medverkande: Misato Sugiyama, Gen Hidaka, Marika Nito, Maiko Doi, Saori Higashi, Takaoki Masui, Tomoko Kawauchi, Midori Tamai, Tetsuro Okubo, Mika Miyazaki, Satomi Ikeda, Akiko Ogawa och Takeru Matsushita

Föreställningens längd: cirka 2 timmar inklusive paus

Turnéplan Yamato

2009-03-02 Ytterjärna, Kulturhuset, Ytterjärna
2009-03-03 Ytterjärna, Kulturhuset, Ytterjärna
2009-03-06 Östersund, Storsjöteatern
2009-03-10 Umeå, Folkets Hus, Idun
2009-03-11 Umeå, Folkets Hus, Idun
2009-03-12 Umeå, Folkets Hus, Idun
2009-03-16 Linköping, Konsert o Kongress, Konsertsalen
2009-03-18 Skövde, Stadsteatern
2009-03-21 Kungsbacka, Kungsbacka Teater
2009-03-23 Trollhättan, Hebeteatern
2009-03-26 Växjö, Växjö Konserthus, Christina Nilsson-salen
2009-03-28 Halmstad, Halmstad Teater
2009-04-01 Gävle, Gävle Teater
2009-04-04 Säffle, Medborgarhuset, Olof Trätälja teatern
2009-04-06 Falköping, Stadsteatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 13th, 2009

Mona Nylin ”My Love”

mona-nylinDen svenska konstnärinnan och låtskriverskan Mona Nylin släpper en ny singel vid namn “My Love” i väntan på ett kommande album. Hon skriver personliga låtar som är storslagna i sin enkelhet. Hon släppte en EP 2006, spelade på TV4 Nyhetsmorgon , intervjuades i musiktidningen Groove och Muzic.se skrev ”Det är som en ande vilar över hennes röst, som det blöder poesi i hennes ord, i hjärtat, i musiken och kanske rent av bor det en Gud någonstans inom henne. ”Child of God” är som ett tempel. Ögonblicken av när morgonsolens ljus tränger in genom kyrkfönstren. Ljudet innan klockorna slår. Sekunderna innan döden.” Sedan dess har hon framförallt spelat utomlands, på scener i bla New York och Berlin. Som musikaliska referenser nämner hon Joni Mitchell och Emmy-Lou Harris. Och Stevie Wonder för känslan i rösten och kärleken i hjärtat. Mona spelar alla instrument själv och i studion jobbar hon impulsivt och improviserar fram arrangemangen. Och fler och fler hittar Monas musik – hennes MySpace-sida är välbesökt. I väntan på första fullängdaren som kommer i vår så släpper hon ”My Love”. Som kuriosa kan nämnas att Mona är syster till sångaren i Renegade Five – syskonpar med rejäla pipor!

Mona kommer i slutet av månadeni att göra två Sverige-spelningar innan hon åter beger sig av till Berlin:

30 jan 2009 kl. 9:00 INOVA Karlstad
30 jan 2009 kl. 19:00 Visklubben Säffle

...