Roskildefestivalen

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Spelschemat för årets upplaga av den danska Roskildefestivalen är nu klart. Det kan laddas ner som PDF här eller läsas online. Man kan som vanligt också skapa sitt eget personliga spelschema utifrån sina favoriter.

Roskildefestivalen påpekar att ändringar fortfarande kan ske i sista minuten så glöm inte att kontrollera den senaste versionen av spelschemat innan det är dags.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 1st, 2013

Metallica har den senaste tiden befunnit sig i studion där de arbetar på sitt tolfte studioalbum. De gör därför bara en enda spelning i Europa i sommar och det blir på den för svenskar så populära Roskildefestivalen i Danmark. Det var 10 år sedan bandet sist spelade på Roskilde.

Metallica gjorde sin första spelning på Roskildefestiavlen redan 1986, samma år som de spelade in det klassiska albumet “Master of Puppets” i Köpenhamn. Bandet har en speciell anknytning till Danmark eftersom trummisen Lars Ulrich är därifrån.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2013

Den danska musik- och kulturfestivalen Roskilde ger bort 100 biljetter till tyska, svenska och norska intressenter som delar sina tomma bilsäten via Ants.

Roskildefestivalen skapade nyligen ett samarbete med den skandinaviska samåkningstjänsten Ants i en mysig liten bortskänkning av 100 fullständiga festivalbiljetter till tyskar, svenskar och norrmän som delar sina tomma bilsäten med andra gäster på väg till Roskildefestivalen. Det nya samåkningsinitiativet är en del i Roskildefestivalens Green Footstep-kampanj som uppmuntrar gäster att tänka på miljön både före, under och efter festivalen.

“Sedan 2012 har Roskilde haft ett socialt ansvar som hörnsten i sitt företagande, och i många avseenden har detta varit en katalysator för framtagandet av idéer som idag har cementerats i festivalens grund. Samåkning med Ants passar perfekt för vår kampanj som ett miljömedvetet initiativ som blir en del i festivalbesökarnas stora upplevelse på ett roligt och meningsfullt sätt”, säger taleskvinnan för Roskildefestivalen, Christina Bilde.

Dessutom kommer Roskilde att tillgodose VIP-parkeringsplatser till förarna som använder sig av Ants under festivalen.

En minnesvärd samåkningsupplevelse
För den populära samåkningstjänsten Ants är initiativet ett nytt och spännande sätt att introducera sina tjänster till en helt ny grupp av människor från tre olika länder.

“Med Ants ger vi kraft till människor världen över som delar sina bilar, och vårt mål är att visa upp fördelarna med en delad konsumtion på ett meningsfullt sätt. Samåkningsinitiativet från Roskildefestivalen, som använder sig av Ants kommer definitivt att göra samåkningsupplevelsen mer minnesvärd”, säger Aleksander Soender, Ants VD.

En fullständig festivalbiljett har ett värde av strax över 2000 svenska kronor, och ger tillgång till alla nio dagar av den fantastiska festivalen, från 29 juni till 7 juli 2013. Den kompletta line-upen kommer att inkludera omkring 200 artister, bland annat Rihanna, Kraftwerk, The National, Slipknot, Queens of the Stone Age, Sigur Rós och Volbeat.

Förutom det nya samåkningsinitiativet så kan man hitta Green Footstep-kampanjen på hela festivalområdet. Roskildefestivalen gör det bland annat möjligt att bo i miljömedvetna camps, ladda telefonen genom att cykla, och äta miljömärkt mat i stora delar av festivalområdet.

Hur man får en gratis festivalbiljett
Roskildefestivalen donerar totalt 100 biljetter till personer i Sverige, Tyskland och Norge som använder sig av Ants för att dela sina säten i bilen till andra som ska till festivalen. Både föraren och passagerarna måste ha en profil på Ants. När bilen har mer än tre passagerare, kommer Ants att kontakta föraren för att se till att alla i bilen har en biljett. Om alla i sin tur har en biljett så kan föraren be om att få en gratisbiljett då de kommer till festivalen. Skriv upp dig på http://joinants.com eller ladda ner applikationen på din Android, iPhone eller Windows-telefon.

Om Roskildefestivalen och Ants
Roskildefestivalen är den största musik- och kulturfestivalen i norra Europa, och har funnits sedan 1971. Det är en ideell organisation som består av ungefär 50 heltidsanställda, och tusentals frivilliga arbetare.

Ants är ett skandinaviskt nätverk som sammanför förare med tomma platser och passagerare som letar efter just sådana. Du kan gå med i Ants och hela nätverket online på joinants.com eller genom att använda applikationen på din smartphone.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 27th, 2013

Roskilde Road Trip äger rum den 13-20 april på Inkonst i Malmö och den 6-13 april på Röda Sten i Göteborg. En av de viktigaste aspekterna för Roskilde Road Trip är fokuset på ny musik. Nu är det dags att släppa några band!

Lorentz & Sakarias och Carli kommer starta Roskilde Road Trip i Göteborg den 6 april, följt med fem andra band som spelar den 10 och 13 april. Friendly Beastly Coyote och Summer Heart kommer att spela på Roskilde Road Trip I Malmö den 18 april. Broke och Mother Lewinsky spelar den 20 april. OBS! Det kommer att släppas flera band till Malmö!

LIVEMUSIK:

GÖTEBORG, RÖDA STEN:

6 april – Lorentz & Sakarias, Carli
10 april – Friendly Beastly Coyote, Summer Heart
13 april – Vanligt Folk, The Woken Trees, Lower

MALMÖ, INKONST:

13 april – (TBA)
18 april – Friendly Coyote, Summer Heart
20 april – Broke, Mother Lewinsky

ROSKILDE ROAD TRIP:
Roskilde Road Trip har sina rötter från Roskilde Festival, norra Europas mest unika musik, kultur och konstevent. Roskilde Road Trip tar festivalen ut på vägarna, och den kommer till en stad nära dig.

Roskilde Festival handlar om att involvera publiken, detta är också ändamålet för Roskilde Road Trip: vi bjuder in alla till att deltaga genom att ta del i event som till exempel, gemensamma måltider, debatter och happenings. Träffa och nätverka med andra lokala och kreativa personligheter. Lämna din personliga stämpel genom att ta del i workshopsen och skapa innehållet. Utveckla nya ideer för festivalen och möt folket bakom Roskilde Festival.

STORT BANDSLÄPP:
OBS! För er musikälskande där ute, 18 april släpper Roskilde Festival sin line-up till årets festival på Road Trip Malmö, Oslo och Hamburg. Detta kommer att presenteras av en person från Roskildes bokningsgrupp. Du är såklart välkommen hit!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Idag avslöjar den anrika Roskildefestivalen tre hårda namn som är klara för årets upplaga av den populära danska musikfesten. Det är först och främst de tyska thrash metal-veteranerna Kreator som fått scener att koka i mer än 30 år sedan början av 80-talet. Näst ut är det amerikanska metalcorebandet The Dillinger Escape Plan som blandar brutalitet med komplexa låtstrukturer som den bästa jazz-virtuos skulle vara stolt över. Den tredje akten är brittiska Anaal Nathrakh som mixar black metal, melodisk dödsmetall och grindcore.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Den 22 juli i sommar kommer som bekant superstjärnan Rihanna till Sverige och Globen. Nu står det också klart att hon kommer att uppträda på den anrika Roskilde-festivalen i sommar vilken äger rum mellan den 29 juni och 7 juli. Andra artister bekräftade för årets upplaga av en av Europas största festivaler är Slipknot och Volbeat.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 2nd, 2012

En 20-årig svensk man hittades död på Roskildefestivalen i Danmark natten till måndagen. Hans kompisar kontaktade vårdpersonal när han började må dåligt. En ambulans kallades till festivalområdet men hans liv gick inte att rädda. Enligt polisen i Roskilde var dödsfallet orsakat av någon form av narkotika.

Dödsfall på Roskildefestivalen har skett flera gånger tidigare. Förra året omkom en kvinna efter att ha fallit från ett 31 meter högt torn och 2000 avled nio personer när publiken tryckte på mot scenen under en Pearl Jam-konsert. Att någon person avlider när så många människor samlas på en plats är varken särskilt ovanligt eller osannolikt.

Läs mer: SvD, DN

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 4th, 2012

Nu är det ute – efter att precis ha släppt sin nya singel “Stort bråk (nere vid grillen)” är Fritjof & Pikanen klara för Roskildefestivalen i sommar.”

“Det är klart att det är lite av en pojkdröm att spela på Roskilde, så när vi fick mailet med förfrågan så blev vi förstås stolta och glada och tackade självklart ja. På ett år har vi spelat en del runt om i landet, supportat Skrillex och Modestep bland andra, och att vi nu ska till Roskilde känns fantastiskt.” – Fritjof & Pikanen

F&P tar sin självklara plats på den nya scenen Apollo Countdown som en utav de mest intressanta akterna från Skandinavien 2012. Vi ser fram emot en fest utan dess like, så missa inte denna spelning på Roskildefestivalen!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

Efter de ekonomiska bekymren förra året så gjorde Arvikafestivalen ett sista tappert försök att styra undan ruinens brant. Tyvärr lyckades det inte och efter att endast ha sålt hälften av biljetterna som krävdes så tvingades festivalledningen ta det tunga beslutet att ställa in årets upplaga av den anrika festivalen som varit syntarnas Mecka sedan 1992. Festivalen skulle ha ägt rum den 14-16 juli.

De som köpt en biljett till Arvikafestivalen behöver emellertid inte hänga läpp alltför mycket. Den betydligt mer framgångsrika Roskildefestivalen i Danmark erbjuder nämligen alla med 3-dagarsbiljett att gå in gratis hos dem nu i helgen trots att de sålt slut på sina egna biljetter.

Några besked om vad som händer med de som köpt andra biljetter eller inte vill gå på Roskildefestivalen har ännu inte givits.

Bland de artister som var inbokade till Arvikafestivalen anno 2011 kan nämnas Adam Tensta, Aphex Twin, Front 242, mexikanska Hocico, IAMX, Movits!, Röyksopp, The Concretes och Slagsmålsklubben.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 21st, 2011

metaltown

Medan flera festivaler haft svårt att överleva den hårda konkurrensen under de senare åren så går det bättre än någonsin för andra. Såväl hårdrocksfestivalerna Metaltown i Göteborg och Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg i Bleking som den anrika Roskildefestivalen i Danmark har låtit meddela att de sålt slut på alla sina ordinarie biljetter i sommar.

...