Primal Fear

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2010

Sångarna Jorn Lande (Masterplan) och Russell Allen (Symphony X) startade sitt samarbete i och med kritikerrosade albumet ”The Battle” som släpptes 2005. Två år senare var det dags för skiva nummer två, ”The Revenge”, vilken fick ett lika fantastiskt mottagande bland fans och kritiker.

Den 5 november är de åter tillbaka med tredje albumet ”The Showdown”. Återigen är låtarna skrivna av den svenske gitarrsensationen Magnus Karlsson (Primal Fear, Starbreaker) och innehåller alla de kännetecken som gjort projektet så populärt bland fansen. Sångarinsatserna är åter i absoluta världsklass och visar åter igen varför Jorn Lande och Russell Allen anses vara två av hårdrocksvärldens mest kompetenta och populära sångare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 31st, 2010

elvenking

Det står nu klart att tyska Kissin’ Dynamite, italienska Elvenking och amerikanska Circle II Circle kommer att vara förband till det tyska power metal-bandet Primal Fear när de ger sig ut på sin Europa-turné med start i Warszawa den 18 september i höst. Kissin’ Dynamite och Elvenking kommer att vara förband i Stockholm den 5 oktober och Circle II Circle är förband i Göteborg dagen därpå.

Konsertdatum
5 okt – Göta Källare, Stockholm
6 okt – Sticky Fingers, Göteborg

Mer information om Primal Fears Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 18th, 2010

primal-fear

Det tyska power metal-bandet Primal Fear kommer i september och oktober att genomföra en månadslång turné genom Europa och det blir då även två stopp i vårt land. Den 5 oktober kommer de tyska veteranerna till huvudstaden för en konsert på Göta Källare och dagen därpå är det dags för Sticky Fingers i Göteborg.

Primal Fear släppte nyligen en ny live-DVD vid namn “16.6 – All Over The World” vilken huvudsakligen spelades in på Z7 i schweiziska Pratteln men där finns även inslag från konserter i USA, Brasilien och Japan. Hela projektet producerades av gruppens basist Mat Sinner.

Primal Fear bildades 1997 och har blivit ett av de mest framgångsrika tyska metal-banden under 2000-talet med inte mindre än åtta album släppta. Sedan 2008 har gruppen en svensk gitarrist i Magnus Karlsson som tidigare spelat med Last Tribe och Midnight Sun.

Mer information om Primal Fears Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 7th, 2010

ralf-scheepers

Den svenska multiinstrumentalisten Snowy Shaw (Therion, Dream Evil, King Diamond, Memento Mori, Notre Dame etc.) kommer att spela trummor på det första soloalbumet från det tyska power metal-bandet Primal Fears sångare Ralf Scheepers. Efter att ha spenderat tre år tillsammans med flera låtskrivare, bland dessa Primal Fears svenska gitarrist Magnus Karlsson och det holländska symfoniska metalbandet After Forevers gitarrist Sander Gommans, så har inspelningen av albumet nu äntligen påbörjats.

Enligt Scheepers så kommer materialet på hans solodebut att vara betydligt mer varierat än Primal Fear. När albumet kommer att släppas eller vilken titel det kommer att bära är ännu inte bestämt.

...