Popaganda

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 2nd, 2013

Popaganda låter meddela följande:

Vi har något att bekänna: vi har inte varit helt ärliga mot er. Vi sa att vi hade avslöjat hela festivalprogrammet. Men det hade vi inte. Vi har sparat det absolut bästa till sist. Allt ljus på Sveriges största och bästa artist HÅKAN HELLSTRÖM.

Det är inte många artister det senaste decenniet som som har blivit så omfamnade och lyckats bli en så naturlig komponent av den svenska kulturen som Håkan Hellström. Nu när han är framme vid sitt sjunde studioalbum, Det kommer aldrig va över för mig, har han blivit en av Sveriges absolut största stjärnor.

Håkan är både Allsång på Skansen-folkkär och samtidigt älskad av de mest inbitna indienördarna. Alla kan vi relatera till hans musik, om det så handlar om textrader, känslor eller viktiga passager i våra egna liv, då många av låtarna fungerat som ett soundtrack.

I augusti avslutar han sommaren med en exklusiv Stockholmsspelning på Eriksdalsbadet.

Först Popaganda och Håkan Hellström, sen höst.

Popagandafestivalen arrangeras 30-31 augusti av Föreningen Popaganda tillsammans med Luger.

PS 1. Vi lovar att inte släppa fler band till årets festival. DS.
PS 2. Förutom klubbprogrammet som släpps i augusti. DS.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 8th, 2012

Den nya och populära festivalen Popaganda i Stockholm spikat speldagarna för de artister som hittills är bokade. Samtidigt släpper de sina endagsbiljetter. Biljetterna köper du här och de kostar 450 kr + serviceavgift.

Fullständigt spelschema kommer senare.

FREDAG 24 AUGUSTI
Thåström
Patrick Wolf (UK)
Major Lazer (US)
Deportees
Little Dragon
Hooray For Earth (US)
Amanda Mair

Fler artister tillkommer.

LÖRDAG 25 AUGUSTI
Damien Rice (IE)
Icona Pop
Love Antell
Saint Lou Lou
Vulkano

Fler artister tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2012

major-lazer

Vi behövde lite mer dans och svett till årets festival. Vi behövde något som kan stå emot augustivädrets eventuella humörsvängningar. Vi behövde en zombiekrigare. Vi behövde Major Lazer.

Major Lazer är en jamaicansk soldat som förlorade ena armen i det hemliga zombiekriget 1984. Major Lazer är också ett samarbete mellan producenterna, dj:erna och popstjärnorna Diplo och Switch som uppstod när båda satt i fängelse. Idén var att skapa något eget som utan press från skivbolag kunde växa till någonting stort på egen hand.

Resultatet är galet dansant musik med rötterna i reggae, punk, electro och dancehall. Största succén hittills är klubbhitten “Pon de Floor”. Låter den bekant? Kanske för att ingen mindre än Beyoncé har samplat den i “Run the World (Girls)”. Idag drivs den jamaicanska majoren av en mission att kämpa mot världens ondska, vampyrer och monster. Diplo och Switch drivs istället av att få alla sina klubb- och festivalspelningar att sluta i ett galet mayhem.

Just nu är Major Lazer aktuella med sommarens förhoppningsvis största plåga “Get Free”. Med den i bagaget tippar vi på att de kommer skapa den största dansbonanzan i Popagandas historia.

Festivalen Popaganda äger precis som föregående år rum den 24-25 augusti på Eriksdalsbadet på Söder i Stockholm.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Dec 20th, 2011

Idag publicerade DN en artikel där de analyserade artistutbudet och bokarna på den svenska festivalscenen utifrån ett könsperspektiv. Slutsatsen var enkel – det är främst manliga artistbokare och det är en övervägande majoritet manliga artister som uppträder på festivalerna i vårt land, oavsett om det handlar om jazz, pop eller hårdrock.

Föreningen Ladyfest i Göteborg arbetar för att kvinnor ska få ökat utrymme i kulturlivet och riktar kritik mot festivalerna för att de saknar en jämställdhetsplan. De allra flesta av festivalernas artistansvariga anser emellertid att denna kritik är obefogad. De bokar bra artister helt enkelt, oavsett om det är kvinnor eller män som spelar och sjunger. Något annat vore otänkbart och kvotering anser ingen vara en bra idé.

Ett undantag är den unga festivalen Popaganda i Stockholm där föreningen som anordnar festivalen faktiskt har skrivit in ett jämställdhetsmål i sina stadgar. Klart för alla, utom möjligtvis Ladyfest, står dock att problemet inte ligger hos festivalerna eller artistbokarna utan på ett tidigare plan.

– “För det första så uppmuntras fler män att bli musiker på ett tidigt plan, långt innan man ens kommer i närheten av ett skivkontakt. Det måste bli en tidigare förändring på till exempel fritidsgårdar och studieförbund. Där kan vissa tjejer uteslutas. Replokalerna är killarnas domän.”, säger Andrea Wiktorsson, bokningsansvarig på Storsjöyran i Östersund, den enda större festivalen i Sverige med en kvinnlig artistbokare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 20th, 2011

Urban Cone har precis färdigställt videon till sin första singel ”Urban Photograph” vilken kan avnjutas såväl visuellt som audiellt nedan. Videon är regisserad av Niclas Larsson och producerad av Erik Torell från Camp David Film.

Bandet kommer från Stockholm och bildades för knappt ett år sedan. I höstas la de upp en hemma-inspelad version av Urban Photograph som blev uppplockad av Gimme Indie och låg på A-rotation där hela vintern. De spelade även på Gimme Indies 3års-kalas på Strand. Universal/Polar släppte en ordentlig inspelning av Urban Photograph+2 remixer från Video Violence och Lucas Nord för någon månad sedan och i höst kommer en EP. Urban Cone skall spela nu på lördag på Popagandas förfestival i galärparken och kommer också att köra en klubbspelning på Way out West.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 7th, 2010

hurts

Hurts är duon Adam Anderson och Theo Hutchcraft från Manchester. Bandet har under våren varit aktuella med singeln ”Better Than Love” och denna vecka släpps andra singeln ”Wonderful Life”. Bandets sound har skapat mycket uppmärksamhet över hela Europa i sin flirt med 80/90-talets synthpop och influenser från band som Depeche Mode och Tears For Fears.

Under våren har Hurts varit med på NME Radar Tour i Storbritannien och BBC har listat bandet som “Sound of 2010”.

Den 8 september kommer bandets debutalbum ”Happiness”, inspelat delvis i Göteborg tillsammans med svenske producenten Jonas Quant.

Hurts kommer till Sverige för att spela på Popaganda den 28 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2010

I slutet av augusti är det dags för Popagandafestivalen på Eriksdalbadet i Stockholm. Här nedan är en sneak peek på en liten pepp-film inför festivalen som ni kan tänkas gilla.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2010
Hästpojken (Foto: Mia Fredin)

Hästpojken (Foto: Mia Fredin)

En festival är ingenting utan sina band. Nu passar vi på att fylla våra två scener med innehåll, och med artister som på högst olika olika sätt kommer att förgylla sommarens sista festival.

Inte mindre än tre av banden har sin hemvist i Skåne. Vi får besök av Sveriges största dansband Familjen, ditt nya favoritband This Is Head och Vit Päls, vars skeva och underfundiga pop förtjänar att nå långt utanför Malmö.
Dessutom kommer åttiotalshitiga Manchesterduon Hurts, chillwave-musikens omslagspojke Washed Out och Göteborgs dysfunktionella romantiker Hästpojken.

Alla kommer att vara en del av Stockholms största och finaste popfestival. Nu är det 86 dagar kvar tills Popaganda avslutar sommaren.

KLARA ARTISTER SEN INNAN:
Belle & Sebastian
Hot Chip
Robyn
Shout Out Louds
Neon Indian

NYA:
Familjen
Hästpojken
Hurts
Washed Out
This Is Head
Vit Päls

Popaganda arrangeras av föreningen Popaganda i samarbete med Luger.

Stort tack till Eriksdalsbadet och Stockholm Visitors Board för möjligheten att kunna genomföra detta projekt.

DATUM
Föreningen Popaganda i samarbete med Luger presenterar:
Popaganda 27-28 Augusti – Stockholm, Eriksdalsbadet

BILJETTER
Köp dina biljetter direkt på www.popaganda.se.
Biljetter finns även på Pet Sounds, Record Hunter och Bengans i Stockholm. Åldersgräns 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

belle-och-sebastian

Alldeles för länge har vi bitit oss i tungan för att inte avslöja oss. Det har varit en sann prövning att inte få berätta att Belle & Sebastians första festivalspelning i Sverige kommer att äga rum på Popaganda i augusti.

Vi var många som nästan älskade ihjäl Belle & Sebastians skivor på 90-talet. På ytan kunde musiken verka lågmäld, men bakom den blyga fasaden rymdes de allra mest perfekta popmelodierna och de mest klarsynta berättelserna som gav våra hårt prövade tonårssjälar hopp.
Hopp om att det fanns andra som oss, och hopp om popmusiken.

Sedan 1996 har Belle & Sebastian förgyllt pophimlen med berättelser om mobbade barn, nördighet och sexuella fantasier, inte sällan med politiska undertoner. Deras första skiva “Tigermilk” släpptes bara på vinyl i 1000 exemplar, men efter stora framgångar med andraskivan “If you’re feeling sinister” trycktes debuten upp i en andra utgåva och den allt större fanskaran fick tillgång till den.

Sedan dess har Belle & Sebastian släppt ytterligare fem fullängdsskivor, och en mycket imponerande samling ep:s. 2003 släpptes “Dear catastrophe waitress”, och i samband med det bytte bandet skivbolag och producent. Många blev oroliga för att Belle & Sebastian skulle anpassa sig till den breda publikens smak, men det stod snart klart att Belle & Sebastian aldrig skulle kompromissa med sin musik.
Musiken har fått lite mer driv, snyggare sång och några fler gitarrer och trumpeter. Kanske har den blivit lite vuxnare.

Samtidigt finns Belle & Sebastians själ och hjärta alltid kvar bland skolgårdens misfits. Det spelar ingen roll när din högstadietid utspelade sig. Belle & Sebastian kommer alltid att vara din allra bästa musikaliska snuttefilt, som inte sviker bara för att du råkar bli gammal.

I slutet av 2010 kommer Belle & Sebastians första skiva på över fyra år. Vi är löjligt glada över att de kommer till Eriksdalsbadet för att ge festivalsommarens största och mest efterlängtade popkonsert. Och äntligen är det ingen hemlighet längre. Nu kan vi alla vara glada och längta tillsammans.

DATUM
Popaganda 27-28 Augusti – Stockholm, Eriksdalsbadet

BILJETTER
Köp dina biljetter direkt på www.popaganda.se. Biljetter finns även på Pet Sounds, Record Hunter och Bengans i Stockholm. Åldersgräns 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2010

popaganda-2010

Tredje året för Popaganda på Eriksdalsbadet!

Ännu är det en månad till Eriksdalsbadet öppnar portarna för utomhuspoolerna. Och om exakt fyra månader, den 27 augusti är det sista chansen att ta en simtur i klorerat vatten utomhus i Stockholms innerstad. Just detta ser ut att bli the simtur of your life. Du kommer nämligen att befinna dig på Stockholms bästa, största, och enda popfestival: POPAGANDA. Två dagar med den mest delikata popmusiken, kärlek och bad – på gång- eller tunnelbaneavstånd. Och som vanligt till en misstänksamt billig penning.

Simma några längder till tonerna av Neon Indians (US) lo fi-electronica. Torka av dig, köp en öl och ta del av den patenterat goda Popagandastämningen samtidigt som festivalfavoriterna Shout Out Louds äntrar stora scenen. När solen börjar försvinna bakom Årstabron kommer Sveriges största artist äntligen hem till Södermalm. Robyn kommer att avsluta både festival- och badsommaren. När Eriksdalsbadet dagen därpå tömmer poolerna kommer du fortfarande vara lycklig.

Nedräkningen har börjat.

BILJETTER
Biljetterna släpps imorrn onsdag klockan 10.00
Köp dina biljetter direkt på www.popaganda.se
Biljetter släpps även på Pet Sounds, Record Hunter och Bengans i Stockholm. Åldersgräns 13 år.

...