platinaskivor

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2013

Överallt på världens läppar formas nuförtiden fyra stavelser – Icona Pop. Från det golv de sov på i London för ett par år sedan var det svårt att föreställa sig studion där Skavlan log ifrån. I fredags kväll gästade de honom för att berätta sin historia och framföra hit-singeln All Night.

Tidigare under året har deras singel Girlfriend spelats på högsta volym från balkonger och klubbar världen över och har nu passerat guldstatus. Ännu en trofé att hänga upp på den multipelt prisbelönande duons vägg. Tidigare har bl.a. den välkände singeln I Love It nått trippel platina status i Sverige och dubbel platina i USA.

Icona Pop släppte nyligen sitt andra album ”This Is… Icona Pop” i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 11th, 2013

Veronica Maggio sitter stadigt på poptronen, inget verkar kunna rubba hennes position som Sveriges popdrottning. Hennes fjärde album “Handen i fickan fast jag bryr mig” släpptes i fredags och på mindre än en vecka har albumet nått guldstatus och samtidigt har singeln “Sergels Torg” gått platina.

“Handen i fickan fast jag bryr mig” har inte bara rosats av kritikerna, den har också totalt dominerat listorna den senaste veckan. Albumet har legat etta på iTunes-listan konstant sedan den släpptes och för närvarande ligger samtliga spår på albumet topp 52 på Spotify. Veronica hade dessutom över 1,7 miljoner streams på Spotify på releasedagen vilket till och med är bättre än de 1,5 miljoner hon hade vid förra albumsläppet.

I veckan blev det även officiellt att Veronica Maggio ger sig ut på turné med följande stopp:
30 jan, Köpenhamn, Stora Vega
31 jan, Oslo, Spektrum
1 feb, Stockholm, Hovet
7 feb, Göteborg, Scandinavium
8 feb, Karlstad, Nöjesfabriken

Mer information om turnén hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 4th, 2013

Niellos singel ”Legenden ft Phantomen” har sålt platina

Ett av 2013 stora genombrott står artisten Niello för, som nu har sålt platina med sin singel ”Legenden ft Phantomen”

Niello släppte tidigare i år sin debutsingel ”Svett” som i maj följdes upp med ”Legenden”, som nu också har passerat gränsen av 40000 sålda expemplar.

Niello turnerar nu land och rike runt, och sitter på sin lediga tid i studion och färdigställer sitt kommande album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 10th, 2013

Unga hiphop/reggae/dancehall-stjärnskottet Dani M från Uppsala har nu fått sin första platina-certifierade singel med sommar-hitten “Naiv”, som han gör tillsammans med Labyrint-sångaren Jacco. Platina motsvarar numera, sedan IFPI höjde gränserna, 40.000 sålda singlar.

Samtidigt har den tidigare singeln “En sån som mej” nått guldnivå (motsvarande 20.000 sålda ex) och två av Danis musikvideos (“Motstånd” och “Naiv”) har närmre en miljon visningar vardera på Youtube.

Nyligen släpptes även en dansk remix av “Naiv” med Dani M och den danske reggae-sångaren Wafande.

Dani M solodebuterade i slutet av 2012 med “Motstånd” och den efterföljande EPn “En sån som mej”. I skrivande stund arbetar Dani på att färdigställa sitt debutalbum på Redline Recordings/Universal Music som släpps senare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Två månader har nu gått sen Håkan Hellström släppte sitt sjätte studioalbum, Det kommer aldrig vara över för mig på Stranded Rekords. Albumet har blivit en omedelbar succé och har sedan det släpptes varit ett av de mest streamade albumen i Sverige. Nu har både albumet och singeln med samma namn passerat gränsen för Platina.

Hellström inledde precis sin sommarturné, första spelningen gick av stapeln i hemstaden Göteborg den 8 juni. Där Håkan och band intog Slottsskogsvallens scen inför 23.000 extatiska fans.

Hellström är dubbelt aktuell i sommar. Vid sidan av turnerandet har även filmen Känn ingen sorg premiär den 19:e juli. Filmens handling baseras på händelser och karaktärer hämtade ur Hellströms texter. I rollerna syns Adam Lundgren, Tomas von Brömssen m.fl.

Turnédatum 2013
28.6 Skellefteå, Stadsfesten
5.7 Karlstad, Putte i Parken
6.7 Øystese, Bygdalarm –
13.7 Stavernfestivalen
18.7 Borgholm, Slottsruinen
19.7 Grebbestad, Tanumstrand
20.7 Jotunheimen, Vinjerock
26.7 Varberg, Socitetsparken
1.8 Helsingborg, Sofiero
2.8 Köpenhamn, Vanguard Festival
3.8 Sundsvall, Konsertfesten

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 15th, 2013

Årets absoluta partyhöjare ”Fucka ur” med De Vet Du har nu passerat ytterligare en milstolpe! I dagarna passerade dunderhiten platinastatus och i morse mottog ett gäng förvånade och väldigt glada killar sina nya troféer som alltså nu kan stoltsera med ännu en utmärkelse på väggen. Att nå platinastatus motsvarar 40 000 sålda singlar!

Framgång föder framgång! De Vet Du’s realityserie är just nu den mest visade serien på Kanal 5 play, serien har fått oerhört bra respons. Bandet har också fullt upp med annat då de är fullkomligt överösta med spelningar runtom i landet. Och sist men inte minst, gruppen har nu tre singlar med på Spotifys topplista!

För dig som har missat De Vet Du’s senaste hitsingel “Kär i en kändis” kan spana in videon under!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 2nd, 2013

Foto: Fredrik Etoall

Svenska elektropopduon Icona Pop har nu sålt Platina av singeln ”I Love It” (Record Company Ten /Atlantic) i USA och ligger samtidigt på plats 9 på Billboard Hot 100, världens mest prestigefyllda topplista. Det är inte många svenska artister som tidigare sålt Platina i USA (enligt RIAA är det bara Avicii och Swedish House Mafia), vilket motsvarar över 1.000.000 sålda ex.

Icona Pop är just nu i New York och gästar ikväll Late Night med Jimmy Fallon. Fredag morgon spelar de även i USA´s största morgonshow “Good Morning America”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2013

Mando Diaos album ”Infruset” har legat etta på svenska albumlistan i imponerande 15 veckor.
Idag passerade ”Infruset” – även kallad ”Frödingplattan” 120 000 sålda exemplar och når därmed trippel platina.

I förra veckan kammade bandet dessutom hem en Grammis för Årets Folkmusik och Visa. Mando Diaos “Infruset” har nått sällan skådade framgångar i svensk modern pophistoria, inte minst då den glädjande hittat ut långt utanför Mando Diaos vanliga sfär.

“Infruset” släpptes den 31 oktober 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2013

Zara Larsson, som hyllats av flera svenska musikkritiker, har fullkomligt regerat på listorna i Sverige den senaste tiden med sin hitsingel ”Uncover”. I fredags gick den in 1:a på Sverigetopplistan och med över 5 miljoner streams på bara 4 veckor har singeln även sålt Platina!

”Uncover” ligger just nu 1:a på Spotify, 2:a på Digilistan och topp 10 på iTunes. Inte nog med det så har den unga förmågan även 4 låtar på Topplistan samtidigt, över 50 miljoner visningar på YouTube och 90.000 följare på Instagram.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 6th, 2013

Det kan knappast ha undgått någon att förra årets stora utropstecken heter Stiftelsen. Debutalbumet “Ljungaverk” har passerat gränsen för 2 x platina och 2012 års mest spelade låt, ”Vart jag än går” har passerat gränsen för 4 x platina, vilket motsvarar 160.000 sålda singlar. Ett otroligt resultat för ett band som varit aktivt i drygt ett halvår!

I fredags hade Stiftelsen en bejublad turnépremiär på KB i Malmö som avslutades med att bandet blev tilldelade sina platinaskivor. Extra speciell var spelningen eftersom det var den första spelningen någonsin och Stiftelsen själva säger att det var en oförglömlig premiärhelg långt över förväntan!

Turnédatum
7/2 Åre, Bygget

8/2 Borlänge, Liljan

9/2 Bollnäs, Tuppens Danskrog

14/2 Västerås, Culturen
15/2 Rättvik, Rättvik Bowling & Krog

16/2 Sundsvall, Aveny

21/2 Gävle, Gasklockorna

22/2 Karlstad, Nöjesfabriken

23/2 Skövde, Valhall

1/3 Gislaved, Gisleparken

2/3 Ljungby, Garvaren

7/3 Uppsala, Katalin

8/3 Huskvarna, Folkets Park

9/3 Hultsfred, Metropol

14/3 Stockholm, Tyrol

15/3 Göteborg, Pustervik

16/3 Sälen, ICE
20/4 Viking Line, M/S Cinderella
26/4 Piteå, Studio Acusticum
27/4 Bruksvallarna, Café Rudolf – Ramundberget
29/6 Borlänge, Peace & Love

Stiftelsen live i Sverige

...