Peace & Love

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2013

Inför sommaren 2013 gick Sveriges största musikfestival Peace & Love i graven, till stor del på grund av konkurrens från tyskägda Bråvalla Festival. I sommar kommer dock festivalen att återuppstå i ett nytt, bantat format. Den nygamla festivalen kommer precis som tidigare att arrangeras i Borlänge men nu utav den ideella organisationen Peace and Love Foundation som enligt egen utsago tänker “gå tillbaka till rötterna”.

Närmare detaljer om festivalen kommer att presenteras kring nästa månadsskifte.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2013

Peace & Love i Borlänge var Sveriges största musikfestival innan de i år tvingades ge upp kampen mot en dålig ekonomi. Enligt Aftonbladet så redovisas nu skulder på hela 75 miljoner kronor medan tillgångarna är begränsade till 7,8 miljoner kronor. Den enskilt största fordringsägaren är den världsledande konsertarrangören Live Nation vilka kräver 20,7 miljoner kronor. De 9000 personer som köpte biljetter till årets festival kommer med största sannolikhet inte att få några pengar tillbaka eftersom de är lågt prioriterade i konkursförvaltningen.

Peace & Love fick i år tuff konkurrens när den tyska konsertarrangören FKP Scorpio valde att lägga sin nya festival Bråvalla Festival i Norrköping på samma datum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Den tyska konsertarrangören FKP Scorpio låter meddela följande:

De senaste veckorna har visat att det är en svår tid för festivaler i Sverige, något som Hultsfredsfestivalen redan upplevt. Det är såklart olyckligt för arrangörer, artister och andra involverade i festivalarbetet men det har oftast varit biljettköparna som hamnat i mitten och inte fått sina biljetter återbetalade. Vi på FKP Scorpio har funderat på hur vi kan hjälpa till och har kommit fram till att vi kan erbjuda en begränsad mängd som köpt antingen Peace & Love– eller Siesta!-biljett gratis inträde till årets Hultsfredsfestival (en serviceavgift på 100 kronor kommer att debiteras av Eventim för att täcka administrationskostnader). Erbjudandet är begränsat till 3000 biljetter eftersom vi bygger ett område för 15.000 besökare, så vi kan tyvärr inte ta emot alla.

Eftersom vi behöver tid för att planera evenemanget, gäller detta erbjudande från och med idag den 5 juni kl12.00 till fredag den 7 juni kl 23.59.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Direktbussar går gratis till och från festivalområdet från Stockholm och Uppsala via Swebus.

Mer information om hur man går tillväga för att ta del av erbjudandet finns på: www.hultsfredsfestivalen.se.

På grund av platsbrist kan vi tyvärr inte lägga fram samma erbjudande för våra två andra festivaler Bråvalla Festival och Getaway Rock Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2013

Organisationen bakom den nya festivalen Uddevalla Solid Sound låter meddela följande:

Vi vill börja med att beklaga att Peace & Love-festivalen tvingas till konkurs. Vi tycker givetvis att det är jättetråkigt och lider med arrangörer, artister, funktionärer och alla andra inblandade.

Vi har pratat med Peace & Love och är väldigt glada över att kunna erbjuda 300 gratisbiljetter till de som köpt biljetter till Borlänge-festivalen. Först till kvarn gäller och sedan kommer man kunna köpa 2 dagarspass för endast 435:- (ord pris 735:-) efter att de 300 första har gått åt.

Uddevalla Solid Sound är en ny festival som går av stapeln sista helgen (30-31) i augusti på Riversideängen i Uddevalla. Sveriges artistelit kommer att vara på plats, bla så ser vi Darin, Miss Li, Oskar Linnros, Nause, The Sounds, Zara Larsson, Kwaai, Slagsmålsklubben och många fler. Förutom musik blir det flera överraskningar i form av konst, extremsport, dans med mera.

Innehavare av en biljett till P&L ’loggar in’ på tickster.com/pal2013 med referensnumret som hör till det ursprungliga köpet, väljer Uddevalla Solid Sound. Tickster utfärdar då ett ’värdebevis’ i form av en PDF, där det tydligt står vilket erbjudande man nappat på, antal biljetter och mer kompletta personuppgifter som vi sedan kontrollerar i entrén.

www.uddevallasolidsound.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2013

Idag tisdag begär Peace & Love AB sig själva i konkurs. Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.

I höstas sattes en plan upp som var realistisk med tanke på den ryggsäck Peace & Love AB bar med sig och den planen har följts och har känts trygg. Lönehelgen i maj förväntades att bli det stora lyftet. Sedan 2007 har Peace & Love i snitt sålt cirka 23 000 biljetter under maj och juni. Tyvärr kom aldrig lyftet i år.

Hur många som väntade, som tänkte köpa och som ville uppleva det som skulle bli sommarens mest magiska händelse kommer vi aldrig att få veta. Det blir ingen festival.

Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat. – Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed.

Stort tack till alla funktionärer, artister, samarbetspartners, sponsorer, medarbetare, Borlängebor och Borlänge kommun för de 14 år som festivalen funnits.

Peace & Love startades inte bara som en vanlig musikfestival utan också med en vision att förändra världen. Fortsätt att sprida vårt budskap, det kommer vi att göra.

Den positiva kraft, optimism och framtidstro som Peace & Love alltid stått för kommer att fortsätta utvecklas och leva vidare i nya former. Exakt vad det blir får framtiden utvisa.

Inga uttalanden i medier kommer att göras under dagen från ägare, presschef eller någon annan representant från Peace & Loves ledning eller interimsstyrelse. Mer information kommer under presskonferensen och vi hänvisar till den. Information finns även på www.peaceandlove.se.

En presskonferens kommer att äga rum idag i Borlänge på Peace & Loves huvudkontor på Borganäsvägen 42-44 dit samtlig media är inbjuden. Tiden för presskonferens är klockan 16.00.

Läs mer:
Reaktioner från Twitter (SvD.se)
Svårt att få tillbaka biljettpengar (SvD.se)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 21st, 2013

Borlängesönerna i Sugarplum Fairy gjorde sitt första framträdande på Peace & Love 2001, och har sedan dess spelat hela 11 gånger. I sommar spelar de igen. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Det är med stolthet Peace & Love presenterar att bygdens söner i Sugarplum Fairy samlas och gör en unik spelning på sommarens festival. Mycket har hänt i bandet som i mångt och mycket har blivit ett stående inslag på festivalen. Viktor Norén och Jonas Karlsson har startat Viktor & The Blood och Kristian Gidlund har debuterat med boken “I kroppen min – resan mot livets slut och alltings början”.

Detta blir ett mycket speciellt tillfälle att se bandet som gjorde sin första spelning redan 1998 och har spelat på Peace & Love varje år sedan 2001, med ett uppehåll för 2011 års festival.

Sugarplum Fairy består av Viktor Norén, Carl Norén, Kristian Gidlund, David Herbert och Jonas Karlsson.

Sugarplum Fairys spelning äger rum torsdagen den 27 juni.

Det kommer bli en väldigt viktig och speciell spelning för oss och vår publik. Det betyder väldigt mycket för oss i bandet att få göra den här spelningen, säger Carl Norén i Sugarplum Fairy.

Vi känner oerhört mycket för den här bokningen, säger presschef Ronny Mattsson.

Som en extra bonus får alla som köper biljett under tisdagen ett exemplar av dvd:n med Sugarplum Fairys spelning på Peace & Love 2010 helt gratis. Viktor Norén och Jonas Karlsson uppträder även på festivalen med sitt nya projekt Viktor & The Blood.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 1st, 2013

En av landets mest rutinerade och för svensk hiphop mest betydelsefulla artister, Petter, är nu klar för festivalen! Under spelningen dyker det upp ett flertal hemliga gäster. Peace & Love pågår mellan 25–29 juni i Borlänge. Årets tema är Time for Peace.

Petter släppte i början av 2013 den omedelbara radiohiten ”Håll om mig” tillsammans med Daniel Adams Ray. I april 2013 kom Petters nionde album Början på allt som är kryddad med fantastiska gästartister. Han har efter 15 år, åtta album och hits som ”Så klart!”, ”Mikrofonkåt” och ”Det går bra nu” visat att han är en artist som ständigt utvecklas och alltid är aktuell. Han har betytt mer än någon annan för svensk hiphop och nådde det folkliga genomslaget genom första säsongen av ”Så mycket bättre”.

Tidigare klara artister för Peace & Love 2013 (urval):
Depeche Mode, First Aid Kit, Melanie, Pet Shop Boys, Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, Maskinen, Håkan Hellström, Paramore, Gustafsson/Schyffert, The Hives, Ben Howard, Darin, Iggy & The Stooges, Petra Marklund, Miss Li, The Script, Linnea Henriksson, Passenger m.fl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 11th, 2013

Peace & Love ger nu mindre etablerade band möjligheten att få spela på festivalen. I samarbete med Boomtown, Nemis, Bilda och Musikförläggarna Live presenteras ett showcase på Shangri-La-scenen på Peace & Love, som pågår mellan 25–29 juni i Borlänge.

BoomTown:
BoomTown är en drivande kraft för de musiker och artister som verkar i Dalarna och har siktet inställt på en professionell musikkarriär. En del av verksamheten handlar om att omvandla musik till affärer och att hjälpa band och artister att utvecklas. Boomtown jobbar även med utveckling av personer som vill arbeta med musikrelaterade uppdrag som managers, producenter, ljud- och ljustekniker och stöttar med inkubatorverksamhet, rådgivning, support och studioinspelningar. Boomtown har även unika högskoleutbildningar för artister och ljusdesigners.
Ansökan om att spela skickas till [email protected] Mailet skall innehålla länkar till musik, eventuella videos samt biografi. Juryn tar hänsyn konstnärlig kvalité samt aktualitet. Akterna skall ha en koppling till Dalarna där antingen en eller flera medlemmar härstammar från regionen eller är bosatta här.

Nemis:
Nemis är Studiefrämjandets livescen för Sveriges mest lovande nya band och artister. Nemis står för New Music In Sweden och arrangeras på landets bästa klubbar och festivaler. Bland scenerna finns Sticky Fingers i Göteborg, Bryggarsalen i Stockholm och festivaler som Peace & Love, Sweden Rock Festival, Putte i Parken, Umeå Open och Metaltown. För sjätte året i rad finns Nemis på Peace & Love och denna gång intar landets mest intressanta nykomlingar Shangri La-scenen.

Bilda Live:
Studieförbundet Bilda presenterar Bilda Live-scenen på Peace & Love! Bilda jobbar för att fler akter ska få ta plats på de stora musikscenerna och tror på en musikalisk allemansrätt. Med stolthet presenterar de därför ett gäng unga heta musikakter på Peace & Love 2013.

Musikförläggarna Live:
Musikförläggarna har alltid varit tidiga att presentera ny musik. Både för resten av musikbranschen, media och för den musikintresserade publiken. Under 2013 introduceras Musikförläggarnas showcasekoncept ”Musikförläggarna Live”. Målet är att hjälpa lite mer etablerade band och artister till nya samarbeten.
Ett viktigt kriterium är att alla artister som spelar måste ha ett redan pågående samarbete med ett musikförlag. I och med detta blir kvalitén genomgående högre och möjligheten att uppnå sitt individuella mål blir större. Ambitionen är en bred mix mellan etablerade artister såväl som uppstickande stjärnkott och att showcasen alltid ska ha ett tydligt syfte och en avsändare.
Musikförläggarna Live har redan tillsatt sina akter vilket gör att det inte går att ansöka genom dessa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2013

Fyra härliga akter inom reggae och hiphop ansluter. Akterna kommer från skilda hörn som Tyskland, USA, Uppsala och Borlänge. Peace & Love välkomnar särskilt mycket Gavlyn, ett nytt amerikanskt stjärnskott inom old school hiphop. Hon börjar även upptäckas alltmer i Europa. Peace & Love pågår mellan den 25 – 29 juni i Borlänge. Årets tema är Time for Peace.

Dagens släpp:
-Gentleman (DE)
-Gavlyn (US)
-Rootvälta
-Dani M

Tyska Gentleman gör ett återbesök på Peace & Love, och vi lyfter på hatten. Efter regelbundna besök på Jamaica har han lyckats skapa ett helt eget sound och vi kan utlova ett rejält reggaegung som vanligt. Just nu är han dessutom aktuell med nya plattan New day dawn.

Inspirerad av 70-talets funk och spoken word kommer den 23-åriga rapparen Gavlyn hela vägen från USA. Hon är det senaste stjärnskottet inom old school hiphop och även Europa håller på att få upp ögonen för henne. I USA har hon redan rönt stora framgångar inom hip-hopens undergroundscen. Gavlyn har rappat sedan barnsben men nu besöker hon Sverige för första gången.

Tro det eller ej, men genom åren har Borlänge lyckats fostra ett gäng riktigt framgångsrika reggaeband, och i spetsen för dessa går helt klart Rootvälta. Under drygt 25 år har de fått den svenska reggaescenen att dansa i skön baktakt och på Peace & Love har de spelat en handfull gånger och faktiskt så tidigt som 2001. Ett riktigt kärt återseende från ett av landets mest uppskattade reggaeband som har turnéer i USA och Jamaica samt en live-dvd, inspelad på Peace & Love, i bagaget!

När Uppsalarapparen Daniel Monserrat, alias Dani M, släppte sin debut-ep En sån som mig slog den ner som en bomb i hip-hop och reggaekretsar. Med The Salazar Brothers som producenter fick ep:n den slagkraftighet den är värd. Dani M har vi under åren kunnat se i artistsamarbeten med allt från Labyrint, Kapten Röd och Syster Sol. Förortsrap blandat med reggae och reggae med starka hiphopinfluenser, det som det senaste året har blivit Uppsalarappens signum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

Mycket stolta kan Peace & Love nu presentera en livs levande ikon som spelade på Woodstock 1969. Folksångerskan Melanie har sålt 25 miljoner album under sin karriär och var den första kvinnliga artisten som hade tre låtar samtidigt på den amerikanska Billboard-listans Topp 40. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Vi är tokstolta att kunna presentera Melanie, en fortfarande aktiv artist som bröt mark i början av 70-talet och inspirerade många såväl män som kvinnor, säger presschef Ronny Mattsson.

Melanie blir den tredje artisten som uppträtt på legendariska Woodstock 1969 och som nu ska spela på Peace & Love. Tidigare artister som gjort detsamma är John Fogerty år 2010 och Garth Hudson från The Band år 2012.

Om Melanie: Melanie föddes 1947 i Queens, New York. 1969 släppte hon låten ”Bobo’s party”, vilken toppade listor i Frankrike. Debutalbumet Born to be fick lysande kritik i Billboards magasin samma år.

1969 uppträdde hon på det legendariska Woodstock och 1970 introducerades hon på Isle of Weight-festivalen av Keith Moon. Hon uppträdde där igen 40 år senare. 1971 spelade hon även på den tidiga förlagan av Glastonbury-festivalen i England. Hon uppträdde där igen 2011 i samband med dess fyrtioårsjubileum.

2007 blev Melanie inbjuden av Pulps frontfigur Jarvis Cocker att uppträda på Meltdown-festivalen. Tidningen The Independent hävdade ”Det var omöjligt att inte hålla med om att Melanie har förtjänat en plats bredvid Joan Baez, Judy Collins, Joni Mitchell och Marianne Faithfull…”

I början av 70-talet var Melanie den första kvinnliga artisten som hade tre låtar samtidigt på den amerikanska Billboard-listans Topp 40. Låtarna var “Brand new key”,” The nickel song” och ”Ring the living bell”.

Melanie har under sin karriär sålt 25 miljoner album och är fortfarande aktiv.

...