Otto Knows

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2014

NB_AxwellIngrosso

Axwell ^ Ingrosso är det nya projektet från Axwell och Sebastian Ingrosso. Efter sommarens succé på Ibiza med konceptet Departures fortsätter de två svenska housegiganterna att samarbeta genom att inta Bråvallafestivalen.

Även om det var via Swedish House Mafia som många fick upp ögonen för Axwell och Sebastian Ingrosso började historien knappast där. Axwell har, med bland annat två amerikanska Grammynomineringar i bagaget, hyllats som en av 2000-talets mest inflytelse remixare och redan 2009 blev Sebastian Ingrosso prisad som Highest New Entry, då han som nykomling tog sig in på 29:e plats på DJ Mag’s prestigefyllda Top 100 DJ-lista.

Det fanns alltså ett liv både före och efter Swedish House Mafia. Men skillnaden för Axwell och Sebastian Ingrosso var att de gick från att vara hyllade och inflytelserika till att bli breda världsstjärnor, med stadiga platser på DJ Mag’s Top 100 DJ-lista. Nu kommer två av det svenska houseundrets portalfigurer till Bråvalla för ett gemensamt uppträdande. Dessutom är det klart att den nya generationens svenska housestjärnor kommer att vara på plats i form av Alesso, Otto Knows, Style of Eye samt Adrian Lux.

ALESSO
Först prisades han, tillsammans med Sebastian Ingrosso, som “Årets Innovatör” på svenska Grammisgalan. Sedan toppade han den brittiska singellistan med låten “Under Control” tillsammans med Calvin Harris och Hurts. Och efter det blev han nominerad till en amerikansk Grammy för remixen av OneRepublics “If I Loose Myself”. Däremellan gjorde han succéartade spelningar runt om i världen. Man kan lugnt säga att Alesso hade ett rätt bra 2013. Alessandro “Alesso” Lindblad är helt enkelt en av dem som svepts med längst av den svenska housevågen.

OTTO KNOWS
2012 släppte han den fantastiska singeln “Million Voices”. 2013 var han med och skrev Britney Spears comebacksingel “Work Bitch” och nu är vi spända på att se vad Otto Knows tänker hitta på under 2014. Sebastian Ingrosso plockade tidigt in Otto Knows och sedan gick det fort. Via Ingrosso, studion och sedan ett kontrakt med skivbolaget Refune, har Otto Knows utvecklas till att bli ett av de mest spännande och lovande namnen inom den svenska housen.

STYLE OF EYE
När han inte skriver hits åt Icona Pop (“I Love It”) och Maskinen (“Bränner”) eller gör suveräna remixer åt allt från Swedish House Mafia och David Guetta till Rebecca & Fiona, Kylie, Robyn och Miike Snow skapar Style of Eye helt sanslöst svängig house på egen hand. Just nu är Style of Eye aktuell med den nya singeln “Kids”.

ADRIAN LUX
Adrian Lux turnerar på världens hetaste klubbar och är ett av Sveriges största namn på klubbscenen. Hans musik är en dansant blandning av driven house och melodiös pop och han fick en stor hit med den platinasäljande “Teenage Crime” som har över 13 miljoner spelningar på Spotify. I början av 2014 släpps den nya singeln “Sooner or Later”, senare i år kommer ett nytt album och på Grammis-galan är Adrian Lux nominerad i kategorin Årets elektro/dans.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Sebastian Ingrosso och hans etikett Refune har tagit fram flera nya unga talanger, och när man signade den svenska 23-åriga DJn och producenten Otto Knows var förväntningarna stora. Succén lät inte vänta på sig och debutsingeln ”Million Voices” har redan skapat historia på den elektroniska dansmusik-scenen med sina höga listplaceringar och tunga radiorotation.

När vi inleder 2013 finns det inga tecken på att hypen skulle lugna ner sig. Framgångarna avlöser varandra och nu senast har ”Million Voices” sålt guld i Belgien, Holland och hemlandet Sverige. Otto Knows presenterar samtidigt nästa officiella video för låten ”Million Voices”, som totalt sett ingår i ett släpp som inkluderar tre fristående videor till samma låt, varav detta är den andra.

Om Otto Knows:
Otto Knows är uppväxt i Stockholm och tillbringade sina unga år med att smita in på nattklubbar, vilket gjorde att han snabbt fick en djup kärlek till dansmusiken. Det fick in honom på DJ-spåret som senare ledde till en naturlig nyfikenhet för producentrollen. Det dröjde inte länge innan Refune-chefen Sebastian Ingrosso tog honom under sina vingar. Otto Knows värmde upp för Swedish House Mafia på deras avskedsturné och har ett fullspäckat turnéschema det kommande året, med debutsingeln ”Million Voices” som ledmotiv för att erövra världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2012

23-årige svenska DJn och producenten Otto Knows har redan skapat historia på den elektroniska dansmusik-scenen med sin debutsingel. Låten har legat på engelska BBC Radio 1s tyngsta rotation och är redan en stor hit i England där den sålts i över 120 000 exemplar. Även i Holland och Belgien har låten slagit stort och nått guld-status och den ligger nu högt på såväl franska som tyska listor.

Till “Million Voices” släpps inte mindre än tre videos, den första är ute nu och den andra och tredje släpps i slutet på november samt december.

Utöver detta gör Otto Knows ett antal spelningar i USA innan nyår och värmer upp för Swedish House Mafia när deras avskeds-turné når Stockholm och Europa.

OTTO KNOWS PÅ TURNÉ
24/11- Friends Arena, Stockholm (support år Swedish House Mafia)
29/11 – 02 Arena, Prag, Tjeckien
23/11 – Park Planai, Schladming, Österrike
1/12 – Sportpaleis, Antwerpen, Belgien
6/12 – Greystone Manor, Los Angeles
8/12 – Pacha, New York
8/12 – Finale, New York
9/12 – Prime, Boston
29/12 – Revel, Atlantic City
30/12 – Fair Park, Dallas

...