Örebro

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

De kallas punk och metal, men i sina hjärtan är norska bärsärkarinstitutionen Kvelertak ett levande, nästintill brinnande, förkroppsligande av rock and roll. Sedan bandet bildades 2006 har de byggt en trogen skara fans, alltid hungriga på deras ytterst våldsamma livespelningar som förevigats likt två flammande däckspår världen över.

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskar Kvelertak gränslöst. När Refused gjorde sin sista Stockholmsspelning någonsin på Annexet i december var det inga mindre än Kvelertak som var särskilt inbjudna “special guests”.

Bandet debuterade med sitt självbetitlade guldsäljande album 2011 och utnämndes genast till Årets debutalbum av Metal Hammer I Tyskland, Årets rockalbum på norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg det till årets Metal nykomling. Tillsammans med enhälligt beröm från Metal Hammer i England, Terrorizer, Rock Hard, och Kerrang som kallade dem “de mest spännande nya band på den här planeten”. Nu är Kvelertak aktuella med sitt andra album MEIR. Texterna är fortfarande på norska och de tre gitarrister ger själ för begreppet loud.

Kvelertak – eller “strypgrepp” på norska – visar inga tecken på att sakta ner.

Turnédatum
24 januari – Stockholm, Debaser Medis
25 januari – Örebro, Ritz
26 januari – Norrköping, Dynamo
1 februari – Umeå, Rotundan
18 februari – Göteborg, Pustervik

Support: Spiders

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 25th, 2013

The Real Group befinner sig just nu på en omfattande turné i Japan där de marknadsför sitt nya albumsläpp ”Live in Japan!”. Skivan spelades in på Billboard Live i just Tokyo i våras.Men likt alla jultraditioner så återkommer gruppen till konsertscenen för oss Skandinaver med sin stämningsfulla och igenkännande skönsång. Lagom till andra advent blir det konserter för att få oss alla in i julstämning till åtnjutandet av julglögg och pepparkaka.

I 26 år har The Real Group underhållit Sverige och stora delar av världen med sin enastående och banbrytande a capella-konst. Bandet har tillsammans med Lifeline Entertainment producerat konserter sedan våren 2011.

Med rösten som enda instrument har The Real Group skapat ett eget musikaliskt uttryck och lekfullt rört sig mellan vitt skilda musikaliska stilar som jazz, pop och svensk körmusik. Uttrycket i kombination med unik perfektion, talang och personlighet har resulterat i ett artisteri som efterfrågas världen över. Gruppen startade 1984 och har sedan dess bland annat producerat 16 skivor, turnérat i stora delar av världen, sjungit för kejsare och kejsarinnor, haft huvudrollen i en dokumentärserie på TV4, invigt Fotbolls VM och varit konstnärliga ledare för en festival i Sydkorea.

Genom åren har The Real Group samarbetat med en rad stora artister, däribland Malena Ernman, Barbara Hendricks, Povel Ramel, Eric Ericsson, Toots Thielemans, Esbjörn Svensson, Lisa Nilsson, Lill Lindfors, Titiyo, Roland Pöntinen och Peter Jöback. Morten Vinther är ny medlem i The Real Group efter att Peder Karlsson slutat för att istället arbeta som utbildningsledare för ”The Real Academy”, världens första nätbaserade utbildningssajt för vokalmusik. Övriga sångare är Emma Nilsdotter, Katarina Henryson, Anders Edenroth och Anders Jalkéus. Ljudtekniker är Jan Apelholm.

Turnéplan -TRG vintern 2013
Onsdag 04-dec Uppsala – Konsert & Kongress
Lördag 07-dec Örebro – Konserthuset
Onsdag 11-dec Vara – Vara Konserthus
Torsdag 12-dec Skövde – Stadsteatern
Tisdag 17-dec Århus – Musikhuset
Onsdag 18-dec Köpenhamn – Konserthuset

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. I höst släpper den ikoniske artisten boken om sitt liv och ett nytt album. I samband med detta ger han sig ut på en turné som avslutas på Cirkus i Stockholm.

Thomas Di Leva har tillsammans med journalisten Klas Ekman, skrivit självbiografin Vi måste prata om allt. Boken skildrar rakt och rättframt hans väg från det fattiga arbetarhemmet och mobbingen på gymnasiet till vändningen med albumet Vem ska jag tro på?. Hans livshistoria rymmer ufos, kristallmissbruk, skilsmässor, självmordstankar, bus med Måns Herngren, telepatiska samtal med delfiner, hyllningar och sågningar.Boken släpptes igår i samband med Bokmässan i Göteborg

En månad senare, 6/11, kommer också Thomas Di Levas ny album Innan solen går upp. En avskalad samling sånger i akustisk ljudbild där Di Levas röst backas av stråkar och piano. Förstasingeln Drömmen om Sverige släpps 7/10.

I samband med albumrelease ger han sig ut på en kort Sverigeturné som inleds i barndomstaden Gävle och avslutas på anrika Cirkus i Stockholm. Turnerandet tas sedan upp på nytt 2014 med datum som offentliggörs inom kort.

Turnédatum
19 Nov GÄVLE Gävle Konserthus
20 Nov NYKÖPING Culturum
25 Nov GÖTEBORG Stora Teatern
27 Nov VÄSTERÅS Konserthuset
28 Nov ÖREBRO Konserthuset
01 Dec STOCKHOLM Cirkus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2013

Implode, från Mariestad och Skövde, är nu klara för en två veckors lång europaturné tillsammans med storheterna Rotting Christ, Twilight Of The Gods och Negura Bunget. Turnén gör stopp i Tyskland, Holland, Schweiz, Österrike och Frankrike under oktober. I november åker bandet över till Riga och i slutet av november spelar de på svensk mark då bandet gästar Örebro tillsammans med Amaranthe.

Den 30 augusti släppte Implode mini albumet ”Under a new sun” över hela världen, ett album som uppmärksammats av press, radio och fans över hela världen. Det har till och med bildats fanclub i Ryssland för Implode. Världen har med andra ord uppmärksammat Implode och nu på börjar bandet sitt turnerande. Fler datum tillkommer inom kort…

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

Örebrobandet SMASH INTO PIECES har tecknat avtal med Hagenburg om management-representation.

Bandet har haft ett händelserikt år där de bl.a. blev utsedda till “Årets Genombrott” på Bandit Rock Awards och vann “Millencolin Music Prize”. Detta hände när bandet endast hade släppt första singeln “Colder” efter att ha skrivit på skivkontrakt med Gain / Sony Music.

Den 10:e maj släpptes SMASH INTO PIECES debutalbum “Unbreakable” och bandet är nu ute på en nordisk turné på ca 50 datum.

“Hagenburg var vårt förstahandsval när vi började se oss om efter management och vi är glada att kunna inleda ett samarbete. Många nya dörrar har öppnats för oss och mycket hårt arbete väntar så det känns tryggt att få med oss en galen finne som vägvisare!”Isak Snow, SMASH INTO PIECES.

“SMASH INTO PIECES har på egen hand tagit dom livsviktiga första stegen med bravur och lyckats på alla plan, nu är tiden mogen för att växla upp, koppla på 4-hjulsdriften och turbon, jag hoppas att vår verktygslåda kommer till nytta för att åstadkomma detta”Petri H. Lundén, Hagenburg Management.

Hagenburg är Nordens största management med klienter som Europe, The Cardigans, Peter LeMarc, Neverstore, Anette Olzon m.fl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 8th, 2013

Efter en lätt uppvärmning i USA och Kanada med 54 turnédatum på två månader så känner Soilwork att det är dags för Europa att få ta del utav den svenska melodiska dödsmetallen när den är som bäst – det man också benämner som Soilwork!

Skrikhult Produktion presenterar stolt fyra datum i Sverige och ett Norge.

Behöver man presentera SOILWORK år 2013? Året 1995 satte ett par pågar i Helsingborg, med Björn “Speed” Strid i pole position, ihop grunden för vad som idag är Soilwork. De var bland de första att sprida The Gothenburg Sound över världen. Med senaste alstret, “The Living Infinite”, ett dubbelalbum (det första någonsin i genren) sprängfyllt av allt detta band är, så har de tagit en kräsen värld med minskad skivförsäljning på samma sätt som Gudrun (orkanen, inte Schyman) anno 2005 tvingade självaste kärnkraftverket Barsebäck på knä.

Som support ser ni SYBREED och KEEP OF KALESSIN!

Konsertdatum
03/11 Parkteatret – Oslo, Norge
05/11 Dynamo – Norrköping, Sverige
06/11 Club 700 – Örebro, Sverige
07/11 Folkets Park – Huskvarna, Sverige
09/11 KB – Malmö, Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2013

James LaBrie och Matt Guillory

Det hyllade progressiva metalbandet Dream Theaters sångare James LaBrie färdigställer just nu sitt nya soloalbum vilket kommer att släppas i slutet av 2013 om allt går enligt planerna. Detta blir uppföljaren till 2010 års “Static Impulse”. Svensken Peter Wichers, tidigare gitarrist i Helsingborgs-bandet Soilwork, medverkar som låtskrivare såväl som LaBries långvariga partner och keyboardist Matt Guillory. Förutom dessa kommer vi att få höra trummisen Peter Wildoer från Helsingborgs Darkane, gitarristen Marco Sfogli samt Ray Riendeau från Halford på bas.

James LaBries nya soloalbum mixas av Jens Bogren vid Fascination Street Studios i Örebro.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

YOHIO är sångaren, gitarrvirtuosen, multiinstrumentalisten och låtskrivaren som tagit Japan med storm och nu lägger han Sverige vid sina fötter. Med sitt melodifestivalsbidrag, ”Heartbreak Hotel”, var YOHIO hisnande nära att ta hem hela finalen och om svenska folket själva hade fått avgöra så hade han gjort det. Det är därför med stor glädje och stolthet som Live Nation idag kan bekräfta YOHIOs första Sverigeturné någonsin med premiär den 6 september i Örebro.

För ett par dagar sedan släppte YOHIO sitt nya soloalbum ”BREAK the BORDER” och det är där vi får se vidden av hans talang. Samtliga låtar utom den ovanstående är skrivna av honom själv och bortsett från trummor spelar han också det mesta på albumet. Här finns fantastiska gitarriff, intrikata verser, storslaget melodiska refränger, japanskt inspirerade harmonier och explosiva gitarrkaskader.

Turnén sker i samarbete med Ninetone Nation.

Turnédatum
6.9 Örebro Conventum
7.9 Uppsala Svandammshallarna
13.9 Norrköping Flygeln
14.9 Malmö Baltiska Hallen
20.9 Helsingborg Helsingborg Arena
21.9 Karlstad Nöjesfabriken
28.9 Piteå Norrmalmia
5.10 Stockholm Annexet

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2013

Ansiktet släppte nyligen sitt efterlängtade debutalbum “#DENNYARNBMANNEN”. Gaffa gav omdömet “kaxig och nyskapande svensk r’n’b” och Nöjesguiden delade ut en glad gubbe och skrev ”Produktionsmässigt är det här lysande. Sångmässigt likaså.”. Nu är det dags för duon att bege sig ut på sin första turné och premiär blir det i Sälen på påskafton. Därefter följer spelningar under hela våren.Den svenska r’n’b-duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla sällskapet och Herbert Munkhammar från Afasi & Filthy och Maskinen. Efter framgångarna med debutsingeln ”X” och efterföljande ”Äckligt”, som låg på Sverigetopplistan i 34 veckor, släppte de i mitten av mars sitt efterlängtade debutalbum “#DENNYARNBMANNEN”. Nu är de dessutom aktuella med sin första turné.Turnéplan Ansiktet våren 2013

30 mars Sälen, Ice/Harrys

4 april Åre, Bygget

5 april Umeå, Umeå Open

26 april Hultsfred, Metropol

27 april Örebro, Campus 48 H

29 april Uppsala, Svandamshallarna

30 april Karlstad, Nöjesfabriken
4 maj Huskvarna, Popadelica
16 maj Stockholm, Gröna Lund

30 maj Hässleholm, Siesta

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 19th, 2013

Jerry Williams tar detta år farväl av sin trogna skara fans över hela landet.

Nu erbjuder Blixten & Co dig en unik möjlighet att säkra din plats och köpa biljetter före alla andra till publiksuccén som fått ett lysande mottagande av både press och publik – ”Jerka tar avsked – i sitt livs praktform”, ”Rockabillyfest på högvarv” och ”En Sprakande Show”. I höst besöker showen 12 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. Premiär i Jönköping den 13 september med avslutning i Linköping den 7 december. Ordinarie biljettsläpp fredag den 22 mars 2013.

TILL FÖRKÖPSERBJUDANDET

Förköpserbjudandet gäller från 19 mars t.o.m 21 mars kl 17.00.

Turnédatum hösten 2013
13 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
14 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
19 sep – Örebro, Conventum Arena
20 sep – Örebro, Conventum Arena
27 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
28 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
4 okt – Malmö, Malmö Arena
5 okt – Malmö, Malmö Arena
11 okt – Halmstad, Halmstad Arena
12 okt – Halmstad, Halmstad Arena
18 okt – Göteborg, Scandinavium
19 okt – Göteborg, Scandinavium
20 okt – Göteborg, Scandinavium
1 nov – Karlskrona, Telenor Arena
2 nov – Karlskrona, Telenor Arena
8 nov – Gävle, Läkerol Arena
9 nov – Gävle, Läkerol Arena
15 nov – Luleå, COOP Arena
16 nov – Luleå, COOP Arena
23 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
24 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
29 nov – Leksand, Tegera Arena
30 nov – Leksand, Tegera Arena
6 dec – Linköping, Cloetta Arena
7 dec – Linköping, Cloetta Arena

...