Nyköping

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. I höst släpper den ikoniske artisten boken om sitt liv och ett nytt album. I samband med detta ger han sig ut på en turné som avslutas på Cirkus i Stockholm.

Thomas Di Leva har tillsammans med journalisten Klas Ekman, skrivit självbiografin Vi måste prata om allt. Boken skildrar rakt och rättframt hans väg från det fattiga arbetarhemmet och mobbingen på gymnasiet till vändningen med albumet Vem ska jag tro på?. Hans livshistoria rymmer ufos, kristallmissbruk, skilsmässor, självmordstankar, bus med Måns Herngren, telepatiska samtal med delfiner, hyllningar och sågningar.Boken släpptes igår i samband med Bokmässan i Göteborg

En månad senare, 6/11, kommer också Thomas Di Levas ny album Innan solen går upp. En avskalad samling sånger i akustisk ljudbild där Di Levas röst backas av stråkar och piano. Förstasingeln Drömmen om Sverige släpps 7/10.

I samband med albumrelease ger han sig ut på en kort Sverigeturné som inleds i barndomstaden Gävle och avslutas på anrika Cirkus i Stockholm. Turnerandet tas sedan upp på nytt 2014 med datum som offentliggörs inom kort.

Turnédatum
19 Nov GÄVLE Gävle Konserthus
20 Nov NYKÖPING Culturum
25 Nov GÖTEBORG Stora Teatern
27 Nov VÄSTERÅS Konserthuset
28 Nov ÖREBRO Konserthuset
01 Dec STOCKHOLM Cirkus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 24th, 2013

Lisa Miskovskys kommande album, det femte i ordningen heter “Umeå”.
Det första smakprovet från hemstadens hyllning heter ”Wild Winds” och släpps idag, fredag den 24 maj.

I fjol antog Lisa utmaningen att medverka vid Sveriges största lägereld, Melodifestivalen. Hon körde snabbt om tävlingens förhandsfavoriter och gick direkt till final med en av årets största radiosuccéer – ”Why Start A Fire”.

Sedan dess har Lisa skapat ny musik hemma i de Västerbottniska skogarna, denna gång tillsammans med Peder och Anders Stenberg från Umeåbandet Deportees.

Sedan Lisa vid 6 års ålder första gången greppade en gitarr, har musiken och Lisa varit konstant.
Tur är det; sedan Lisas albumdebut 2001 har hon släppt 4 album och generöst bjudit på stora låtar som ”Driving One of Your Cars”, ” Mary”, ”Lady Stardust”, ”What if” och inte minst Back Street Boys’ världshit; “Shape of My Heart”.

Med drygt 200 000 sålda album i bagaget och en av Sveriges flitigast turnerande artister är Lisa Miskovsky en av Musiksveriges största namn och låtskrivare.

Under senare delen av hösten beger sig Lisa ut på Sverigeturné.

Lisa Miskovskys kommande album ”Umeå” släpps i september 2013.

Turnédatum
4 okt Umeå, Aula Nordica
5 okt Sundsvall, Södra Berget
15 okt Nyköpings Teater
16 okt Malmö, Nöjesteatern
17 okt Växjö Konserthus
18 okt Halmstad Teater
19 okt Helsingborgs konserthus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Den 23 december sänder SVT2 en dokumentär om Anna Bergendahl kl. 22:15, ”Från Nyköping till New York”. Två repriseringar är redan nu tablålagda till den 25 december kl. 01:20 samt den 27 december kl. 10:30.

Under 1,5 år har Anna pendlat fram och tillbaka till LA. Det nya albumet är resultatet av ett unikt samarbete mellan Anna och den amerikanska producenten och låtskrivaren Larry Klein. Albumet är skrivet av Anna och Larry Klein tillsammans, med hjälp av ytterligare några låtskrivare, bl. a. Nathan Larson från A-Camp. Det är producerat av Larry och inspelat i anrika Henson Studios i Hollywood.

Man känner igen sig, det är klassisk singer-/songwritermusik av amerikanskt snitt som ger associationer till Tracy Chapman, Emmylou Harris, Norah Jones, Lucinda Williams, men det är ändå helt nytt!

Larry har framför allt gjort sig ett namn som producent för kvinnliga singer-/songwriters av högsta konstnärliga och kommersiella rang: Tracy Chapman, Joni Mitchell, Melody Gardot, Madeleine Peyroux.

”Something To Believe In” släpptes i Sverige, Norge och Finland den 24 oktober.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 12th, 2012

Ett av Sveriges mest populära och turnérande rockband – Mimikry – lägger spelningarna på hyllan ett tag, efter tre återstående festivalspelningar i slutet av sommaren.

Ibland behöver ett band en paus. Det har varit ett intensivt år med jobb av ny skiva (Monster) och turné. Vi vet inte själva när vi kommer börja turnera igen, men vi vill poängtera att pausen inte beror på nån osämja, hälsar bandet.

Mimikry fick redan 2004 en hit med “En flicka som är stark”, men det var med skivan Alderland (2008) som bandet hittade ut till en större, bredare och framförallt trogen publik. I mars i år släpptes senaste skivan – Monster – som följdes upp med en större turné.

Här spelar Mimikry innan paus:
27/7: Rocktown festival, Nyköping (Mimikry headline)
28/7: Gruvpunken, Norberg (Mimikry headline)
16/8: Rockstad: Falun

Mimikry på Facebook

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 12th, 2011

steelwing-2011

Det unga Nyköpings-bandet Steelwing kommer under augusti att påbörja inspelningen av sitt andra album vid Leon Music Studios i Karlstad tillsammans med producenten Rikard Löfgren. Löfgren har band som Deathstars, Mamakin, Enforcer och Vomitory på sin digra meritlista. Albumet, som ännu inte fått någon titel, kommer att släppas i början av nästa år genom NoiseArt Records, en del av Rock The Nation.

Steelwing släppte sitt debutalbum, “Lord Of The Wasteland”, den 30 april förra året. Den gången hette producenten Nicko DiMarino.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2011

disfear

Det svenska kängpunkbandet Disfears basist Henrik “Henke” Frykman avled i fredags den 25 mars efter en längre kamp mot en cancersjukdom. Han blev 40 år gammal. De kvarvarande bandmedlemmarna Björn Pettersson, Marcus Andersson, den tidigare Entombed-gitarristen Ulf Cederlund och sångaren Tomas Lindberg (ex-At The Gates) har gjort följande gemensamma uttalande:

“Det är med tunga hjärtan som vi informerar er om att fredagen den 25 mars avled Henrik Frykman i sitt hem efter en lång kamp mot cancer. Henrik kommer att saknas mycket av familj och vänner.”

Disfear bildades i Nyköping 1989 under namnet Anti-Bofors. Året därpå blev Henrik Frykman medlem i bandet och 1993 släpptes albumet “A Brutal Sight of War” vilket utsågs till årets punkalbum av den anrika brittiska tidningen Kerrang.

Frykman har sedan dess turnerat med bandet över hela världen. Hans sista skiva med gruppen blev 2008 års “Live The Storm” vilken släpptes genom amerikanska Relapse Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 23rd, 2010

steelwing

Heavy metal-bandet Steelwing från Nyköping fick nyligen se en dröm gå i uppfyllelse då de tillfrågades om de ville vara förband till de återförenade tyska hårdrockslegenderna Accept på deras Europa-turné i början av nästa år. På grund av detta så kommer inspelningen av gruppens andra album att skjutas upp något men de planerar ändå att släppa det under 2011. Steelwings debutalbum, “Lord Of The Wasteland”, släpptes den 30 april i år genom Noise Art Records.

Turnén med Accept inleds i tyska Osnabrück den 14 januari och avslutas på hemmaplan i Stockholm den 17 februari. Förutom Tyskland och Sverige så besöks även Belgien, Frankrike, Spanien, Schweiz, Italien, Österrika, Ungern, Polen, Tjeckien och Norge.

Svenska konsertdatum:
15 februari – Trädgår’n, Göteborg
17 februari – Arenan, Stockholm

Mer information om Steelwings Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2010
Sabaton

Sabaton

Metalbandet Sabaton från Falun får nu också en helt egen kryssning. Den 2 december kommer nämligen Sabatonkryssen att avgå från Stockholm med Silja Galaxy. Förutom Sabaton kommer Haparandas stoltheter Raubtier, Steelwing från Nyköping samt de bägge Falu-banden Prey och Mary Fay att spela under den 23 timmar långa kryssningen. Fler band tillkommer.

Ytterligare information hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 5th, 2010

MTG Radio har beslutat att från och med den 1 juli ersätta stationen Lugna Favoriter med Bandit Rock på en rad platser i Sverige. Detta medför att Bandit Rock blir den tredje största radiostation och MTG Radio äger nu två av de tre största kommersiella radiokanalerna i landet. Anledningen till beslutet är att stationen vuxit oerhört snabbt de senaste åren.

Idag sänds Bandit Rock till Stockholm, Göteborg och norra Bohuslän. Den 1 juli utökas sändningsområdet med Luleå, Skellefteå, Uppsala, Nyköping, Linköping, Norrköping, Kristianstad samt Trestads-området (Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla). Lugna Favoriter kommer därefter endast att sända i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2010

steelwing

Heavy metal-bandet Steelwing från Nyköping presenterar nu sin nya video för låten “Roadkill (…Or Be Killed)” vilken spelades in tillsammans ed Younique Films från Holland. Låten är tagen från gruppens debutalbum, “Lord of the Wasteland”, vilket släpps i Europa den 30 april genom Noise Art Records / Rock The Nation. Videon ser du själv nedan.

I höst kommer Steelwing som vi tidigare berättat att agera förband på det legendariska tyska metalbandet Blind Guardians turné genom Europa.

...