Norrköping

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2013

Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget ger sig Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton ut på sin hittills största Sverigeturné.
Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras senaste skiva, platinasäljande ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan.

Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivalerna vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD’n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2012 med utsålda spelningar från Malmö till Piteå.

”Förra året fick vi flera utmärkelser. Bland annat blev vi ”Sveriges bästa liveband” enligt Bandit Radios lyssnare och detta blir vår chans att på flera klassiska arenor bevisa att vi förtjänar denna utmärkelse” /Pär Sundström, bas.

Med sig på turnén har Sabaton två förband som meddelas senare. Klart sedan tidigare är att de även spelar på sin egen festival Sabaton Open Air som går av stapeln i Falun 14 – 16 augusti.

SABATON SOMMARTURNÉ 2014:
31 juli Stenungsund, Nösnäsvallen
2 aug Varberg, Fästningshörnan
7 aug Borgholm, Borgholms Slottsruin
8 aug Ronneby, Brunnsparken
9 aug Trelleborg, Östervång
16 aug Falun, Sabaton Open Air
21 aug Uppsala, Vaksala Torg
22 aug Norrköping, Folkets Park / Borgen
23 aug Karlstad, Mariebergsparken

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2013

I går inleddes bandsläppsveckan till Bråvalla med metal/hardcore i form av bland andra Iron Maiden och Bring Me The Horizon. I dag följer vi upp med ett fyrtal i svenska soloess och hälsar Veronica Maggio, Laleh, Melissa Horn samt Daniel Adams-Ray välkomna till festivalen!

Det brukar ofta pratas om hur svårt det är att följa upp en succé. För hur följer man egentligen upp ett album som resulterat i Grammisar, Rockbjörnar och Spotify-rekord, ett album varifrån samtliga elva spår gick in på singellistan och den monumentala förstasingeln “Jag kommer” sålde platina sju gånger om? För Veronica Maggio verkar det inte vara något problem ­– det är bara att göra ett ännu starkare album.

Förväntningarna på Veronica Maggios fjärde album “Handen i fickan fast jag bryr mig” var skyhöga. Men precis som vanligt överträffade Maggio alla upptrissade förhoppningar och skivan sålde snabbt guld. Nu är det klart att hon även kommer till Bråvalla i sommar.

De andra tre soloessen som också är klara för sommarens festival är Laleh, Melissa Horn och Daniel Adams-Ray.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

De kallas punk och metal, men i sina hjärtan är norska bärsärkarinstitutionen Kvelertak ett levande, nästintill brinnande, förkroppsligande av rock and roll. Sedan bandet bildades 2006 har de byggt en trogen skara fans, alltid hungriga på deras ytterst våldsamma livespelningar som förevigats likt två flammande däckspår världen över.

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskar Kvelertak gränslöst. När Refused gjorde sin sista Stockholmsspelning någonsin på Annexet i december var det inga mindre än Kvelertak som var särskilt inbjudna “special guests”.

Bandet debuterade med sitt självbetitlade guldsäljande album 2011 och utnämndes genast till Årets debutalbum av Metal Hammer I Tyskland, Årets rockalbum på norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg det till årets Metal nykomling. Tillsammans med enhälligt beröm från Metal Hammer i England, Terrorizer, Rock Hard, och Kerrang som kallade dem “de mest spännande nya band på den här planeten”. Nu är Kvelertak aktuella med sitt andra album MEIR. Texterna är fortfarande på norska och de tre gitarrister ger själ för begreppet loud.

Kvelertak – eller “strypgrepp” på norska – visar inga tecken på att sakta ner.

Turnédatum
24 januari – Stockholm, Debaser Medis
25 januari – Örebro, Ritz
26 januari – Norrköping, Dynamo
1 februari – Umeå, Rotundan
18 februari – Göteborg, Pustervik

Support: Spiders

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

Efter ett succéartat premiärår för Bråvallafestivalen i Norrköping, den största festivalen som någonsin har arrangerats i Sverige, är det nu dags att blicka framåt mot nästa sommar. Det första klara bandet till Bråvalla 2014 är inga mindre än IRON MAIDEN!

Nästa år ger sig IRON MAIDEN ut på turnén “Maiden England World Tour” och spelningen på Bråvalla blir den enda som bandet gör i Sverige. Den extremt framgångsrika turnén “Maiden England World Tour” har tagit sitt namn från den klassiska liveupptagningen från Birmingham 1988 och baseras på hits samt fanfavoriter från 1980-talet, varav vissa kommer bli framförda live för sista gången någonsin. Iron Maidens manager Rod Smallwood förklarar:

– Som alla våra fans känner till är “Maiden England” den tredje delen i vår “History Triology” över 1980-talets video/dvd-utgivningar, så det här kommer troligtvis bli sista gången vi turnerar med en låtlista baserad på 80-talet och därmed även den sista gången NÅGONSIN som fansen kommer att få höra vissa av dessa låtar live.

– På grund av det kommer vi att ändra om lite i låtlistan för konserterna under 2014, för att göra den mer representativ för hela 80-talet och de tre DVD:erna – “Early Days”, “Live After Death” och givetvis “Maiden England”, tillsammans med ett anmärkningsvärt undantag från 90-talet. Fansen kommer att veta vilken låt jag pratar om!

När “Maiden England”-turnén är över kommer bandet att ha spelat 102 konserter i 32 länder inför över två miljoner fans sen den inleddes i USA i juni 2012.

IRON MAIDENS konsert på Bråvallafestivalen i sommar ser ut att vara förutbestämd att bli en modern klassiker!

Förutom IRON MAIDEN är det även klart att Bring Me The Horizon, Trivium, We Came as Romans samt Of Mice & Men kommer till Bråvalla, som nästa år arrangeras 26-28 juni.

Nästa års Bråvallafestival har fått en hård inledning, men inom kort kommer fler bandsläpp som fokuserar på andra genrer.

Rabatterade Wild Card-biljetter till Bråvalla släpps exklusivt i Norrköping lördagen 14 december och kommer säljas hos Norrköpings Turistbyrå mellan klockan 10:00 till 14:00. I resten av landet släpps biljetterna måndagen 16 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2013

Festen fortsätter våren 2014 på konsertturné med Ulf Dageby, Nikke Ström, Håkan Nyberg, Mattias Hellberg, Håkan Svensson, Matilda Sjöberg och Ulf ”Vinyl” Stenberg.

Turnépremiär för NationalTeaterns RockOrkester blir det i Borås på Folkan den 31 januari 2014 och totalt besöker man 13 orter (se turnéplan nedan) med final den 8 mars i Trollhättan. Det utlovas en stor dos nostalgi och en bit svensk musikhistoria med låtar som ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar” som många av oss diggat på fritidsgården, i gillestugan och i vår återupplevs live på turné! Biljetterna finns ute nu.

I höst medverkar Ulf Dageby i TV4´s succéprogram ”Så mycket bättre”.

Om NationalTeaterns RockOrkester:

Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar. 1972 kom debutalbumet Ta det som ett löfte följt av Livet är en fest som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.

Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang. Det verkliga politiska budskapet i vissa låtar, exempelvis Speedy Gonzales och Livet är en fest har därför ibland misstolkats. Dessa låtar har ibland kommit att betraktats som drog- och festmusik trots att det avsedda budskapet egentligen snarast varit det omvända. 1978 kom albumet Barn av vår tid, där titelspåret är en av de mest kända låtarna gruppen framfört. Ulf Dageby var nu den drivande musikaliska kraften i bandet. Sommaren 1977 var Nationalteatern en av de ledande krafterna i Tältprojektet.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och NationalTeaterns RockOrkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, Rövarkungens ö (1980) och genomförde året därpå en avskedsturné. Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter på Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sjöhistoriska i Stockholm. Av originalmedlemmarna i RockOrkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och sedan 2005 är Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.

Turnéplan 2014: NationalTeaterns RockOrkester
31/1 Borås, Folkan
1/2 Ronneby, Ronneby Brunn, Ronsalen
5/2 Stockholm, Cirkus
7/2 Uppsala, Konsert & Kongress
8/2 Gävle, Konserthus
14/2 Helsingborg, Konserthus
15/2 Växjö, Konserthus
21/2 Norrköping, De Geerhallen
22/2 Örebro, Konserthus
28/2 Eskilstuna, Lokomotivet
1/3 Västerås, Konserthus
7/3 Huskvarna, Folkets Park
8/3 Trollhättan, FH Kulturhuset

(med reservation för eventuella ändringar)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 30th, 2013

Sommaren 2013 arrangerades Bråvalla Festival i Norrköping. En tidigare mätning från HUI Research visar att den turistekonomiska effekten var 100 miljoner kronor. Nu presenteras ytterligare en rapport från HUI Research, “Analys av teoretiska sysselsättnings- och kommunala skatteeffekter kopplat till Bråvalla Festivalen”, som visar att festivalen skapat 60 årsverken i Norrköpings kommun.

I rapporten redovisar HUI Reasearch en analys av de sysselsättnings- och skatteeffekter som evenemanget teoretiskt har skapat i Norrköpings kommun. Båda effekttyperna (dvs. sysselsättning och skatter) är baserad på den turistekonomiska omsättningen som genererades i samband med Bråvalla Festival sommaren 2013. Rapporten innehåller en redogörelse för hur effekterna uppstår, dvs. vad som krävs för att den turistiska omsättningen ska omvandlas till arbetstillfällen och skatteintäkter för Norrköpings kommun.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2013

Den 13 september i år delade den välkända tyska metaltidningen Metal Hammer ut sina årliga priser vid en ceremoni i Berlin. Year Of The Goat från Norrköping tog då hem titeln “Bästa debutalbum” för “Angels’ Necropolis” som släpptes genom Ván Records i slutet av 2012.

I början av november kommer Year Of The Goat också att ge sig ut på en dryga två veckor lång Europa-turné sponsrad av tyska Hard Rock Magazine då de bland annat kommer att uppträda på festivalen Hammer Of Doom VIII i tyska Würzburg. Det blir även konserter i Danmark, Grekland, Belgien, Holland, Ungern och Österrike innan de återvänder till Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2013

Minns du i somras? Hur 51.590 festivalbesökare intog Bråvalla i Norrköping och skapade Svensk festivalhistoria? Hur marken gungade under fötterna på Rammstein och Hoffmaestrospelningen eller hur Avicii gjorde sin största spelning i Sverige någonsin? Vi lovar att det kommer bli en minst lika storslagen fest nästa år och idag kan vi meddela att de nya datumen för Bråvalla 2014 är satta. Ett hett tips: Boka in 26-27-28 juni i kalendern redan nu.

Planeringsarbetet inför nästa års festivaler är i startgroparna och Bråvalla Festival 2014 kommer att äga rum under 26-28 juni. För att få upp peppen ännu mer kommer här en tillbakablick från årets festival som redan under premiäråret blev en succé med en line-up utöver det vanliga. Förutom att vi stolt kunde presentera storheter som Frank Ocean, Avicii, Green Day och Volbeat, kammade festivalen även hem titeln som den största svenska musikfestivalen genom tiderna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2013

I samarbete med Disney släpper Universal Music idag singeln I min värld som är ledmotivet till Disney Channels nya storsatsning Violetta. I min värld framförs av den 17-åriga super-talangen Linnea Kjällström från Norrköping.

Tv-serien Violetta följer huvudpersonen med samma namn i allt det som hör tonårstiden till; kompisar, kärlek, familj och drömmar om framtiden. En stor del av historien utspelar sig på en sång- och dansskola som Violetta går på, och musik är en integrerad del i berättelsen där varje avsnitt innehåller flera specialskrivna låtar. Violetta har premiär 14 oktober på Disney Channel.

Andra stjärnor som genom åren har vuxit med Disney Channel internationellt är Miley Cyrus, Selena Gomez och Jonas Brothers. I Sverige har Disney bl.a. samarbetat med Molly Sanden, Eric Saade, Ola Svensson och Robin Stjernberg. Mer

Linnea Kjellström har kommit fram via Universal Musics tjänst Spinnup – en distributionstjänst på digitala plattformar för osignade artister.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2013

Bokningsbolaget Skrikhult Production som har varit baserat i Falun under de senaste fem åren har flyttat kontoret till Norrköping. Samma telefon och mail fungerar.

Ny adress blir:
Skrikhult Production
605 70 Svärtinge

...