Miss Li

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2013

Organisationen bakom den nya festivalen Uddevalla Solid Sound låter meddela följande:

Vi vill börja med att beklaga att Peace & Love-festivalen tvingas till konkurs. Vi tycker givetvis att det är jättetråkigt och lider med arrangörer, artister, funktionärer och alla andra inblandade.

Vi har pratat med Peace & Love och är väldigt glada över att kunna erbjuda 300 gratisbiljetter till de som köpt biljetter till Borlänge-festivalen. Först till kvarn gäller och sedan kommer man kunna köpa 2 dagarspass för endast 435:- (ord pris 735:-) efter att de 300 första har gått åt.

Uddevalla Solid Sound är en ny festival som går av stapeln sista helgen (30-31) i augusti på Riversideängen i Uddevalla. Sveriges artistelit kommer att vara på plats, bla så ser vi Darin, Miss Li, Oskar Linnros, Nause, The Sounds, Zara Larsson, Kwaai, Slagsmålsklubben och många fler. Förutom musik blir det flera överraskningar i form av konst, extremsport, dans med mera.

Innehavare av en biljett till P&L ’loggar in’ på tickster.com/pal2013 med referensnumret som hör till det ursprungliga köpet, väljer Uddevalla Solid Sound. Tickster utfärdar då ett ’värdebevis’ i form av en PDF, där det tydligt står vilket erbjudande man nappat på, antal biljetter och mer kompletta personuppgifter som vi sedan kontrollerar i entrén.

www.uddevallasolidsound.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 22nd, 2013

Foto: Maria Östlin

Den 10:e april är Miss Li tillbaka med sitt sjunde fullängdsalbum, ”Wolves” (National/EMI), och som vanligt bjuds vi på en svindlande resa. Det som till en början var en tänkt som ett album med osläppta alster från åren 2007-2012, tog i vintras en vändning och blev istället ett album med 8 helt nyskrivna låtar.

”Vi lyssnade igenom alla de låtar som av olika anledningar inte kommit med på något album och de kändes verkligen jättebra, berättar Linda. Men jag insåg också ganska snart att det inte räckte, för dom inte längre kändes som jag. Det är inte där jag är rent musikaliskt och känslomässigt just nu.”

Miss Li, ”urkraften från Borlänge”, som näst intill konstant har turnerat världen över sedan hon köpte det där pianot för 7 år sedan, har med sin egensinniga musik och speciella röst blivit en av Sveriges största artister. Många av oss förknippar nog Miss Li med glad, rak pop och trallvänliga melodier, men går vi djupare avslöjas andra sidor, och det är precis de sidorna får vi ta del av mer på albumet “Wolves”.

”En nära vän berättade en historia om en morfar som talade med sitt barnbarn. Han berättade om den ständiga kamp som pågick inom honom och alla människor. En kamp mellan två vargar – en god och en ond. Sonen satt ett tag och funderade på det som hans morfar hade berättat, sedan frågade han. Men vem vinner då? Då svarade han: Den varg man matar!

Några dagar senare spelade producenten och låtskrivarkollegan Sonny Boy Gustafsson upp en helt ny melodi för mig. Det var melodin till det som sen skulle komma att bli “Spaceship”. Precis den stunden så föll alla mina tankar på plats, och jag förstod att jag behövde greppa den känslan och hålla fast vid den för att kunna ta mig ur det som höll mig under ytan.”Så skivan blev lite som terapi och det som från början bara var en låt, blev plötsligt ett helt album. Innerligt och rakt. Mörkt men ändå hoppfullt..

“Wolves” handlar därför helt uteslutande om ångest, kärlek, självförakt och beroende, men med den känslan att alla negativa spiraler går att vända åt andra hållet.

Låtarna är skrivna tillsammans med och producerade av Sonny Boy Gustafsson, och har mixats av Lasse Mårten (Lykke Li, Peter Bjorn & John m fl) Med den känslan blickar vi nu fram mot den vårturné som börjar den 12:e april och sträcker sig över sommarens festivaler.

“Wolves” släpps som dubbel-cd där första skivan består av 8 nya Miss Li-låtar och andra skivan bland annat består av Miss Li:s tolkningar från “Så Mycket Bättre”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

För bara tio år sedan köpte hon ett piano och började skriva låtar. Idag är Miss Li en av Sveriges största kvinnliga artister. Det var tre år sedan hon stod på Stora Scen och den 16 augusti kl. 20.00 är hon tillbaka.

Med sex album i bagaget och en rosad medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre” är Miss Li en av Sveriges hetaste kvinnliga artister. Just nu jobbar hon på ett sjunde album som planeras att släppas den 10 april och efter det väntar en sommarturné. Det enda stoppet i Stockholm blir på Gröna Lunds Stora Scen den 16 augusti.

Jag har ett mycket starkt minne av sommarkvällen den 18 juni 2010, när Miss Li klev in på Stora Scen och fullständigt trollband publiken och mig. Det blir ett mycket kärt återseende i augusti, säger Kenny Mattsson programchef på Gröna Lund.

Alla Miss Lis kommande konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Foto: Maria Östlin

Efter att ha sålt ut sin första spelning på Berns i Stockholm så släpper National nu en extrakonsert, den 9/5, för alla som inte fått tag i biljetter!

Miss Lis vårturné stoltserar redan med utsålda konserter i bland annat Västerås och Vara. Se hela turnéschemat här:

2013-04-12 | 19.30 Bollnäs Kulturhus – Bollnäs
2013-04-13 | 19.30 Gävle Konserthus – Gävle (UTSÅLT)
2013-04-19 | 22.00 Svandammshallarna – Uppsala
2013-04-20 | 19.30 Conventum – Örebro
2013-04-25 | 19.30 Konserthuset – Västerås (UTSÅLT)
2013-04-26 | 21.00 Flygeln – Norrköping
2013-04-27 | 22.00 Karlskrona Konsthall – Karlskrona
2013-05-03 | 22.00 Vara Konserthus – Vara (UTSÅLT)
2013-05-04 | 20.00 Växjö Konserthus – Växjö
2013-05-09 | 21.00 Berns – Stockholm (EXTRA KONSERT)
2013-05-10 | 21.00 Berns – Stockholm (UTSÅLT)
2013-05-16 | 20.00 Liseberg – Göteborg
2013-05-17 | 20.00 Apollon – Trollhättan
2013-05-18 | 21.00 Mariebergsskogen – Karlstad

Utöver vårturnén är Miss Li även konfirmerad till Peace & Love, Kirunafestivalen och Skulefestivalen!

Miss Li på turné i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2012

Foto: Maria Östlin

Med sitt starka artistiska uttryck har Linda Carlsson alias Miss Li etablerat sig bland våra allra största artister 2012. Dels genom sitt senaste album “Tangerine Dream”, vars singlar My heart goes boom och Plastic Faces blivit stora radio- och svensktoppshits, dels genom medverkan i TV programmet “Så Mycket Bättre” där hon i sina framträdanden oftast gjort nya original av alstren hon framfört. Versionen av Pughs Här kommer natten blev 1:a på svenska Digilistan, samtliga andra har blivit topp 20. Framträdande på Allsång på Skansen och en mycket framgångsrik höstturné har också bidragit till att Miss Li numera är ett av den svenska pophimlens hetaste namn.

Nu släpps datumen till vårturnén 2013…

Konsertdatum
12/4 | BOLLNÄS | Bollnäs Kulturhus
13/4 | GÄVLE | Gävle Konserthus
19/4 | UPPSALA | Svandammshallarna
20/4 | ÖREBRO | Conventum Arenan
25/4 | VÄSTERÅS | Konserthuset
26/4 | NORRKÖPING | Flygeln
27/4 | KARLSKRONA | Konsthallen
03/5 | VARA | Vara Konserthus
04/5 | VÄXJÖ | Växjö Konserthus
10/5 | STOCKHOLM | Berns
16/5 | GÖTEBORG | Liseberg
17/5 | TROLLHÄTTAN | Folkets Hus
18/5 | KARLSTAD | Friluftsteatern Mariebergsskogen

Fler datum kan tillkomma.

Mer information om Miss Lis Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2012

Miss Li, som just nu gör succé i Så mycket bättre, spelar på Lisebergs Stora Scen den 16 maj 2013.

Miss Li är hetare än någonsin! Nyligen toppade hon Digilistan med sin version av Pugh Rogefeldts Här kommer natten, och titt som tätt dyker hennes musik upp i alla tänkbara tv-sammanhang. Grey’s Anatomy, Desperate Housewife’s och Weeds är bara några av de program som spelar hennes låtar.

Samtidigt fortsätter senaste singeln Plastic Faces, från albumet Tangerine Dream, att klättra mot Svensktoppens förstaplats. Allt medan hennes fans sätter tänderna i samlingsalbumet Singles and Selected som släpptes i början av november.

Som grädde på moset är Miss Li nu även klar för en spelning på Liseberg. Den 16 maj 2013 uppträder hon med sitt band på Stora Scenen.

Artister som är klara för Liseberg 2013:
Miss Li, 16 maj på Stora Scenen
Iggy & The Stooges, 26 juni på Stora Scenen

Miss Li på Liseberg 2013

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2012

Popdrottningen Miss Li är klar för sommarens Peace & Love. Det blir den femte spelningen på festivalen för den Borlängebördiga artisten som i och med sin medverkan i årets Så mycket bättre är större än någonsin och har nått ut till en ännu bredare målgrupp. Miss Li är i dagarna aktuell med samlingsalbumet Singles and Selected och hyllades storartat i säsongens tredje avsnitt av Så mycket bättre. Med lättsmittande melodier och energiskt pianokomp har hon tidigare producerat hits som ”Oh boy”, ”Ba ba ba” och ”Dancing the whole way home”. Nu är hon alltså klar för Peace & Love 2013.

Jag gick på den allra första Peace & Love festivalen som 17 åring, jag spelade med mitt allra första demoband som 18-åring, jag såg festivalen växa, jag har jobbat som funktionär och städat bajjamajor, spelat fotboll med burkar utanför festivalområdet, jag har sett de bästa konserterna och jag har dansat hem medan solen gått upp…just där! I Borlänge! På Peace & Love! Och nu vill jag ha ännu fler sådana minnen. Sådana som gör livet värt att leva! Peace & Love 2013! Säger Linda Carlsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2012

darin-2010

Äntligen är det spikat vilka svenska musikprofiler som ska packa sina väskor, styra kosan mot Gotland och förbereda sig på en dryg veckas intensivt umgänge med musikkollegor. I årets upplaga av Så mycket bättre får vi lära känna människorna bakom omtyckta sånger som Varning på stan, Living in America, Apan som liknar dig, Dinga linga Lena, Lovekiller, Oh boy och Eviva España.

Deltagare i Så mycket bättre 2012
Darin Zanyar, 24 år, Stockholm.
Linda “Miss Li” Carlsson, 29 år, Stockholm.
Maja Ivarsson [sångerska i The Sounds], 32 år, Malmö.
Olle Ljungström, 50 år, Sollebrunn.
Magnus Uggla, 57 år, Danderyd.
Pugh Rogefeldt, 65 år, Visby.
Sylvia Vrethammar, 66 år, Köln.

Jag är mycket stolt och glad över att få presentera detta fantastiska gäng unika artister. Jag är övertygad om att vi både kommer att få se spännande musikaliska möten och människor med en intressant, underhållande och engagerande historia att berätta, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

Så mycket bättre vann tv-priset Kristallen för 2011 års bästa underhållningsprogram, och produceras av Mastiff.

Källa: TV4, DN

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2011

miss-li-2010

Miss Li har genom åren haft med en räcka låtar i Amerikanska Tv-serier – t ex Weeds, Desperate housewives, Grey’s Anatomy – men aldrig nånsin har hon haft med låtar i två avsnitt i rad. Men fr o m denna veckan tillhör hon den lilla exklusiva skaran artister som lyckats med bedriften! I förra veckans avsnitt av Grey’s Anatomy kunde den amerikanska publiken höra Devil’s Taken Her Man och i dag torsdag kan desamma höra den nya singeln Hit It! Båda låtarna är hämtade från vårens finfina album Beats & Bruises.

Här i Sverige kan vi avnjuta Miss Li i söndagens avsnitt av Svt:s Moreaus med vänner.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2010

miss-li-2010

För andra året i rad samarbetar Peace & Love med Roky Erickson´s Ice Cream Social i Austin, Texas. Tillsammans med Gibson och glassmärket Amys ser Peace & Love till att arrangemanget blir av under 2010. Förra året hade Peace & Love med sig artisten The Tallest Man On Earth, i år följer Miss Li med för att uppträda. Ett tiotal artister kommer att genomföra spelningar och i biljettpriset ingår även en bägare av Rokys favoritglass Amys.

Bakgrunden till samarbetet startade 2008, då Roky Erickson gjorde en hyllad spelning på Peace & Love i Borlänge. Roky gillade konceptet att blanda budskap med musik och föreslog ett samarbete direkt på plats. Och eftersom Peace & Love älskar Roky och tycker att Ice Cream Social är ett arrangemang med hjärtat på rätta stället så inleddes ett samarbete under 2009.

Roky Erickson´s Ice Cream Social startade i början av 2000-talet av vänner och musiker, med ursprungssyfte att samla in pengar till Roky genom “Roky Erickson Foundation”. Sedan några år tillbaka så går intäkterna även till andra välgörande syften. Under 2010 går intäkterna till en Trust Fund för musiker i Austin som saknar försäkring. Arrangemanget äger rum den 18 mars.

Festivalens namn kommer ifrån att Roky själv, efter ett mycket trassligt förflutet, ville träffa vänner, äta glass och lyssna på bra musik under avslappnade former.

Rokys levnadsöde är ett av de märkligaste och kanske mest tragiska i musikhistorien.

Bakgund Roky Erickson och Ice Cream Social

Roky har framförallt gjort ett avtryck i musikhistorien som grundare och pionjär av “garagerock” och startade sitt första band 13th Floor Elevators år 1965. Under en period var Janis Joplin medlem.

I slutet av 60-talet blev Rokys diagnosticerad paranoid schizofreni och utsattes mot sin vilja för elchocksterapi. Han togs för innehav av lättare droger och hävdade sinnessjukdom, vilket resulterade i att han togs in på mentalsjukhus. Det blev starten på en mycket lång Kafka-liknande tillvaro för Roky.

Efter att ha rymt ett antal gånger så spärrades han till slut in på ökända Rusk State Hospital för kriminellt sinnesjuka. Behandlingen bestod av elchocker och Thorazine. När han till slut blev fri så fick han bo hos sin mamma, komplett bankrutt, omyndigförklarad och i mycket dålig psykisk balans. På grund av sin religiösa åskådning förvägrade modern Roky den medicin han behövde för sin allvarliga sjukdom. Den yngste brodern Sumner stämde till slut modern 2001 och tog över förmyndarskapet. Han har hjälpt Roky att reda ut den mycket trassliga ekonomin och att få den medicin denne varit i behov av under många år.

För några år sedan blev Roky till slut myndig, cirka 60 år gammal. Han såg fram emot att äntligen få ta körkort, var en av hans egna kommentarer.

I år släpper Roky Erickson en ny skiva, kompad av bandet Okkervill River.

Förutom engagemanget tillsammans med Roky så besöker Peace & Love även musikbranschens viktigaste arrangemang SXSW i Austin.

...