Metallica

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 6th, 2013

För ett par dagar sedan offentliggjorde Metallica nya Europadatum nästa sommar och kommer till Sverige och Stockholm fredagen den 30 maj 2014.

Bandet blir huvudakt på den helt nya endagsfestivalen STHLM Fields på Gärdet i centrala Stockholm. Tillsammans med bland annat Slayer (fler band tillkommer) ger Metallica Sverige och Stockholm det man har förtjänat och längtat efter – en stor musikfest i hjärtat av huvudstaden.

Biljetterna släpps tisdag den 10 december kl 9.00.

För mer info om STHLM Fields besök: www.sthlmfields.se.

Under konserten på STHLM Fields kommer Metallica bjuda på en önskekonsert där fansen bestämmer vad de ska spela. Detta har de aldrig gjort tidigare och ”Metallica By Request” som de nu presenterar är en hyllning från bandet till alla fans – det blir den ultimata Metallica-konserten.

Fans som köper biljetter online blir inbjudna att önska vilka låtar Metallica ska spela – vilket ger dem chansen att hjälpa till att bygga drömlåtlistan från över 30 år och nära 140 inspelade låtar. Metallica kommer spela 18 låtar varav 17 är de låtar som fansen valt, men då bandet inte vill bli helt utelämnade kommer de också spela en helt ny låt! Fans kan följa hur omröstningen går på www.metallica.com.

Lars Ulrich, trummis i Metallica, hälsar:
”The fact that all our nutty fans will pick the songs we play should be some next level fun and take a big load off my shoulders as the guy who usually writes the set list!”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 29th, 2013

Metallica är med sina åtta Grammy Awards, fem Kerrang! Awards, tre Billboard Music Awards och två MTV Music Awards ett av världens mest prisbelönta rockband i världen. Som om det inte vore nog blev grabbarna år 2009 invalda i det prestigefyllda Rock and Roll Hall of Fame.

Through the Never är filmatiseringen av deras 31-åriga liv tillsammans som band när de spelar sina bästa låtar genom tiderna live. Detta är det närmsta vi någonsin kommit en ”Best Of”-platta med grabbarna som träffades 1981 via en tidningsannons. Filmen har exklusiv världspremiär på Toronto Film Festival den 9:e september och soundtracket släpps den 23:e september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 1st, 2013

Metallica har den senaste tiden befunnit sig i studion där de arbetar på sitt tolfte studioalbum. De gör därför bara en enda spelning i Europa i sommar och det blir på den för svenskar så populära Roskildefestivalen i Danmark. Det var 10 år sedan bandet sist spelade på Roskilde.

Metallica gjorde sin första spelning på Roskildefestiavlen redan 1986, samma år som de spelade in det klassiska albumet “Master of Puppets” i Köpenhamn. Bandet har en speciell anknytning till Danmark eftersom trummisen Lars Ulrich är därifrån.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 15th, 2013

Ett hus i Novato i den norra delen av San Francisco Bay i Kalifornien där Metallicas sångare James Hetfield bodde i ungefär ett decennium fram till 2003 är just nu ute till försäljning. De nuvarande ägarna köpte fastigheten av Hetfield och vill ha 3,4 miljoner dollar för det ståtliga hemmet som bland annat har ett utomhuskök byggt i sten och timmer samt en saltvattenpool med ett eget vattenfall.

James Hetfield sålde huset under samma period som Metallicas album “St. Anger” släpptes och innan han lade in sig själv på behandling för sitt alkoholmissbruk. Grannarna ska fortfarande kalla gatan för “Rockstar Road”.

Är du intresserad? Lägg då ett bud genom Sotheby’s som hanterar försäljningen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Jason Newsted är naturligtvis mest känd för att ha varit basist i Metallica 1986-2001. Innan dess var han huvudman i thrash metalbandet Flotsam And Jetsam och sedan avhoppet från Metallica har han hunnit spela med bland andra Ozzy Osbourne, Voivod, Echobrain och Papa Wheelie.

Det är dock först nu han återupptar sin karriär på allvar. Newsted är ett helt nytt band, och musikstilen är precis vad titeln på gruppens hyllade debut-EP skvallrar om: “Metal”. Att basisten Jason numera även sjunger överraskar antagligen inte inbitna Metallica-fans – i Metallica stod han för en hel del bakgrundssång, särskilt live, och sjöng till och med lead under några konserter då James Hetfield var sjuk. Kanske vågar vi rent av hoppas på en och annan Metallica-låt i setet under Newsteds SRF-debut som dessutom blir enda spelningen i Sverige i sommar!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 13th, 2013

Den tidigare Metallica-basisten Jason Newsted kommer i sommar att göra sina allra första spelningar i Europa med sitt nya band Newsted. De första två bekräftade framträdandena blir på den stora brittiska festivalen Download och Impact-festivalen i Warszawa, bägge två i juni månad.

Newsted släppte i januari sin debut-EP “Metal”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2013

Det legendariska amerikanska rockbandet Metallica kommer den 19 april att återvända till Förenade Arabemiraten för en konsert på du Arena i Yas Island, Abu Dhabi. Detta är andra gången Metallica uppträder på arenan. Första gången var i oktober 2011. Inför den intervjun så berättade basisten Robert Trujillo för GulfNews.com att ingen i bandet hade varit i Förenade Arabemiraten innan dess. Så här sa han till reportern:

“Det här är när det blir till ett gig, äventyr och semester – vi har varit väldigt upptagna så det blir ett äventyr att resa till en plats som Förenade Arabemiraten. Och det gör det hela så mycket mer spännande eftersom vi får uppträda. Det är någonting annorlunda och vi älskar att utforska nya saker.”

Yas Marina Island är ett av de största utvecklingsprojekten i Förenade Arabemiraten under ledning av Aldar Properties vilka investerat totalt 36 miljarder dollar. Här finns bland annat en Formel 1-bana och så småningom även Warner Bros. Movie World och Ferrari World. Öns vattenpark väntas öppna nu i slutet av januari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Den tidigare Metallica-basisten Jason Newsted släpper nu sin första video “Soldierhead” med sitt nya band Newsted. Klippet spelades in den 15 december förra året i en övergiven fabrik i Kalifornien tillsammans med regissören Leon Melas.

“Soldierhead” kommer från Newstedts minialbum “Metal” som släpptes exklusivt genom iTunes den 8 januari. Den 15 januari kommer den även att släppas som fysisk produkt.

“Metal” låtlista:
1. Soldierhead
2. Godsnake
3. King Of The Underdogs
4. Skyscraper

Newsted består av:
Jason Newsted – Bas, sång
Jessie Farnsworth – Gitarr
Jesus Mendez Jr. – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2012

Nyligen offentliggjordes att Metallica och Spotify kommit överens om att bandets samtliga studioalbum ska göras tillgängliga genom den populära svenska musiktjänsten i samband med att Metallica själv säkrat rättigheterna till sin musik. Nu redovisar Billboard siffror som tyder på att detta samarbete inte var en bra idé för rockveteranerna.

Baserat på data från Nielsen SoundScan så var försäljningen av Metallicas album 15% lägre än väntat veckan efter att musiken gjordes tillgänglig på Spotify och hela 35% lägre veckan därpå. 2010 och 2011 ökade försäljningen av Metallicas musik inför jul med omkring 60%, i år blev den siffran knappt hälften.

Med dessa siffror i åtanke så är nu frågan hur länge Metallicas musik kommer att finnas på Spotify.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2012

Den tidigare Metallica-basisten Jason Newsted släpper den 8 januari ett minialbum med sitt nya band Newsted exklusivt via iTunes. Skivan bär titeln “Metal” och består av fyra låtar:

1. Soldierhead
2. Godsnake
3. King Of The Underdogs
4. Skyscraper

Om man köper alla fyra låtarna så kommer man dessutom att få en kopia av Jason Newsteds handskrivna texter.

Imorgon, lördagen den 15 december, kommer bandet att spela in sin första video.

...