Malena Ernman

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2010

Förra året präglades av ett dystert ekonomiskt läge för de flesta i sviterna av den globala finanskrisen men det finns undantag. I Sverige så fick flera kvinnliga operasångerska stora löneökningar. Bland de som steg högst i lönegraderna finns Melodifestival-segraren Malena Ernman, sopranen Katarina Dalayman som senast setts i Richard Strauss Elektra på Kungliga Operan i Stockholm, hovsångerskan Nina Stemme (vinnare av Svenska Dagbladets operapris 2004) samt den världsberömda mezzosopranen Ann Sofie von Otter. Totalt ökade deras löner med över fyra miljoner kronor. Detta uppger Expressen.

“Inom mitt yrke är det rättvist. Här får man för vad man presterar”, säger Malena Ernman, vars lön steg med en halv miljon kronor.

Malena var dock inte den största vinnaren under fjolåret. Denna prestation stod istället veteranen Ann Sofia von Otter för som nu tjänar 2,5 miljoner kronor mer än 2008.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 7th, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

På den alltid så konservativa Svensktoppen så är de översta sex placeringarna helt oförändrade från föregående vecka med Amanda Jenssen och “Happyland” i topp följd av Idol-finalisten Erik Grönwalls “Higher” och Malena Ernmans långkörare “Min plats på jorden”. På åttonde plats hittar vi veckans enda nykomling i form av Kiruna-bandet Willy Clay Band och låten “Mighty Good Time”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 17th, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

Amanda Jenssen behåller en överlägsen ledning på Svensktoppen denna veckan men bakom henne har det för ovanlighetens skull skett en hel del förändringar. Malena Ernman har åter klättrat upp från tredje till andra plats med “Min plats på jorden” medan förra veckans tvåa – E.M.D. och låten “Välkommen hem” – halkat ner till femte plats. Lars Winnerbäcks duett med Miss Li – “Om du lämnade mig nu” – har åter tagit ett kliv upp på listan till en bronsnotering jämfört med femte plats på förra veckans lista. Sarah Dawn Finer har tappat en plats från fjärde till femte plats med “Standing strong”. Det bör dock noteras att det endast skiljer 13 poäng mellan andra och femte plats vilket kan jämföras med Amanda Jenssens vinstmarginal på imponerande 225 poäng vilket säkerligen har en hel del med Grammisgalan att göra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

Svensktoppen är denna vecka i princip oförändrad med topptrion Amanda Jenssen (låten “Happyland”), E.M.D. (“Välkommen hem”) och Malena Ernman (“Min plats på jorden”) i ledningen. Bakom denna trio så klättrar Sarah Dawn Finer en plats uppåt med “Standing strong” och puttar därmed ner långköraren Lars Winnerbäck & Miss Lis “Om du lämnade mig nu” till femteplatsen. Övriga låtar på Svensktoppen kommer inte ens i närheten av deras imponerande 122 veckor på listan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

Det var inte direkt mycket spänning i gårdagens Svensktoppen. De första fem placeringarna förblev oförändrade och Malena Ernman har fortfarande en betryggande ledning på toppen med sin nya hit “Min plats på jorden”, följd av den tidigare överlägsna ledaren Caroline af Ugglas med “Vi blundar”. Dessa två nära vänner är helt klart landets två kvinnliga artistgiganter just nu. Det enda intressanta i övrigt på denna veckas lista är Nisse Hellberg som går in som nykomling på en niondeplats med “Alltid hem hem hem”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

De första fem placeringarna var oförändrade när den nya Svensktoppen idag som vanligt presenterades i Sveriges Radio. Malena Ernman ser nu dock ut att bli precis lika överlägsen etta som den nuvarande tvåan Caroline af Ugglas tidigare var med “Vi blundar”. Malenas låt “Min plats på jorden” hade idag drygat ut sin ledning till övertygande 115 poäng. Den enda väsentliga förändringen i övrigt är Lars Winnerbäck som tar ett kliv uppåt från plats nio till sex med “Jag får liksom ingen ordning”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2009

malena-ernman

Det som länge sett ut att vara helt omöjligt hände nu äntligen på Svensktoppen. På veckans lista, som presenterades idag, så har Malena Ernman efter tio veckors kämpande på listan övertagit förstaplatsen från Caroline af Ugglas med låten “Min plats på jorden”. Carolines fick se sin skapelse “Vi blundar” passerad med tjugo poäng efter att länge ha varit helt överlägsen i toppen. Veteranen Christer Sjögren behåller sin bronsplats med “Ge oss år tillbaka”. I övrigt har det inte skett några drastiska förändringar på listan. Amanda Jenssen innehar både femte och sjätte plats med “Happyland” respektive “Greetings from space”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2009

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

För första gången på flera veckor så finns det ett hot mot Caroline af Ugglas på Svensktoppen. Denna veckan har Malena Ernman gått fram starkt med låten “Min plats på jorden”. Ett kliv från fjärde till andra plats gör att det nu endast skiljer 31 poäng mellan hennes bidrag och “Vi blundar”.

Bakom landets just nu två hetaste sångerskor står Christer Sjögren för veckans raket när han tar sig upp från sjunde till tredje plats med “Ge oss år tillbaka”. Två ynka poäng skiljer mellan honom och fyran Amanda Jenssen med “Greetings from space” och därefter är det bara en enda poäng ned till femteplacerade Lars Winnerbäck & Miss Li som efter imponerande 114 veckor på listan nu verkar ta ett steg tillbaka.

Även om Amanda Jenssen inte längre står på prispallen så har hon nu inte mindre än två låtar på listan då hennes nya singel “Happyland” går direkt in på sjunde plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

Den tidigare utannonserade konserten med operasångerskan och Melodifestival-vinnaren Malena Ernman på Kungliga Operan i Stockholm imorgon är framflyttad på grund av sjukdom. Malena Ernman skulle ha uppträtt på den stora scenen tillsammans med pianisten Bengt-Åke Lundin.

Konserten kommer nu att äga rum den 6 december och köpta biljetter gäller även då. De som inte har möjlighet att närvara på det nya datumet kan återlösa sina biljetter senast den 27 november.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 13th, 2009

malena-ernman

En av våra mest aktuella stjärnor – Malena Ernman – ger tillsammans med pianisten Bengt-Åke Lundin konsert på Kungliga Operans scen. Söndag den 15 november kl 15.00.

Program:
Edvard Grieg: ur Haugtussa
Bo Linde: Äppelträd och päronträd (text: Erik Blomberg)
Den ängen där du kysste mig (Viola Renvall)
Wolfgang Amadeus Mozart: Susannas aria, Deh vieni non tardar, ur Figaros bröllop
Georg Friedrich Händel: Lascia ch’io pianga ur Rinaldo
Gioacchino Rossini: Angelinas slutaria, Non piu mesta, ur Askungen
/Paus/
Benjamin Britten: Cabaret Songs
Victor Holländer: Nimm dich in Acht vor blonden Frauen
Ich bin von Kopf bis Fuss
William Bolcom: Amor
George
George Gershwin: Lorelei
Slap that base

...