Lykke Li

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Den 15 juli släpper den hyllade regissören David Lynch sitt andra album som musiker. På “The Big Dream” samarbetar han bland annat med svenske Lykke Li som gästar på låten “I’m Waiting Here”. Lynch släppte sin solodebut “Crazy Clown Time” så sent som 2011, 65 år gammal. På det nya albumet har han skrivit allt material själv med undantag för Bob Dylan-covern “The Ballad of Hollis Brown”.

Som regissör är David Lynch känd för sina surrealistiska skildringar, i Sverige kanske framför allt för tittarsuccén “Twin Peaks”. Han har nominerats för en Oscar tre gånger, senast för den kritikerrosade “Mulholland Drive”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2011

lykke-li-2010-2

Lykke Li släppte nyligen sitt andra album “Wounded Rhymes” över nästan hela världen. Albumet mottogs med fantastiska recensioner, både på borta- och hemmaplan.

“Wounded Rhymes”, som är producerat av Björn Yttling, gick direkt in som nummer två på den svenska albumlistan och placerade sig högt på listor världen över – hela nio stycken albumplaceringar Topp 40 inklusive både USA och England! Topp 20 i hela Skandinavien.

Lykke Li – som hittills i år varit på omslaget på sju internationella musik- och modemagasin – har precis avslutat en intensiv vecka i USA där hon hann med flera TV-uppträdanden som t ex båda talkshowprogrammen Conan O´Brien och Jimmy Fallon samt spelat in klassiska MTV Unplugged Session med 7 st låtar.

Lykke Li och hennes band hann även med en spelning och signering på Amoeba Records i i Los Angeles – där butiken fylldes till maxkapacitet med 900 personer. Men ändå ca 400 st personer som inte kom in och stod utanför och väntade…

Samt en hyllad spelning på El Rey i Los Angeles som sålde slut inom 48 timmar.

Nu närmast väntar en Europa- och USA-turné med start i Hamburg den 4 april där flera av spelningarna är utsålda sen länge. Den 2 maj kommer Lykke Li till Sverige och Stockholm för en konsert på Cirkus som också är utsåld liksom hennes övriga Skandinavien-spelningar i Oslo och Köpenhamn.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 3rd, 2011

lykke-li-2010-2

Albumaktuella Lykke Li är klar för Storsjöyran i Östersund. Det blir en av hennes fåtal svenska spelningar denna sommar.

Till Yran kommer också:
– Säkert!
– Daniel Adams-Ray
– Looptroop Rockers
– Tove Styrke
– Ghost
– Fallulah (Dk)
– Adrian Lux
– Albin Gromer
– Bäddat För Trubbel
– Icona Pop
– Syket
– Caotico

Storsjöyran genomförs i år 28-30 juli.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 18th, 2010

lykke-li-2010-2

Lykke Li släpper sitt efterlängtade andra album, Wounded Rhymes, på hennes egna bolag LL Recordings den 2 mars 2011. Wounded Rhymes är producerat av Björn Yttling från Peter, Bjorn & John och inspelat i Stockholm.

Wounded Rhymes är uppföljaren tilll Lykke Li Zachrissons kritikerrosade debutalbum Youth Novels – ett av 2008 års mest omtalade album. Ett popalbum som förenar folkmusik, hiphop och singer/songwriter-bekännelser. Starka känslor baserade på enkla instrument och starka refränger – Youth Novels etablerade Lykke Li som en artist att räkna med. Albumet toppade många årsbästa-listor och Lykke Li sålde ut turnéer över hela världen och spelade på stora festivaler som t ex Glastonbury, Coachella och Lollapalooza. Hon uppträdde även på Late Night with Conan O’Brien och Jools Holland i England, medverkade på soundtracket till Twilight – New Moon och samarbetade / gjorde musik med b la Kleerup, Röyksopp, Kanye West och Kings Of Leon.

Men sedan blev det tyst. Efter två års turnerande världen över kände hon sig osäker på vart hon skulle ta vägen härnäst. Inspirationen till nya låtar sinade i miljöer som trånga backstagerum, flygplatser och mörka hotellrum. Efter två galna år där allt och alla ville ha hennes uppmärksamhet, och dessutom en misslyckad romans i bagaget, kände Lykke Li att hon behövde hitta en plats att finna ro på snarare än en scen att fylla. Hon reste västerut, till Kalifornien och begravde sitt brustna hjärta i öknen – vilket resulterade i kortfilmen Solarium, gjord av hennes vän Moses Berkson. Sedan slog hon sig ner i ett hus i Los Angeles, hyrde ett piano, köpte en cykel och en autoharpa. Och började skriva.

Hon lyssnade på sina gamla favoritskivor för att finna inspiration – allt från Leonard Cohen, Neil Young och Dr John till The Velvet Underground, This Mortal Coil och Alan Lomax. Lykke hittade styrkan i enkelheten, som hon först kom i kontakt med via liveshowerna. När hon var klar återvände hon till hemstaden Stockholm och gick in i studion med Björn Yttling för att färdigställa albumet.

Wounded Rhymes släpps den 2 mars 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 25th, 2010

lykke-li-2010Idag bjuder vår svenska världstjärna Lykke Li sina fans på sin nya singel “Get Some” + b-sidan “Paris Blue” genom gratis nedladdning från hennes hemsida.

Brittiska musiktidningen NME skrev häromdagen om “Get Some”:
“From the thunderous Bo Diddley beat to the wildcat howls of the chorus, its confident, predatory, and in control”.

Lykke Li’s hyllade debutalbum “Youth Novels” släpptes i början av 2008. Hyllningarna började i Sverige och spred sig snabbt över världen. Lykke Li är numera en internationellt firad artist med flera utsålda turneer.
Sedan debuten släpptes har hon bland annat medverkat på amerikanska gruppen NASA:s låt “Gifted” tillsammans med Kanye West och Santigold. Hon medverkade även på både Röyksopps och Kleerups senaste album.

Lykke Li specialskrev under 2009 låten “Possibility” till “Twilight – New Moon” filmen som blev en av filmens mest uppmärksammade låtar. Lykke Li blev även nominerad på amerikanska MTV Woodies Awards i New York – där hon även uppträdde på galan tillsammans med Q-Tip.

I Sverige vann hon 2009 priset som “Årets Nykomling” på P3 Guld Galan samt var nominerad till flertalet Grammisar.

Men, nu är det 2010 och det är dags igen. Efter att spenderat vintern i Los Angeles skrivandes och senaste halvåret i studion i Stockholm tillsammans med producenten Björn Yttling släpps alltså nu ett första smakprov av det kommande materialet: singeln “Get Some”. Singeln finns som gratis nedladdning, men även på iTunes samt som en limiterad 7″ vinyl singel.

Det kommande, ännu obetitlade albumet kommer att släppas i början av 2011. Men som en försmak på albumet bestämde sig Lykke Li för att göra en kort exklusiv turné där spelningarna i Stockholm, London, Paris, Berlin och New York alla sålde slut snabbt. De som lyckats få tag på biljetter kommer att få höra och se Lykke Li framföra många nya låtar.

Turnédatum:
1 November Berlin, Heimathafen (UTSÅLT)
2 November Paris, La Maroquinerie (UTSÅLT)
4 November London, Heaven (UTSÅLT)
8 November Stockholm, Kägelbanan (UTSÅLT)
1 December New York, Le Poisson Rouge (UTSÅLT)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

lykke-li

Lykke Li, hon som gör det vackra fult och det karga skönt, hon som reser friktionsfritt mellan musikens Antarktis och poplåtarnas Amazonas, hon som tycker det är moget att vara naiv och romantiskt att vara taggig, lämnar oss snart.

Lykke Li sitter någonstans, just nu, inne i ett hemligt rum, och skapar en farkost av ny musik som kommer att bära henne långt ut i världen. Det är många som vill se, höra och känna, och hon kommer inte att komma tillbaka på länge.

Debutalbumet ”Youth Novels” kom att betyda så mycket för så många. Men innan hon låser om sig för att koncentrerat ordna så att det nya blir ännu bättre än det gamla, vill Lykke Li bjuda oss på något speciellt, något intimt. Lykke Li vill ta den här chansen att se oss i ögonen på nära håll innan 2011 gör allting storslaget igen. Berlin, Paris, London och New York får henne, och om du är på Kägelbanan den 8:e November får du henne också.

Men – och vi säger detta med rynkad panna, uppfodrande blick och ett manande pekfinger – detta blir sista gången på ett tag och kommer garanterat vara en av årets mest eftertraktade scenhändelser. Om du någonsin ska lyda ett råd så är det nu: gör dig redo att ordna biljetter.

Som en bonus har Lykke Li gjort en kortfilm i öknen. Kolla den här.

Turnédatum
1 Nov – Berlin, Heimathafen
2 Nov – Paris, La Maroquinerie
4 Nov – London, Heaven
8 Nov – Stockholm, Kägelbanan
1 Dec – New York, Le Poisson Rouge

Biljetterna är ute nu! Först till kvarn. Mer information om Lykke Lis spelning i Stockholm hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 22nd, 2010

Sverige är tydligen alltför öppensinnat för den internationella videotjänsten YouTube som sedan flera år ägs av sökjätten Google. Den nya reklamfilmen från Nationella Hivrådet togs bort bara några timmar efter det att den laddats upp på sajten. I filmen, som syftar till att visa på riskerna med oskyddat samlag, medverkar flera kända musiker såsom Lykke Li och Andreas Kleerup samt flera svenska skådespelare.

Kampanjens projektledare Karin Rågsjö tycker att YouTubes agerande är mycket märkligt och säger följande i en intervju med tidningen Resumé:

“Nu kommer vi försöka få igång en diskussion. Vem ska styra de sociala medierna? Ska vi alla agera som om vi levde i USA där de har en helt annan sexualmoral? Det blir väldigt konstigt. I förlängningen blir det som att vi sitter i Sverige och styrs av USA.”

Filmen är regisserad av Mikael Marcimain. Nationella Hivrådet är en del av Socialstyrelsen och det är alltså en statlig samhällsnyttig kampanj som nobbas av YouTube.

Detta är inte första gången som YouTube utövar censur. Vi rapporterade i slutet av april om att den brittiska sångerskan M.I.A. råkat ut för en liknande händelse och i januari förra året råkade det belgiska EBM-bandet Psy’Aviah också illa ut. Detta, tillsammans med moderbolaget Googles tidigare acceptans av den kinesiska statens censur, gör att man kan ifrågasätta hur fritt internet egentligen är med tanke på Googles enorma dominans.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 28th, 2010

lykke-li-2

Göteborgs-festivalen Way Out West låter meddela följande:

Ingen inledning, ingen säljande text, inget skitsnack. Vi har bokat fyra stycken artister till Way Out West som vi vet att ni kommer att älska. För det gör vi.

Eller vad sägs om en exklusiv spelning av Lykke Li ? JA! Det blir det enda hon gör i Norden i sommar och endast en av två festivaler i hela världen. Eller vad sägs om att vi bjudit hem Jens Lekman till Way Out West, hemstaden Göteborgs bästa kalas. Detta blir enda festivalspelningen i Europa.
Till dessa svenska storheter har vi matchade nog två lika fina akter från det stora äpplet New York i form av hett eftertraktade The Drums och Panda Bear. Vi längtar!

Lykke Li säger:
“Jag känner mig otroligt hedrad att än en gång få chansen att spela på Way Out West. Befinner mig just nu nere i grottan och skapar ny musik som jag själv skulle kalla speedad slowmotion. Det har varit ett bra tag sedan jag senast stod på en svensk scen och känner mig som en oskuld på nytt. Lovar att utveckla mina höftrörelser och slagsånger vidare tills dess. Ni är mina partners”

Nya artister som är klara för Way Out West:
LYKKE LI
JENS LEKMAN
PANDA BEAR
THE DRUMS

Hemsida:
www.wayoutwest.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2009

lykke-li-2

Den alltmer internationellt uppmärksammade svenska sångerskan Lykke Li har fått äran att medverka på soundtracket till vampyrfilmen “New Moon”, uppföljaren till “Twilight” och liksom denna baserad på en bok av amerikanskan Stephenie Meyer, en av världens bäst säljande författare. Hennes utvalda låt är “Possibility”. Bland övriga medverkande artister finns Death Cab For Cutie och Black Rebel Motorcycle Club.

“New Moon” har premiär i Sverige i november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 6th, 2009

lykke-li-2

Den framgångsrika svenska indiemusikern Lykke Li deltog i juli i ett program i SVT:s regi kallat “Sommaren med Lykke”. Programmet hade premiär på SVT.se men plockades bort redan samma dag eftersom SVT ansåg att serien skulle kunna bryta mot deras sändningsavtal. Detta på grund av ett uttalande hon gjorde i programmet vilket löd:

– När jag är lycklig? Ecstasy. Men jag skulle inte rekommendera det, för man blir helt olycklig också efteråt. Men lycklig, vadå? Man är lycklig i bland. En sekund efter att man har spelat, eller man är kär en sekund, eller äter choklad en sekund, röker braja en sekund. Det är bara glimtar, jag tror inte på lycka.

Nu har det censurerade klippet dykt upp på nätet och du kan själv se och lyssna till det nedan:

...