Lund

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

Förra året laddade de då helt okända svenskaustralienska tvillingsystrarna i Say Lou Lou upp låten Maybe You på sin SoundCloud. Gensvaret lät inte vänta på sig och kort därefter släppte franska Kitsuné Records låten som singel. Sedan dess har de signats till Cosmos Music Group och Columbia Records UK, följt med brittiska Hurts på Europaturné och släppt en andra singel som snurrat på P3 i snart femton veckor. För tillfället jobbar bandet på sitt debutalbum hemma i Sverige och i Los Angeles. Albumet kommer att släppas i början av sommaren.

Turnédatum
1 mars – Stockholm, Debaser Medis
5 mars – Köpenhamn, Loppen
6 mars – Århus, Voxhall
7 mars – Malmö, Moriska Paviljongen
8 mars – Lund, Mejeriet
12 mars – Helsingfors, Tavastia
13 mars – Linköping , Herrgår’n
14 mars– Oslo, Blå
15 mars – Göteborg, Pustervik

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

En av Kanadas finaste naturtillgångar, den vackra folkindiesångfågeln Basia Bulat återvänder med två fantastiska spelningar och nya albumet ”Tall Tall Shadow” i bagaget. Tidigare har fröken Bulat två kritikerhyllade plattor i ryggen, starka debuten “Oh My Darling” och mindre genombrottsplattan “Heart Of My Own” från 2010, släppta av ständigt aktuella indielabeln Rough Trade. Hon har även blivit listad som 6:a på sonics årsbästlista. Med utstrålning, röst och hjärta kvittrar hon fram singer/songwriter-melodier som kan försätta berg.

Rötterna finns hos 70-tals giganter som Carole King och Joni Mitchell och denna folkindieprinsessa kommer tilltala alla som fallit för systrarna Söderbergs omedelbara charm och kvalitet i First Aid Kit, eller likasinnade tjejer som Jenny Lewis, Feist eller Zooey Deschanel. Under åren har Basia även hunnit göra omtalade succéspelningar som en del av Way Out West-festivalens klubbprogram och på klubbfestivalen Woody West Limited Edition tillsammans med bla Band Of Horses och Dylan Leblanc.

Turnédatum
21 februari – Lund, Mejeriet
22 februari – Stockholm, Södra Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2013

På bara några år har Kurt Vile blivit än av vår tids mest uppskattade låtskrivare och gitarrister med hela fem studioalbum bakom sig. När han I våras släppte sitt senaste album “Wakin’ On A Pretty Daze” blev det en storsuccé bland kritikerna och fick toppbetyg av bl.a. DN (4/5), Gaffa (5/6) och Nöjesguiden (5/6).

Nu är den unge folkrockaren tillbaka med deluxeversionen Wakin’ On A Pretty Daze: Deluxe Daze (Post Haze) som förutom originalskivan även inkluderar en ny EP “It’s a big world out there (and I am scared)”. Den nya EP:en innehåller sju nya låtar som spelades in under samma period som albumet. “It’s a big world out there (and I am scared)” kommer också att släppas som en egen produkt i form av en 12” vinyl. Albumen släpps nu på onsdag den 20 november.

Missa heller inte när Kurt Vile & The Violators kommer till Sverige i början av december för tre spelningar.

Låtlista “Deluxe Daze (Post Haze)”:

CD1 – Wakin On A Pretty Daze
1. Wakin On A Pretty Day
2. KV Crimes
3. Was All Talk
4. Girl Called Alex
5. Never Run Away
6. Pure Pain
7. Too Hard
8. Shame Chamber
9. Snowflakes Are Dancing
10. Air Bud
11. Gold Tone

CD2- “it’s a big world out there (and I am scared)”
1. Never Run Away (string synth)
2. NRA Reprise
3. Feel My Pain
4. Snowflakes Extended
5. Wedding Budz
6. The Ghost Of Freddie Roach
7. (reprise reprise)

Turnédatum
6 dec – Pusterviksteatern, Göteborg
7 dec – Debaser Medis, Stockholm
8 dec – Mejeriet, Lund

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2013

Panda Da Panda släppte debutalbumet Flaoua Paoua i somras och gjorde samtidigt flera minnesvärda spelningar runt om i landet. Efter att den blygsamma kärlekslåten Vår Värld förgyllt vår sommar släpps nu den fantastiskt medryckande låten Rånare, precis rätt i tiden för att lysa upp vår tillvaro när det blir allt mörkare utanför våra fönster.

Panda Da Panda sjunger i låten Rånare att han ”är ingen rånare, jag bara lånade” och i en egenregisserad musikvideo får vi följa med på en Panda-kväll hemma i hans kära Skåne. Lånar-mottot går som en röd tråd genom musikvideon och vi hakar på Panda Da Panda och hans kompisgäng under en utekväll, där vi även skymtar ett välbekant ansikte från en svensk kvinnlig DJ-duo. Hångel och dans i en dimmig festromantisk stämning där frihetskänslan har övertaget utlovas – titta på musikvideon här nedan.

Den som inte vill missa en riktig show med bågskjutning, knivkastning och inte minst Panda Da Pandas dansanta electropopiga låtar ska se till att besöka följa städer i höst där exklusiva spelningar är inbokade:

Turnédatum
9 November – Lund, Mejeriet

16 November – Karlstad, Nöjesfabriken

22 November – Stockholm, Debaser Medis

6 December – Göteborg, Stora Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 4th, 2013

“Goldrushed” heter The Royal Concepts efterlängtade debutalbum som släpptes den 11 september. Bandet har redan gjort en lyckad turné i Japan där de spelat för tusentals människor och fått topplaceringar av singeln ”On Our Way” och deras självbetitlade EP på japanska Itunes.

Sedan bandet skrivit avtal i USA har det blivit många resor runt om i världen – bandet har bland annat turnerat med Imagine Dragons, Capital Cities ,The Wombats, Wolfgang och Atlas Genius.

Nu är det fullt fokus på Sverige där de efter albumsläppet åker på turné:

The Royal Concepts musik har lockat till sig stor uppmärksamhet. Sommaren 2012 var singeln “Gimme Twice” under flera veckor den mest adderade låten på amerikansk radio. Musiken har gått att höra i bland annat “Greys Anatomy”, “Monday Mornings”, “Grimm”, “Arrows” “FIFA 13”, “The Sims” och Tim Burtons film “Frankenweenie”.

Hyllningar av Rolling Stone Magazine, MTV, Filter, Perez Hilton, Sean Parker, The Strokes, Will Smith och inte minst Spotifygrundaren Daniel Ek har spritt ordet om The Royal Concept och visat att bandet har skapat en egen musikalisk fåra.

Nu är det dags att ge sig ut och sätta utropstecken till hyllningarna.

Turnédatum
11 oktober Uppsala, Katalin
12 oktober Lund, Mejeriet
17 oktober Göteborg, Pustervik
18 oktober Stockholm, Strand
25 oktober Malmö, KB

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 25th, 2013

Efter framgångarna med sin sjätte skiva STAS (Razzia) och spelningar i våras fortsätter Ossler sin turné och besöker i höst sju svenska städer, med avslutning i Stockholm den 12 december. Bandet som ackompanjerar Ossler är samma vapendragare som tidigare, Christan Gabel, Ulf ”Rockis” Ivarsson och Mikael Nilzén.

Ossler har en precision i sitt låtskrivande som få i Sverige besitter. Han väger varje ord och gitarrton tills tystnaden och oljuden skapar en fulländad konstnärlig helhet. Med nya skivan och solokonserterna har Ossler tydligt tagit steget ut ur Thåströms skugga där han vanligtvis spelar gitarr och även har bandet Sällskapet ihop med.

Turnédatum
24 okt, Gävle, Gasklockorna
25 okt Luleå, Kulturens hus
26 okt Umeå, Scharinska
21 nov Växjö, Kafe de luxe
22 nov Lund, Mejeriet
23 nov Linköping, L’Orient
12 dec Stockholm, Kägelbanan

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2013

Mejeriet i Lund gör ett test tillsammans med Skånetrafiken, där de under hösten erbjuder alla som köper biljett till ett evenemang här på Mejeriet får en gratis bussresa med linje 130 till Lund. Målet är att locka fler från Malmö och Skånetrafiken vill få fler att använda Skånetrafiken till fritids- och nöjesresor. Erbjudandet gäller arrangörens konserter och evenemang med förköpsbiljett. När du går in och bokar konsertbiljett så får du två alternativ – bara biljett eller biljett med gratis resa med buss 130 till Mejeriet. Båda kostar såklart lika mycket.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2013

“The Pain Of Letting Go” är titellåten från Irya’s Playgrounds andra album som släpptes tidigare i år. Det är också den andra videon från plattan. Videon till ”The Pain Of Letting Go” är inspelad i en havsvik utanför Grisslehamn i Roslagen. Videon är regisserad och inspelad av flerfaldigt prisade Emil Jonsvik som just nu är aktuell som regissör till långfilmen ”Krigarnas Ö”.

Irya’s Playground är aktuella med ett antal konserter under hösten:
19 Sep HELSINGBORG Dunkers Kulturhus
21 Sep LUND Stortorget (Kulturnatten)
15 Nov STOCKHOLM Debaser Medis
16 Nov JÄRNA Ytterjärna Kulturhus

Irya’s Playground på scen är:
Irya Gmeyner sång & gitarr
Pange Öberg bas & gitarr
John Hugardt trummor
Anna Jadéus klaviatur
Anna Bergvall marimba & klaviatur
Arvid Öberg gitarr

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

År 2003 inspirerades 10 killar i Lund av legender som Boban Markovic och Kocani Orkestar och startade band. Tillsammans tog dom balkanbrassgenren närmare electro/klubbscenen genom att kasta in syntar, trummaskiner och diverse andra disco-ingredienser i sitt sound som de kallar Yugo Trance.

10 år senare har Discoteka Yugostyle hunnit släppa sin första EP, spelat live på P3 Guld galan, rosats i radio och blivit bokade till nästa alla svenska festivaler i sommar.

Efter framgångarna med första singeln “Eagle Dangers” och uppträdandet på P3 Guld är det många som väntat på uppföljningen, som äntligen är här!

Singeln “Yugo Trance Disco” är första singeln med vocals. En singel som ännu en gång visar att bandet är en av dom bästa leverantörerna i balkanbrassgenren.

Låten “Yugo Trance Disco” är elakt juggeblås, krispiga 80-talssyntar och smattrande trummaskiner med en doft av tequila och jordgubbar, berättar trummisen Jakob Möller om singeln.

Idag fredag premiärvisas videon hos Nöjesguiden och imorgon lördag är det releasefest på Debaser Medis i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2013

I 10 års tid har The Besnard Lakes sprungit med håvar i händerna genom rockhistorien, genom 60-talets soligaste surfpopkörer via 90-talets dovaste grungemuller till vår tids mest innerliga drömpop. Fångsten har de gång på gång tippat ur håvarna för att sedan sy ganska stora och psykedeliska indierock-lapptäcken av. Med tiden har The Besnard Lakes helt enkelt blivit specialister på att skapa surfrock för nattliga flodvågor. Beach Boys, Veruca Salt, Fleetwood Mac, My Bloody Valentine, Pink Floyd och ELO är bara några av de band som recensentkåren hittills har ansett att The Besnard Lakes kanske påminner lite om. Alldeles nyligen trillade bandets nya singel ”People of the sticks” ned i huvudet på oss. Singeln är det första smakprovet från The Besnard Lakes nya album Until in Excess, Imperceptible UFO (releasedatum 2 april).

The Besnard Lakes kommer från Montreal och består i grunden av paret Jace Lasek och Olga Goreas. Tillsammans med mer eller mindre fasta bandmedlemmar och i samarbete med namnkunniga personer från den kanadensiska indiescenen har de under åren släppt ett gäng superba EP:s och tre album. Två av dem har blivit nominerade till Polaris Music Prize. Jace Lasek är själv producent och har i sin Breakglass Studio producerat små stordåd för ett gäng kanadensiska storheter som till exempel Wolf Parade, The Dears och Stars. Tillsammans med släppet av Until in Excess, Imperceptible UFO väntar en turné för The Besnard Lakes och i den ryms tursamt nog för oss hela tre spelningar på svensk mark.

Turnédatum
14 maj – Lund – Mejeriet
15 maj – Stockholm – Debaser Slussen
16 maj – Göteborg – Pustervik

The Besnard Lakes Sverige-spelningar

...