Looptroop Rockers

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 11th, 2013

Idag den 11 oktober släpper Embee EP:n ”Machine Park Jogger” (DvsG/Sony Music)

Magnus “Embee” Bergkvist är mest känd som producent och bandmedlem i legendariska Looptroop Rockers men har även haft en lång och framgångsrik solokarriär som bland annat belönat honom med en Grammis och en rad internationella utmärkelser, där den senaste är en nominering vid American Independent Music Awards 2013.

”Machine Park Jogger” är ett projekt där Embee tar ett steg in i ett uptempo-landskap inspirerat av en mängd olika stilar inom den senaste tidens elektroniska dansmusik. Allt strösslat med det opåtagliga men ikoniska Embee-soundet som har gjort honom känd som en av sveriges bästa producenter.

Embee har förutom Looptroop Rockers imponerande diskografi som sträcker sig över två decennier, även jobbat med storheter som: Maia Hirasawa, José González, Hello Saferide, Anna Ternheim, Timbuktu, Petter, Ison & Fille, Capleton med flera.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 26th, 2013

Barn och unga har skrivit raptexter och skapat beats med tema: framtid och självkänsla. Embee och Promoe från Looptroop Rockers har inspirerats av materialet och under över ett och ett halvt år skrivit låtar till föreställningen som heter Fair Ground. Nu presenteras allt tillsammans med NorrlandsOperans Symfoniorkester. En varm, rolig, känslofylld och unik hip-hopföreställning. Konserterna gästas av Ayla Adams, Seinabo Sey och Cleo. Premiär 1 oktober 2013 i Umeå. Sveriges Radio kommer att spela in och sända konserten.

Looptroop Rockers har verkat under två decennier och är utan tvekan en av de största inom svensk hip-hop. Med över 14 album sinsemellan som grupp och soloartister har de turnerat över hela världen och spridit sin musik och sitt budskap. I våras släppte bandet “Mitt hjärta är en bomb” som är deras första album på svenska och som Aftonbladet kallade “Looptroops bästa album hittills”. “Mitt hjärta är en bomb” har hyllats av recensenter, toppat försäljningslistor, streamats 3,5 miljoner gånger och har tagit bandet på en omfattande Skandinavienturné med slutsålda konserter och ett omtalat framträdande på Way Out West.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 10th, 2013Looptroop Rockers har i 20 år spottat ur sig politiska käftsmällar, stilbildande beats och är idag utan tvekan en av Sveriges största hiphopgrupper. Den 1 maj släpptes det sjätte studioalbumet, Mitt hjärta är en bomb, det första albumet på svenska och som har kritikerrosats till skyarna för sin nyfunna ärlighet. Fredagen den 14 juni visar de vad de går för på Green Stage. Dessutom välkomnar vi Popkollo som kommer ordna popquiz, ukelele-workshop och massa annat skoj dagligen.

Looptroop Rockers har släppt sex studioalbum, producerat klassiska hits som Long Arm of the Law, Bandit Queen och Fort Europa samt turnerat över hela världen och bildat sig en trogen fanskara. Nu är gruppen aktuella med det albumet Mitt hjärta är en bomb, där de tar upp samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor med sin osvikliga känsla för ett gediget hantverk utan brister. Bland gästerna återfinns Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey. Hårt mot hårt var den första singeln som släpptes och gästades av Cleo, en annan Hultsfredsfestivalen aktuell artist, som gick till hårt angrepp mot vårt ojämnställda samhälle.

Popkollo är ett projekt med syfte att skapa en jämställd musikbransch och har som mål att göra det lika självklart för alla oavsett kön att göra musik, spela i band och skriva låtar. Strategin bygger på att arrangera musikläger som bryter mot de normer som idag finns i övriga samhället. Till festivalen kommer de för att peppa tjejer att börja spela musik, starta band och utvecklas som musiker, genom att hålla workshops och informera om sin verksamhet. Varje dag mellan 12-15 kommer Popkollo att hålla till på Orange Stage och köra musikquiz, introtävlingar och ukelele-workshops.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 3rd, 2013

Siesta bjuder in Maj!

Ni har önskat er ös och vi har lyssnat! Maj står för dörren och in kommer sommaren tillsammans med:

Looptrop Rockers
Movits
Navid Modiri & Gudarna
My Remorse

Looptroop Rockers släpper sin första skiva på svenska den första maj; “Mitt hjärta är en bomb” och den sägs vara en av de bästa plattorna i år.

Movits! är dansmusik i norrländsk tappning som med sin hyllade hiphopjazz också de är aktuella med ett rykande färskt album, tills det kommer får vi börja med att värma upp lederna till singlarna “Röksignaler” och “Nitroglycerin”.

Navid Modiri och Gudarna gör som vanligt det som Navid Modiri och Gudarna är allra bäst på, med sina lyrikflörtande texter manar de till såväl filosofisk eftertanke som bubblande festivalyra.

My Remorse får stå för det tunga ankaret i dagens bandsläpp och tillsammans med de andra metalbanden på årets lineup kommer de få er att mosha hårdare än någonsin förr!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 15th, 2013

Looptroop Rockers – har verkat under två decennier och är utan tvekan en av de största inom svensk hip hop. Med över 14 album sinsemellan som grupp och soloartister har de turnerat över hela världen och spridit sin musik och sitt budskap.

Embee har tidigare vunnit en Grammis för bästa hip-hop/soul 2004 och likaså Promoe i samma kategori 2009.

Den 1 maj släpper bandet sitt första album på svenska – “Mitt hjärta är en bomb” (DvsG / Sony Music). Tillsammans har Promoe, Embee, Supreme och CosM.I.C. skapat 14 spår som berör samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor. “Mitt hjärta är en bomb” får finbesök och gästas av Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey.

Första singeln från nya albumet är streetsingeln “Hårt mot hårt” tillsammans med Cleo som släpptes i mars. Lyssna här!

I maj besöker bandet Pustervik i Göteborg, KB (Öresundsfestival) i Malmö och Debaser Slussen i Stockholm. Biljetterna är ute i detta nu.

Konserter
9 maj – Göteborg – Pustervik
10 maj – Malmö – Öresundsfestival – KB
16 maj – Stockholm – Debaser Slussen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 26th, 2013

Liveexplosionen The Hives, självaste Darin och stjärnskottet Miriam Bryant är nu klara för sommarens festival! Som inte det vore nog så ansluter också Looptroop Rockers, Shout out louds. Peace & Love pågår mellan den 25 – 29 juni Borlänge.

Dagens släpp:
-The Hives
-Darin
-Miriam Bryant
-Looptroop Rockers
-Shout out louds
-Matt Corby (AU)

Peace & Love är i princip hemmaplan för The Hives och i år är det äntligen dags igen! Under våren har de turnerat flitigt och bland annat fått den stora äran att spela på Madison Square Garden i New York samt under invigningen av Friends Arena i höstas. I höstas släppte de den punkdoftande plattan Lex Hives.

Sveriges topplistor har under vintern totalt dominerats av Darin. Etta och tvåa på Spotify. Etta, två och fyra på iTunes. Tvåa och trea på Singellistan samt etta på DigiListan. Darin levererade hit efter hit i Så Mycket Bättre där han hyllades för sina moderna tolkningar av de andra artisternas låtar. Nya albumet Exit spelades in under sex veckor i USA och släpptes i början av året.

När Aftonbladets Håkan Steen listade 2013 års stjärnor var vårt lands svar på Adele, Miriam Bryant, det självklara valet för topplaceringen. Och det är inte den enda tyckaren som anser att den unga tjejen från Göteborg är en av de mest intressanta akterna på den svenska musikscenen 2013. Debutalbumet Raised in rain släpptes den 25 mars.

Det skrivs om internationella framgångar för andra svenska hiphopakter men det finns fortfarande få som kan mäta sig med Looptroop Rockers i genomslagskraft. För två år sedan stod de på vår scen senast, då aktuella med albumet Professional Dreamers och med Cosmic tillbaka bakom micken. Den 1 maj släpps albumet Mitt hjärta är en bomb.

Med ett dussintal år på nacken får Shout out louds nästan ses som en del av Sveriges indieveteraner. 2013 är det tio år sedan bandet släppte sina debutalster “100° EP” och albumet Howl Howl Gaff Gaff. Men där ett flertal andra band i samma katergori numera haltar sig fram har Shout out louds funnit nya vägar utanför kartan att vandra nerför. 27 februari släppte de sitt nya album Optica och som vanligt när Shout Out Louds släpper nytt så håller det absolut högsta klass.

Matt Corby från Australien började sin karriär i det australiensiska Idol 2007 men har sedan dess bytt kostym och kommit långt. 2009 flyttade han till London och släppte sitt första album som fick namnet Song for… och sen dess har han gått från att ha varit enorm i Australien till att växa även i Europa. Matt har turnerat med band som Feist, Mumford & Sons och Elbow och har jämförts med storheter som Jeff Buckley.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Looptroop Rockers – har verkat under två decennier och är utan tvekan en av de största inom svensk hip hop. Med över 14 album sinsemellan som grupp och soloartister har de turnerat över hela världen och spridit sin musik och sitt budskap.

Embee har tidigare vunnit en Grammis för bästa hip-hop/soul 2004 och likaså Promoe i samma kategori 2009.

Den 1 maj släpper bandet sitt första album på svenska – “Mitt hjärta är en bomb” (DvsG / Sony Music). Tillsammans har Promoe, Embee, Supreme och CosM.I.C. skapat 14 spår som berör samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor. “Mitt hjärta är en bomb” får finbesök och gästas av Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey.

Det första vi får höra från nya albumet är streetsingeln “Hårt mot hårt” tillsammans med Cleo som släpps den 13 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 14th, 2012

looptroop-rockers-2010

Looptroop Rockers gör EN spelning i Sverige i sommar, gissa var!?

Västeråssönerna som är de starkast lysande stjärnorna på den Svenska hiphophimlen gör endast en spelning i Sverige i sommar och det är på Summer In The City. Festivalen som nu kan räkna in ännu en av de starkaste artisterna i Sverige i startfältet.

“Vår förhoppning har alltid varit att ta hem våra största stjärnor till SITC så att vi får lite Västeråsprägel på festivalen”, säger Björn Carlsson på Message Production, arrangör av Summer In The City som arrangeras för tredje året.

I år utökas festivalen till tre dagar i och med att Thåström avslutar sin sommarturné på torsdagen den 30 augusti i Västerås.

“Sigurdsområdet är en perfekt plats för en stadsfestival av den här karaktären. Tidpunkten gör även att det blir en perfekt avslutning på sommaren och en kickoff inför hösten” fortsätter Björn.

Festivalen sker i ett 1000 m2 stort uppvärmt tält intill rockklubben Sigurdsgatan25.

Klara artister: Thåström, Jill Johnson, Lisa Miskovsky, Louise Hoffsten, Sofia Karlsson, Cookies n Beans, Mikael Rickfors, Jonatan Stenson och Hunter Perrin, amerikanen som spelat ihop med John Fogerty. Fler artister tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 8th, 2011

looptroop-rockers-2010

Sedan releasen i mars av Professional Dreamers har Looptroop Rockers verkligen levt upp till sitt rykte som turnémaskin. Efter en runda i Skandinavien har de gjort en hel Europaturné och efter det ett par veckor i USA, bland annat som enda europeiska akt på den aktade hip hop-festivalen Soundset. Nu i sommar spelar de på massor av festivaler över hela Europa och redan innan releasen spelade de i länder som Australien, Thailand och Kuba. De fortsätter med temat att spela in videor under turnén (de två tidigare spelades in i Barcelona och London) och nya Magic är inspelad i den kubanska huvudstaden Havanna!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2011

looptroop-rockers-2010

Hiphopbandet Looptroop Rockers från Västerås har fått de främlingsfientliga och högerextrema krafterna i både Sverige och övriga Europa att rasa mot gruppens nya musikvideo “On repeat”. Anledningen är att gruppen i videon valt att klippa ihop bilder på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Kristian Luuk med tyska SS-soldater.

“Vi har en poäng i att klippa ihop Hitler och Jimmie Åkesson. Och inte bara Åkesson utan också Angela Merkel. Hela den europeiska världspolitiken har högervridits. När Merkel uttalar sig om att mångkulturen har misslyckats bidrar hon till de här negativa krafterna”, säger Promoe till Aftonbladet.

Looptroop Rockers bildades i början av 90-talet och har blivit en av Sveriges största hiphopexporter. I slutet av 90-talet turnerade de tillsammans med ingen mindre än Snoop Dogg i USA.

...