Linköping

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

Förra året laddade de då helt okända svenskaustralienska tvillingsystrarna i Say Lou Lou upp låten Maybe You på sin SoundCloud. Gensvaret lät inte vänta på sig och kort därefter släppte franska Kitsuné Records låten som singel. Sedan dess har de signats till Cosmos Music Group och Columbia Records UK, följt med brittiska Hurts på Europaturné och släppt en andra singel som snurrat på P3 i snart femton veckor. För tillfället jobbar bandet på sitt debutalbum hemma i Sverige och i Los Angeles. Albumet kommer att släppas i början av sommaren.

Turnédatum
1 mars – Stockholm, Debaser Medis
5 mars – Köpenhamn, Loppen
6 mars – Århus, Voxhall
7 mars – Malmö, Moriska Paviljongen
8 mars – Lund, Mejeriet
12 mars – Helsingfors, Tavastia
13 mars – Linköping , Herrgår’n
14 mars– Oslo, Blå
15 mars – Göteborg, Pustervik

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2013

I maj 2013 vann Paint Everyday Orange Livekarusellen i Östergötland. I priset ingick inspelningstid samt produktion av en CD och en musikvideo. Nu på fredag den 29/11 får vi höra och se resultatet då bandet spelar i Linköping och sätter därmed punkt för ett framgångsrikt år som även innefattar att bandet också vann riksfinalen av Livekarusellen i Malmö och fick åka ut på en Sverigeturné.

På fredag den 29/11 kl 20.00 på L’Orient i Linköping får PEO visa upp sig och kommer också visa sin nya musikvideo producerad av Lina Stéen media.

– Det känns jättekul att Paint Everyday Orange har jobbat på så bra under året då de varit Livekarusellenvinnare. De har hela tiden jobbat på att bli bättre och försökt att lära sig så mycket som möjligt och att skapa så många nya kontakter som möjligt under sin turné, säger Patrik Hyberts på Studiefrämjandet.

Livekarusellen anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar. Tävlingen som arrangeras i turnéformat engagerar ca 600 band/akter varje år då karusellen snurrar runt i hela landet.

Så här säger bandet själva:
Vi är Paint Everyday Orange, Linköpingstrion som spelar skön, svängig och avskalad indiepop, och som under våren 2013 vann riksfinalen i Livekarusellen. Under sommaren och hösten har vi turnerat runt om i Sverige och spelat på festivaler som bland andra Bråvalla och Putte i parken, men också på klubbar och som förband till bland annat Kristian Anttila.

Nu är vi tillbaka på hemmaplan och släpper fredagen den 29 november äntligen vår debut-EP ”What you have to say” i fysiskt format samt en musikvideo till låten med samma namn. För detta ställer vi till med releasekalas på L’Orient där det förutom premiärvisning av videon och försäljning av EP:n blir en riktig popurladdning till spelning!

Konsertdatum
29 november 2013 – L’Orient, Linköping (med Trummor & Orgel)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2013

Idag den 20 november släpper Linköpings-bandet Night sitt självbetitlade debutalbum. Bandet som själv beskrivit sin musik som ”80-tals hårdrock innan 81″ har under det senaste året blivit ett namn på mångas läppar. De två kritikerrosade singlarna och youtube-succén ”Gunpowder Treason” som fick 100.000 visningar på fyra dagar har lagt grunden till albumet som består av tio spår av hård rock. Den 25 november ger sig bandet ut på en tre veckors turné tillsammans med Ghost och Dead Soul i Skandinavien.

Albumet har spelats in live i Studio Hufvudstaden (Year of the Goat, Maskinen, Den Svenska Björnstammen) där just live-delen har varit en viktig del i arbetet att få fram känslor, passion och feelingen i musiken. Inspelningen har gjorts av Niels Nielsen (Dead Soul och Ghost) som förtydligat essensen i bandet och fått hårsvallet att höras i musiken. Night har trots sin ringa ålder hunnit spelat på festivaler som Bråvalla, Muskelrock och Skogsröjet samt hunnit med en kortare Tysklandsturné.

Livedatum:
21 nov – Backstage, Linköping – Releasefest med Dead Soul
25 nov – Mejeriet, Lund – Med Ghost och Dead Soul
26 nov – Trädgårn, Göteborg – Med Ghost och Dead Soul
28 nov – Rockefeller, Oslo, Norge – Med Ghost och Dead Soul
29 nov – Folken, Stavanger, Norge – Med Ghost och Dead Soul
30 nov – USF Verftet, Bergen, Norge – Med Ghost och Dead Soul
2 dec – Byscenen, Trondheim, Norge – Med Ghost
4 dec – Gasklockorna, Gävle – Med Ghost
5 dec – Club 700, Örebro – Med Ghost
7 dec – Flygeln, Norrköping – Med Ghost
8 dec – Münchenbryggeriet, Stockholm – Med Ghost
9 dec – Idunteatern, Umeå – Med Ghost
11 dec – Club Teatria, Oulu, Finland – Med Ghost
12 dec – Pakkahoune, Tampere, Finand – Med Ghost
13 dec – The Circus, Helsinki, Finland – Med Ghost

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 30th, 2013

Den 12 december skulle det legendariska hårdrocksbandet Motörhead med den lika legendariska frontmannen Lemmy ha stått på scen i Cloetta Center i Linköping. Gruppen tvingas nu emellertid att skjuta upp turnén till början på 2014 på grund av den snart 68-årige sångarens hälsotillstånd. Han behöver ytterligare lite tid på sig att återhämta sig från de hälsoproblem som drabbade honom tidigare i år.

Lemmy säger att han inte tänker börja marknadsföra veganism eller alkoholfria drycker men att han varit tvungen att tänka om hur han lever sitt eget liv. För ett år sedan slutade han röka och han dricker inte heller mycket alkohol längre.

Exakt när och var de nya spelningarna äger rum är ännu inte klart.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2013

Missa inte chansen att uppleva Melodifestivalen live på plats i Malmö, Linköping, Göteborg, Örnsköldsvik, Lidköping och Stockholm. Precis som tidigare år kommer matinéföreställningen på lördagseftermiddagarna att bli en stor fest för barnfamiljer.

Biljetterna till samtliga föreställningar släpps på fredag den 25 oktober kl 9.00.

Det är första gången någonsin som Malmö är premiärstad och det är fantastiskt att ta stafettpinnen vidare efter Eurovision Song Contest och starta Melodifestivalen där. Sedan följer fem veckor av turné och för första gången någonsin gästas Lidköping och för den stora finalen återvänder Melodifestivalen till Friends Arena.

2013 slog Melodifestivalen alla besöksrekord. Det är därför med en enorm glädje och entusiasm som vi laddar inför 2014 som kommer att bli ett hejdundrande evenemang.

Biljetterna köper du här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2013

Sedan debuten “Allvar” har Vånna Inget gjort över hundra spelningar och sakta men säkert byggt en stor fanbas. 25 oktober släpps bandets andra album “Ingen Botten”. Nyligen släpptes de första av höstens turnédatum.

2011 släppte Vånna Inget sitt debutalbum ”Allvar”. En skiva raskt skriven och inspelad av ett band drivna av det kreativa rus som bara kan komma ur insikten att man just bildat en grupp där allt stämmer. Där kemin är något utöver det vanliga. Ett faktum som inte gick någon som hörde skivan förbi. ”Allvar” blev en oväntad succé och Vånna Inget ett namn förknippat med stora förväntningar.

Två år senare har Vånna Inget gjort över hundra spelningar i Sverige, USA och Europa. Bandet har skapat sig en stadigt växande skara fans, något som inte minst visade sig i maj då de gjorde en triumferande konsert för stor publik på Debaser Medis i Stockholm. En spelning som utgjorde ett kvitto till hur musik kan växa organiskt av sig själv när det väl slagit rot i människors hjärtan.

Vånna Ingets musik berör. Det stod klart från första anslaget på ”Allvar” och understryks med all önskvärd tydlighet på bandets andra album ”Ingen Botten ” som släpps 25/10 och är producerad av Jari Haapalainen (The Bear Quartet, Kajsa Grytt, Eldkvarn)

Där ”Allvar” fann kraft i sin rusiga iver att få ur sig allt på en gång är ”Ingen Botten” en något mer nyanserad historia. Vassa gitarriff och skimrande orgelmelodier vävs samman med en pådrivande, dynamisk rytmsektion. Bandet har också kostat på sig att ta ned tempot på sina ställen och leka med arrangemang. Men framförallt rör det sig om en förädling av ett uttryck snarare än tvångsmässig förändring för saken skull. Vånna Inget har grävt där de står och tagit vara på det som är unikt med sin musik. Mötet mellan punkig nerv och melodisk sensibilitet. Förmågan att få klaustrofobiska teman om instängdhet och desperation att känns upplyftande, frigörandet.

Framförallt har Karolina Engdahls sång vuxit till ännu högre nivåer av drabbande intensitet. Hon sjunger kraftfullt och skört. Ångestridet och självsäkert. Allt med lika delar attack och känsla för precis frasering i sin djupt personliga närvaro.

”Ingen Botten” infriar varenda en av de högt ställda förväntningarna Vånna Inget sett byggas upp kring sitt band under de två år som gått sedan debuten. Ett album som både vidgar deras utrycks spännvidd och jobbar sig djupare in mot kärnan i det som är Vånna Inget.

Vånna Inget höstturné 2013
25/10 Malmö, Babel
26/10 Hultsfred, Rookiefestivalen
31/10 Göteborg, Jazzhuset
01/11 Linköping, L’Orient
08/11 Stockholm, Club King Kong
09/11 Uppsala, Vdala
30/11 Umeå, Scharinska
(Fler datum tillkommer)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 17th, 2013

För en månad sedan släpptes “Hosianna”, Lars Winnerbäcks första album på fyra år, som gick direkt in på försäljningslistans förstaplats.I morgon fredag 18/9 är det dags för höstens turnépremiär i Linköping på ett utsålt Cloetta Center.

Den 18 oktober är det start för Lars Winnerbäcks höstturné på ett utsålt Cloetta Center i Linköping. Det blir nitton konserter i Sverige och Norge. Turnén avslutas storstilat på Hovet i Stockholm.

Lars Winnerbäck backas live av ett drivet rockband som förser såväl det nya materialet som klassikerna med tyngd, pondus och mörker. Bandet består Anders Lindström (klaviatur) , Robert Eriksson (trummor), Jerker Odelholm (bas), Johan Persson (gitarr), Ola Nyström (gitarr) och David Nyström (klaviatur).

Lars Winnerbäck höstturné 2013
18/10 LINKÖPING, Cloetta Center
19/10 ÖREBRO, Conventum Arena
20/10 GÄVLE, Läkerol Arena
25/10 VÄXJÖ, Vida Arena
26/10 HELSINGBORG, Helsingborg Arena
27/10 JÖNKÖPING, Kinnarps Arena
29/10 KARLSKRONA, Telenor Arena
30/10 KRISTIANSTAD, Kristianstad Arena
31/10 MALMÖ, Malmö Arena
01/11 GÖTEBORG, Scandinavium
03/11 HALMSTAD, Halmstad Arena
06/11 LULEÅ, Coop Norrbotten Arena
07/11 ÖRNSKÖLDSVIK, Fjällräven Center
08/11 TIMRÅ, E.ON Arena
09/11 TRONDHEIM, Olavshallen
13/11 KARLSTAD, Löfbergs Lila Arena
15/11 OSLO, Spektrum
16/11 STAVANGER, Konserthus
22/11 STOCKHOLM, Hovet

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

Umeås black metal-ikoner Naglfar är inte ett band som lever på forna tiders meriter. Även om debut demokassetten ”Stellae Trajectio” från 1994 lämnade ett bestående intryck i den svenska underjorden så det är ett faktum att norrlänningarna aldrig varit bättre och än på senare år, något som 2012 års ”Téras” är ett utmärkt bevis på. Med en stabil live-lineup har bandet sedan släppet av deras sjätte studioalbum avverkat de största europeiska festivalerna under de två senaste åren vilket i år inkluderade svenska Metaltown, Getaway Rock samt Sweden Rock. Nu som kronan på verket ger de sig ut på sina första klubbdatum i hemlandet sedan 2006 för att sedan återigen dra sig tillbaka till mörkret för planera gruppens nästa fas.

Support är specialinbjudna Moloken från Umeå. Bandet som imponerat stort sedan starten 2007 och hunnit med tre skivsläpp och massivt turnerande (bla med Kongh, Inevitable end, This Gift Is A Curse m.m) och får nu visa upp sig på de större scenerna.

Turnéschema
30/10 Sticky Fingers, Göteborg
31/10 L’orient, Linköping
1/11 Klubben, Stockholm
2/11 KB, Malmö

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 25th, 2013

Efter framgångarna med sin sjätte skiva STAS (Razzia) och spelningar i våras fortsätter Ossler sin turné och besöker i höst sju svenska städer, med avslutning i Stockholm den 12 december. Bandet som ackompanjerar Ossler är samma vapendragare som tidigare, Christan Gabel, Ulf ”Rockis” Ivarsson och Mikael Nilzén.

Ossler har en precision i sitt låtskrivande som få i Sverige besitter. Han väger varje ord och gitarrton tills tystnaden och oljuden skapar en fulländad konstnärlig helhet. Med nya skivan och solokonserterna har Ossler tydligt tagit steget ut ur Thåströms skugga där han vanligtvis spelar gitarr och även har bandet Sällskapet ihop med.

Turnédatum
24 okt, Gävle, Gasklockorna
25 okt Luleå, Kulturens hus
26 okt Umeå, Scharinska
21 nov Växjö, Kafe de luxe
22 nov Lund, Mejeriet
23 nov Linköping, L’Orient
12 dec Stockholm, Kägelbanan

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 22nd, 2013

En förtappad satanisk påve omgiven av fem namnlösa vålnader med sina rötter i Östergötlands mörkaste hörn är just nu en av metalvärldens allra främsta angelägenheter. I höst återvänder de till Skandinavien.

Ghost har turnérat oavbrutet över fyra kontinenter sen årsskiftet men gjort endast tre spelningar på svensk mark sen releasen av andra albumet Infestissumam i april. Albumet nådde svenska försäljningslistans förstaplats och hyllades förbehållningslöst i pressen. I november återvänder de äntligen till Skandinavien för 14 spelningar i Sverige, Norge och Finland. Turnén inleds på Mejeriet i Lund den 25 november. Se alla datum nedan. Biljetterna finns ute nu.

Med sig på turnén har de Dead Soul och Night. Förstnämnda är signade till In Flames-sångaren Anders Fridéns etikett Razzia Records.

Bandet befinner sig just nu i Sydamerika för att som första Svenska band någonsin spela på legendariska Rock in Rio.

TURNÈDATUM

NOVEMBER
Mån 25 Mejeriet, Lund
Tis 26 Trädgårn, Göteborg
Tor 28 Rockefeller, Oslo
Fre 29 Folken, Stavanger
Lör 30 USF Verfvet, Bergen

DECEMBER
Mån 2 Byscenen, Trondheim
Ons 4 Gasklockorna, Gävle
Tor 5 Club 700, Örebro
Lör 7 Flygeln, Norrköping
Sön 8 Münchenbryggeriet, Stockholm
Mån 9 Idunteatern, Umeå
Ons 11 Teatria, Oulu
Tor 12 Pakkahaune, Tampere
Fre 13 Circus, Helsinki

...