Kikki Danielsson

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 13th, 2014

kikki-danielsson1

Mycket har skrivits om Kikki Danielsson, Sveriges schlagerdrottning no 1. Hon har deltagit i melodifestivalen 9 gånger!, vunnit 2 ggr och sålt över 3,5 miljoner album!

Men frågar man Kikki vilken musik som ligger henne närmast hjärtat så svarar hon country och det var just countryn som tog Kikki ända till Nashville i början av 80-talet.

Efter framgångarna med Chips och “Dag efter dag”  1982 låg vägen öppen för fortsatta framgångar i Sverige men Kikki följde hjärtat och tog en avstickare till Nashville där hon under 1 år bl a gjorde sin TV-show “Kikki i Nashville”, träffade och sjöng med flera av sina förebilder och fick sitt porträtt upphängt på legendariska Grand Ole Opry.

När hon sedan fick möjligheten att spela in ett album med några av Nashvilles bästa musiker så gjorde Kikki som hon brukar och följde hjärtat, finansierade inspelningen själv och resultatet “Midnight sunshine” släpptes 1984.

Nu, i samband med pjäsen Kikkiland släpps ”Midnight sunshine – again”. Den innehåller förutom originalplattan, som länge varit hett eftertraktad bland Kikkis fans, 4 helt nyskrivna låtar, däribland pjäsens titellåt.

Kikkiland har premiär har premiär på Göteborgs Stadsteater 14/2. Pjäsen är en landsbygdsskildring som utspelar sig i Stranded, ett litet samhälle strax utanför Borås. Här gör Kikki teaterdebut tillsammans med skådespelare som Göran Rangerstam, Lisa Lindgren och Stig Engström.

Artist: Kikki Danielsson

Titel: Midnight sunshine – again

Release: 17/2

Låtordning:

1. Wasn’t that love

2. Undercover lovers

3. Somebody else will

4. Fallin in love, fallin apart

5. Don’t slam the door

6. Babe in arms

7. Midnight sunshine

8. Everyday people

9. If I ever fall in love again

10. Waltz in love tonight

11. The Star

12. Totally in love with you

Bonusspår:

13. Country Twist

14. Home at last

15. Ballroom blonde

16. Kikkiland

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jun 13th, 2012

kikki-danielssonEfter nästan 30 år återförenas Kikki Danielsson med Wizex och gör en spelning under Stockholm Pride 2012.
Jag ser fram emot att komma tillbaka till Stockholm Pride, Tantolunden och den sköna stämningen som alltid är där. Har många fina minnen därifrån och det ska bli mycket roligt att få komma dit ihop med Wizex, säger Kikki Danielsson

Kikki Danielsson firar 40 år artist under 2012. Med låtar som ”Bra Vibrationer”, ”Dag efter dag” och ”Vem é dé du vill ha” har hon fäst sin position som en av Sveriges mest folkkära artister. 1973 blev hon sångerska i dansbandet Wizex, som deltog i Melodifestivalen med låten ”Miss Decibel”. Efter närmare 10 år lämnade hon Wizex 1982. Efter nästan 30 år, med ett undantag 2010, återförenas hon nu med bandet och gör en spelning under Stockholm Pride, den 1 augusti i Pride Park, Tantolunden.

I Pride Park kommer det också varje eftermiddag bjudas på musikunderhållning från krogscenen av Nettan Herman som kommer att bjuda dit aktuella gäster.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 4th, 2012

För en vecka sedan berättade vi om att den folkkära artisten Kikki Danielsson skulle gå upp i rätten, misstänkt för narkotikasmuggling efter att ha beställt 240 sömntabletter på nätet. Idag friades hon från dessa anklagelser. Kikki är glad och lättad över att det hela äntligen är över uppger hennes advokat Peter Näslund.

Kikki Danielsson hade inget juridiskt ombud vid sin sida när hon förhördes under förundersökningen och trodde då att polisens frågor gällde det lagliga preparatet som hon beställt. Under domstolsförhandlingarna berättade hon att hon fått fel preparat skickat till sig och detta preparat var olyckligtvis narkotikaklassat i Sverige.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 28th, 2012

Kikki Danielsson, en av Sveriges mest folkkära artister under andra hälften av 1900-talet, står idag inför tingsrätten i Härnösand. Hon misstänks för narkotikasmuggling sedan hon beställt medicin på nätet för egenvård utav reumatism och sömnproblem. De indiska tabletterna innehöll Diazepam vilket är narkotikaklassat utav läkemedelsverket i Sverige. Hon riskerar enligt åklagaren Peter Olofsson någon månads fängelse vid en fällande dom.

“Det är så onödigt och obehagligt. De som känner till mig vet ju att jag aldrig sysslat med narkotika, och aldrig kommer göra det. Vi får se hur det går, jag kanske får göra intervjuer från fängelset”, säger hon i en intervju med Expressen.

Hon säger vidare att hon är osäker på om hon orkar fortsätta med sin karriär om straffet blir hårt.

Kikki Danielsson har deltagit i Melodifestivalen inte mindre än nio gånger och har representerat Sverige i Eurovision Song Contest två gånger (1982 med Chips och 1985 på egen hand med klassikern “Bra vibrationer”). Hon firar nu 40 år som artist.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Feb 21st, 2011

kikki-danielsson-forsta-dagen-pa-resten-av-mitt-livAlbumet ”Jag ska aldrig lämna dig” släpptes 1993. Det var senast Ann-Kristin “Kikki” Danielsson-Roos, en av våra mest folkkära svenska artister genom tiderna, släppte ett eget album.

Sedan början av 70 talet har Kikki turnerat några varv runt månen och tillbaka tillsammans med legendariska Wizex och Roosarna, tävlat i Melodifestivalen hela nio gånger, försvarat Sveriges färger i Eurovision Song Contest, varit en av Sveriges största ambassadörer för svensk Country, nått astronomiska Svensktoppsframgångar med örhängen som ”Papaya Coconöt”, ”Dag efter Dag” och Kikkis monsterhit ”Bra Vibrationer” samt sålt ut krogshow efter krogshow tillsammans med Bettan och Lotta. Kikki har utan tvekan en stor plats i det svenska folkhjärtat.

Den 13 april släpps albumet ”Första dagen på resten av mitt liv”. Det är med största stolthet Sony Music har nöjet att släppa Kikki Danielssons första soloalbum på 18 år. Albumet är till största delen skriven av Sulo från Diamond Dogs samt av Kikki själv.

Jag och Sulo har jobbat tätt ihop under hela processen och detta är utan tvekan det mest personliga albumet jag spelat in. Jag är mycket mycket stolt över vad vi skapat och hoppas att lyssnarna vill ta det till sig, säger en förväntansfull Kikki Danielsson.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jul 2nd, 2009

countrygalan-skansen-2009

Från Nashville till Skansen den 11 juli

När Countrygalan drar igång för andra året är det med flera tunga namn i bagaget. Direkt från Nashville kommer bland annat countrylegenderna Charlie McCoy och James Burton – Elvis Presleys live-gitarrist på 70-talet. Countrygalan på Skansen är den första i sitt slag i Sverige med förebild i anrika Grand Ole Opry i Nashville.

Tanken är att visa på den bredd som finns inom countrymusiken, allt från traditionell country, via bluegrass, Chet Atkins moderna Nashville-sound och gospel, till ren rock´n´roll. Allt framförs med högt tempo, snabba stilväxlingar, livereklam mellan avdelningarna och mycket humor.

Bland artisterna finns även Martin Stenmarck, Mats Rådberg, Kikki Danielsson, Cookies ‘n’ Beans, den svensk-amerikanska sångerskan Vivien Searcy, och många fler. Dessutom gästas galan av en hemlig gäst som är en av våra mest folkkära artister just nu, aktuell med egen sommarturné och skiva.

Läs mer om Countrygalan här

Countrygalan 2009
Sollidenscenen, Skansen
Lördag 11 juli kl 12-17 (konsert kl 14-16.30)

...