Karlstad

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2013

Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget ger sig Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton ut på sin hittills största Sverigeturné.
Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras senaste skiva, platinasäljande ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan.

Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivalerna vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD’n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2012 med utsålda spelningar från Malmö till Piteå.

”Förra året fick vi flera utmärkelser. Bland annat blev vi ”Sveriges bästa liveband” enligt Bandit Radios lyssnare och detta blir vår chans att på flera klassiska arenor bevisa att vi förtjänar denna utmärkelse” /Pär Sundström, bas.

Med sig på turnén har Sabaton två förband som meddelas senare. Klart sedan tidigare är att de även spelar på sin egen festival Sabaton Open Air som går av stapeln i Falun 14 – 16 augusti.

SABATON SOMMARTURNÉ 2014:
31 juli Stenungsund, Nösnäsvallen
2 aug Varberg, Fästningshörnan
7 aug Borgholm, Borgholms Slottsruin
8 aug Ronneby, Brunnsparken
9 aug Trelleborg, Östervång
16 aug Falun, Sabaton Open Air
21 aug Uppsala, Vaksala Torg
22 aug Norrköping, Folkets Park / Borgen
23 aug Karlstad, Mariebergsparken

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2013

Panda Da Panda släppte debutalbumet Flaoua Paoua i somras och gjorde samtidigt flera minnesvärda spelningar runt om i landet. Efter att den blygsamma kärlekslåten Vår Värld förgyllt vår sommar släpps nu den fantastiskt medryckande låten Rånare, precis rätt i tiden för att lysa upp vår tillvaro när det blir allt mörkare utanför våra fönster.

Panda Da Panda sjunger i låten Rånare att han ”är ingen rånare, jag bara lånade” och i en egenregisserad musikvideo får vi följa med på en Panda-kväll hemma i hans kära Skåne. Lånar-mottot går som en röd tråd genom musikvideon och vi hakar på Panda Da Panda och hans kompisgäng under en utekväll, där vi även skymtar ett välbekant ansikte från en svensk kvinnlig DJ-duo. Hångel och dans i en dimmig festromantisk stämning där frihetskänslan har övertaget utlovas – titta på musikvideon här nedan.

Den som inte vill missa en riktig show med bågskjutning, knivkastning och inte minst Panda Da Pandas dansanta electropopiga låtar ska se till att besöka följa städer i höst där exklusiva spelningar är inbokade:

Turnédatum
9 November – Lund, Mejeriet

16 November – Karlstad, Nöjesfabriken

22 November – Stockholm, Debaser Medis

6 December – Göteborg, Stora Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 2nd, 2013

En av Sveriges populäraste artister ger sig ut på en efterlängtad turné våren 2014! Veronica Maggio är högaktuell med sin nya skiva ”Handen i fickan fast jag bryr mig” som släpps på fredag. Albumet innehåller bland annat nya hitsingeln “Sergels torg” och har hyllats i media som en värdig fortsättning på den enorma succén med 2011 års album ”Satan i gatan”.

Turnédatum
Köpenhamn, Stora Vega 30 januari
Oslo, Spektrum 31 januari
Stockholm, Hovet 1 februari
Göteborg, Scandinavium 7 februari
Karlstad, Nöjesfabriken 8 februari

Biljetterna finns ute nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

Du har hört låtar som Bulletproof, I´m Not Your Toy och In for the Kill. Du och miljoner andra. I sommar hör du dem på Putte i Parken. Brittiska La Roux spelar Sverigeexklusivt på PIP 2013.

Sångerskan Elly Jackson och producenten Ben Langmaid. Tillsammans brittiska electropop/synthduon La Roux. En brittisk succé som bland annat belönats för bästa dansalbumet med varsin grammis som bevis.

Ett otroligt ögonblick för oss, säger Elly Jackson.

Musiken?
Varm och sexig, beskriver hon själv det kommande albumet som.

Andra talar om influenser från 80-tals-synthare som Yazoo, Human League, Heaven 17 och Blancmange. Debutalbumet – La Roux – kom 2009 och just nu håller hon på och spelar in det andra albumet som kommer i sommar. Jacksons hittar har gått varm på Youtube och i andra sammanhang. La Roux besökte Way Out West 2010 med ett succefyllt framträdande. I sommar hör du dem live i Mariebergsskogen torsdag 4 Juli.

Jättekul, konstaterar arrangören Niclas Lagerstam.
På Putte i Parkens lista över akter sommaren 2013 tillför La Roux ytterligare en ingrediens och jag är övertygad om att akten blir riktig partybooster.

La Roux blir fjärde brittiska akten på sommarens festival efter tidigare presenterade The Darkness, IAMX och Uncle Acid & The Deadbeats. Dessutom har PIP 2013 redan presenterat amerikanska The Black Crowes, kanadensiska Propagandhi, finska French Films och danska Bottled in England vid sidan av det bästa bland svenska akter såsom Håkan Hellström, Johnossi, Rebecca & Fiona, Maskinen och Urban Cone med flera.

Vi bygger vidare och längtar mer och mer till 3-6 juli för varje ny akt vi presenterar, konstaterar Niclas Lagerstam.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Det amerikanska bandet The Black Crowes kommer till Mariebergsskogen – Karlstad och festivalen Putte i Parken för en Sverige-unik spelning.

The Black Crowes har sålt över 20 miljoner skivor och blivit kallat”The Most Rock´n`Roll Band in the World”. 2010 blev dom invalda till Georgia Music Hall Of Fame.

Nu ger dom sig ut på en världsturné och vi är fruktansvärt stolta att vi lyckats få dom till Putte I Parken som enda stopp i Sverige.

Jag rankar bokningen som en av dom största genom de snart 6 år vi har genomfört festivalen, det kommer bli en magisk kväll när dom spelar, säger arrangören Niclas Lagerstam.

Det senaste besöket i Sverige var ihop med Neil Young i Globen 2001. The Black Crowes släppte i dagarna det nya albumet “Wiser For The Time”.

Lördagen den 6 Juli är datum för spelningen med The Black Crowes och biljetter finns ute nu.

Tidigare bekräftade band för sommarens festival är bland andra The Darkness, Håkan Hellström, Propagandhi, Iamx, Uncle Acid & The Deadbeats, Oskar Linnros, Ulf Lundell, Johnossi, Maskinen, Rebecca & Fiona och Urban Cone. Hela programmet består av ca 70 artister varav ca 30 är presenterade i dagsläget.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

YOHIO är sångaren, gitarrvirtuosen, multiinstrumentalisten och låtskrivaren som tagit Japan med storm och nu lägger han Sverige vid sina fötter. Med sitt melodifestivalsbidrag, ”Heartbreak Hotel”, var YOHIO hisnande nära att ta hem hela finalen och om svenska folket själva hade fått avgöra så hade han gjort det. Det är därför med stor glädje och stolthet som Live Nation idag kan bekräfta YOHIOs första Sverigeturné någonsin med premiär den 6 september i Örebro.

För ett par dagar sedan släppte YOHIO sitt nya soloalbum ”BREAK the BORDER” och det är där vi får se vidden av hans talang. Samtliga låtar utom den ovanstående är skrivna av honom själv och bortsett från trummor spelar han också det mesta på albumet. Här finns fantastiska gitarriff, intrikata verser, storslaget melodiska refränger, japanskt inspirerade harmonier och explosiva gitarrkaskader.

Turnén sker i samarbete med Ninetone Nation.

Turnédatum
6.9 Örebro Conventum
7.9 Uppsala Svandammshallarna
13.9 Norrköping Flygeln
14.9 Malmö Baltiska Hallen
20.9 Helsingborg Helsingborg Arena
21.9 Karlstad Nöjesfabriken
28.9 Piteå Norrmalmia
5.10 Stockholm Annexet

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2013

Ansiktet släppte nyligen sitt efterlängtade debutalbum “#DENNYARNBMANNEN”. Gaffa gav omdömet “kaxig och nyskapande svensk r’n’b” och Nöjesguiden delade ut en glad gubbe och skrev ”Produktionsmässigt är det här lysande. Sångmässigt likaså.”. Nu är det dags för duon att bege sig ut på sin första turné och premiär blir det i Sälen på påskafton. Därefter följer spelningar under hela våren.Den svenska r’n’b-duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla sällskapet och Herbert Munkhammar från Afasi & Filthy och Maskinen. Efter framgångarna med debutsingeln ”X” och efterföljande ”Äckligt”, som låg på Sverigetopplistan i 34 veckor, släppte de i mitten av mars sitt efterlängtade debutalbum “#DENNYARNBMANNEN”. Nu är de dessutom aktuella med sin första turné.Turnéplan Ansiktet våren 2013

30 mars Sälen, Ice/Harrys

4 april Åre, Bygget

5 april Umeå, Umeå Open

26 april Hultsfred, Metropol

27 april Örebro, Campus 48 H

29 april Uppsala, Svandamshallarna

30 april Karlstad, Nöjesfabriken
4 maj Huskvarna, Popadelica
16 maj Stockholm, Gröna Lund

30 maj Hässleholm, Siesta

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

Debutalbumet sålde över fyra miljoner exemplar. De har varit support act till Lady Gaga under en världsturné. Nu kommer The Darkness till Putte i Parken i sommar. Ed Graham, trummor. Dan Hawkins, gitarr och kör. Justin Hawkins, sång, gitarr och klaviatur. Frankie Poullain, bas och kör.

The Darkness. Glamrockarna från Norfolk som startade 2000 och gav ut debutalbumet ”Permission to Land” sommaren 2003. Det har sålt i över fyra miljoner exemplar i Storbritannien och blev naturligtvis albumetta. Sedan dess har The Darkness haft fem låtor på topp-10 på brittiska singellistan – bland annat ”I believe in a thing called love”, ”Love is only a feeling” och ”Christmas time (Don´t let the bells end”).

Splittrade 2006 och återförenade 2011 till glädje för bland andra publiken på Isle of Wight och Getaway Rock och för skivpubliken när tredje studioalbumet ”Hot Cakes” landade i augusti 2012. Det var efter det skivsläppet man var support act till Lady Gaga på hennes världsturné.

En kanonbokning som gör PIP 2013 till en ännu häftigare festival, konstaterar arrangören Niclas Lagerstam.

Inspirationen hos The Darkness kommer från band som AC/DC, Van Halen och Aerosmith men man har byggt på sitt musikaliska uttryck med udda instrument som säckpipa och panflöjt och med olika syntar.

The Darkness har liknats vid Thin Lizzy för sitt gitarrspel och vid Queen för sin sång, berättar Niclas Lagerstam.

I helgen kunde Putte i Parken presentera kanadensiska Propagandhi, finska French Films och danska Bottled in England efter att tidigare haft klart med brittiska Iamx och Uncle Acid & The Deadbeats.

Nu förstärker vi den internationella profilen på sommarens festival med en riktig klassbokning, säger Niclas Lagerstam.

Är det konstigt att vi ser fram emot 3-6 juli och Putte i Parken i Mariebergsskogen?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

”En magisk tanke”. Och ”Hur dom än”. Det senaste från Hästpojken och Oskar Linnros. I sommar kan du höra dem på Putte i Parken.

Putte i Parken fyller på med två heta svenska artister.

Riktigt najs att de kommer tillbaka, konstaterar arrangören Niclas Lagerstam som kunde se både Hästpojken och Oskar Linnros i PIP:s laguppställning 2010.

Hästpojken släppte för en vecka sedan sitt tredje album när ”En magisk tanke” landade den 11 mars. ”Caligula” var debutalbumet 2008, följt av ”Från där jag ropar” i slutet av 2009 och längs vägen har Hästpojken byggt upp en stor publik som gillar göteborgarnas mix av pop, indie och punk.

En akt som höjer temperaturen i vilket sammanhang som helst, säger Niclas Lagerstam.

Den andra artisten PIP presenterar idag debuterade som ena halvan av Snook – tillsammans med Daniel Adams-Ray – 2004 med ”Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit”. Nu vet Oskar Linnros i alla fall att han ska till Mariebergsskogen och Putte i Parken i sommar. ”Ack, Sundbyberg” och framförallt ”Från och med du” lade grunden till Linnros solokarriär och det har redan gett Linnros rockbjörnar och grammisar. ”Hur dom än” är det senaste vi hört från Oskar Linnros som längs vägen hunnit samarbeta med så olika artister som Victoria Maggio och Timbuktu.

Med artister som exempelvis Hästpojken, Oskar Linnros, Timo Räisänen, Håkan Hellström, The Sounds, Ulf Lundell och Amanda Jenssen och andra tycker vi att vi har det absolut bästa den svenska musikscenen kan erbjuda i sommar, säger Niclas Lagerstam.

Vi har sagt att vi ska skapa Sveriges bästa festival – och de här bokningarna är samtliga steg på den vägen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 19th, 2013

Jerry Williams tar detta år farväl av sin trogna skara fans över hela landet.

Nu erbjuder Blixten & Co dig en unik möjlighet att säkra din plats och köpa biljetter före alla andra till publiksuccén som fått ett lysande mottagande av både press och publik – ”Jerka tar avsked – i sitt livs praktform”, ”Rockabillyfest på högvarv” och ”En Sprakande Show”. I höst besöker showen 12 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. Premiär i Jönköping den 13 september med avslutning i Linköping den 7 december. Ordinarie biljettsläpp fredag den 22 mars 2013.

TILL FÖRKÖPSERBJUDANDET

Förköpserbjudandet gäller från 19 mars t.o.m 21 mars kl 17.00.

Turnédatum hösten 2013
13 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
14 sep – Jönköping, Kinnarps Arena
19 sep – Örebro, Conventum Arena
20 sep – Örebro, Conventum Arena
27 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
28 sep – Karlstad, Löfbergs Lila Arena
4 okt – Malmö, Malmö Arena
5 okt – Malmö, Malmö Arena
11 okt – Halmstad, Halmstad Arena
12 okt – Halmstad, Halmstad Arena
18 okt – Göteborg, Scandinavium
19 okt – Göteborg, Scandinavium
20 okt – Göteborg, Scandinavium
1 nov – Karlskrona, Telenor Arena
2 nov – Karlskrona, Telenor Arena
8 nov – Gävle, Läkerol Arena
9 nov – Gävle, Läkerol Arena
15 nov – Luleå, COOP Arena
16 nov – Luleå, COOP Arena
23 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
24 nov – Örnsköldsvik, Fjällräven Arena
29 nov – Leksand, Tegera Arena
30 nov – Leksand, Tegera Arena
6 dec – Linköping, Cloetta Arena
7 dec – Linköping, Cloetta Arena

...