Kalle Moraeus & Orsa spelmä$n

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

Trots att Jessica Andersson inte ens lyckades ta sig till final i Eurovision Song Contest så delar svenskarna tydligen inte musiksmak med övriga Europa. Hon behöll nämligen sin överlägsna ledning som etta på Svensktoppen även denna vecka med sitt tävlingsbidrag “I did it for love”.

Den betydligt mer unika artisten Salem Al Fakir tar sig direkt in som trea på listan med “Keep on walking” vilken lägger sig bara sex poäng efter tvåan Kalle Moraeus & Orsa Spelmän.

Vi har två ytterligare nykomlingar på denna veckas lista nämligen The Arks “Superstar” på nionde och Lalehs “Mysteris” på tionde plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 23rd, 2010

anna-bergendahl-2010

PR-människorna bakom Anna Bergendahl har gjort ett bra jobb. Precis lagom till kommande veckas Eurovision Song Contest så placerar hon sig på tredje plats på Svensktoppen med “This is my life” efter att förra veckan ha varit en av utmanarna. Hon puttar därmed ned Amanda Jenssens “Happyland” till femte plats. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän och Jessica Andersson behåller andra respektive första plats från föregående söndag.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 9th, 2010

jessica-andersson

Kalle Moraeus & Orsa spelmän behåller förstaplatsen på Svensktoppen även denna vecka men nu utmanar Jessica Andersson som gick direkt in på andra plats med sin låt “I did it for love”. Vi hade inte mindre än två ytterligare nykomlingar på listan idag nämligen Eric Saades hit “Manboy” på sjätte plats och Andreas Johnsons “We can work it out” på sjunde plats. I övrigt är den största förändringen att The Playtones halkat ner fyra placeringar till en nionde plats med “Excuse me”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 18th, 2010

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän toppar även denna vecka Svensktoppen med sitt bidrag i Melodifestivalen, “Underbart”, även om försprånget till tvåan Amanda Jenssen minskade något. Överlag har det inte skett några större förändringar på listan utan de första sex placeringar är oförändrade sedan föregående vecka på Sveriges mest konservativa lista.

Även om det inte skett något i toppen på listan så har hårdrockstjejerna i Crucified Barbara avancerat två placeringar upp till sjunde plats med “Heaven Or Hell”. Vi har även två nykomlingar i form av NEO med “Human Frontier” på åttonde plats och Tomas Ledins “Kanske kvällens sista dans” på tionde plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2010

kalle-moraeus-underbartKalle Moraeus & Orsa Spelmän har nu kopplat ett fast grepp om förstaplatsen på Svensktoppen. Igår slutade de på imponerande 673 poäng när rösterna var räknade, nästan dubbelt så många som tvåan Amanda Jenssen! I övrigt så kan vi konstatera att både Jill Johnson och Sanna Nielsen faller ner på listan till åttonde respektive nionde plats.

Det skedde ovanligt stora förändringar på den annars så konservativa Svensktoppen igår. Vi har inte mindre än två nykomlingar. På femte plats hittar vi veteranen Björn Skifs med “I´m here to stay” och på sjundeplatsen gör Eurodiscon sitt intåg i form av Alcazar och “Headlines”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2010

kalle-moraeus-underbartEfter att ha tävlat med “Underbart” i melodifestivalen har Kalle inte slagit av på takten.
Kalle Moraeus leder just nu framgångsrikt Orsakören i Körslaget och i söndags tog Kalle Moraeus och Orsa spelmän klivet upp till Svensktoppens första plats med sin “Underbart”.

Att vi skulle komma in på Svensktoppen hade jag lite på känn, men att vi skulle peta ner fantastiska Amanda Jenssen från tronen var oväntat – säger en glatt överraskad Kalle Moraeus.

Inte nog med detta, 19 maj släpper Kalle sitt tredje album i eget namn.
Detta är det närmsta barnafödande en man kan komma, detta är en stor platta med enormt mycket kärlek bakom.

Producent för albumet är Johan Moraeus, som även har skrivit “Underbart” tillsammans med Lina Eriksson.

Albumet kommer att ge oss prov på Kalle fantastiska musikskatt samt som en av sveriges främsta spelmän genom tiderna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2010

Efter imponerande tolv veckor överst på pallen på Svensktoppen så fick Amanda Jenssen se sig omsprungen idag av förra veckans nykomling Kalle Moraeus & Orsa Spelmän vars bidrag i Melodifestivalen, “Underbart”, nu är populärast bland programmets lyssnare. Denna vecka har vi inte mindre än två nykomlingar i form av Paulines “Sucker For Love” på sjunde plats och metalbandet Pain of Salvations “Roadsalt” på nionde plats.

Lars Winnerbäck & Miss Li tar åter ett kliv uppåt på listan från sjätte till fjärde plats med långköraren “Om du lämnade mig nu” som är överlägsen med sina 133 veckor på Svensktoppen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

För första gången på flera veckor så har det nu skett en större förändring på Svensktoppen. Amanda Jenssens långkörare “Happyland” behåller visserligen förstaplatsen men på silverplatsen har vi en nykomling i form av Kalle Moraeus & Orsa Spelmän och låten “Underbart” som klämmer sig in framför Erik Grönwall.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 6th, 2010

pernilla-wahlgrenAndra chansen i Melodifestivalen avgjordes på Conventum i Örebro ikväll och det blev Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson som tog de sista två platserna i finalen i Globen den 13 mars. Precis som föregående år så var Andra chansen en duelltävling där de åtta tredje- och fjärdeplacerade artisterna mötte varandra två och två till dess att två återstod.

I den första kvartsfinalen möttes hårdrocksveteranerna Pain of Salvation från Eskilstuna och Pernilla Wahlgren med låtarna “Road Salt” och “Jag vill om du vågar” där Pernilla gick segrande ur duellen. Hårdrockstjejerna i Crucified Barbara lyckades bättre än Pain of Salvation och besegrade Paulines “Sucker for Love” med “Heaven or Hell”. I den tredje kvartsfinalen stod folkmusikveteranerna Kalle Moraeus & Orsa Spelmän som vinnare och enmansorkestern NEO fick se sig utslagen ur årets tävling. Den sista semifinalplatsen tog Jessica Andersson som mötte discogänget Alcazar.

I semifinalerna (som ju i praktiken är två finaler då vinnarna tar sig vidare) segrade slutligen Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson i respektive duell.

De tävlande bidragen var:
Pain of Salvation – “Road Salt”
Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”
Crucified Barbara – “Heaven Or Hell”
Pauline – “Sucker For Love”
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Underbart”
NEO – “Human Frontier”
Alcazar – “Headlines”
Jessica Andersson – “I Did It For Love”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 14th, 2010

Precis som spelbolagen förutsett så blev det nykomligen Eric Saade med “Manboy” och veteranen Andreas Johnson med “We can work it out” som tog sig vidare till finalen i Melodifestivalen från gårdagskvällens deltävling i Sandviken. Pauline samt Kalle Moraeus & Orsa spelmän tar sig vidare till andra chansen.

Hanna Lindblad, Andra generationen och Dogge, Highlights & Mist samt Anna Maria Espinosa får tyvärr finna sig helt utslagna ur årets tävling.

Klara för finalen är nu förutom Eric Saade och Andreas Johnson även Salem Al Fakir och Ola.

...